• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. İÇEM Mezunlar Gününde başarı hikâyeleri ve deneyimler paylaşıldı
Eğitim
Yayınlanma: 08 Haziran 2026 - 16:31
Güncelleme: 08 Haziran 2026 - 16:33

İÇEM Mezunlar Gününde başarı hikâyeleri ve deneyimler paylaşıldı

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) tarafından düzenlenen "İÇEM Mezunlar Günü" etkinliği, Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim
08 Haziran 2026 - 16:31
Güncelleme: 08 Haziran 2026 - 16:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İÇEM Mezunlar Gününde başarı hikâyeleri ve deneyimler paylaşıldı
Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) tarafından düzenlenen "İÇEM Mezunlar Günü" etkinliği, Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte İÇEM Müdürü Prof. Dr. Zerrin Turan, merkezin kuruluş süreci ve ilk uygulamalarına ilişkin bilgiler verirken, İÇEM öğretim görevlileri, mezunlar ve öğrenci velileri de deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

"İÇEM, dönemin en kapsamlı altyapılarından birine sahipti"

Programda konuşan İÇEM Müdürü Prof. Dr. Zerrin Turan, merkezin odyoloji alanındaki öncü rolüne dikkat çekerek, kuruluş yıllarında sahip olunan teknik altyapının Türkiye için önemli bir yenilik olduğunu belirtti. Turan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "İÇEM'de bu eğitim başladığı zaman, laboratuvar süreçlerinden cihaz testlerine kadar bu şekilde işlev gösteren, hepsini bir arada barındıran başka bir okul veya klinik yoktu. Birçok ekipmanımız yurt dışından gelmişti ve o senelerde bu test cihazları Türkiye'de çok az yerde bulunuyordu. Bu altyapı bize ve ailelerimize çok büyük kolaylık sağlıyordu. Aileler kulak kalıbı almak ya da cihaz arızasını gidermek için başka bir yere gitmek zorunda kalmıyor tüm işlemler merkezimizde hızla çözülebiliyordu."

"İÇEM, 'sen yapabilirsin' demeyi öğretiyordu"

Anadolu Üniversitesi İÇEM mezunu ve ilköğretim matematik öğretmeni olarak görev yapan Emine Akbulut da velilere yönelik yaptığı konuşmada, merkezin kendisine kazandırdığı özgüven ve yaşam becerilerine değindi. Katılımcı konuşmasında şunları söyledi: "İÇEM, ders anlatmanın ötesinde 'sen yapabilirsin' demeyi öğretiyordu. Cihaz bir araç ama asıl mesele dinlemeyi öğrenmek. Aramızda 'Acaba çocuğum yapabilir mi?' diye düşünen veliler olabilir. Ben canlı bir cevabım, evet yapabiliyoruz. Bugün aramızda oğlum var, o da benim yolumdan gidiyor. Şu an 3,5 yaşında ve İÇEM Anne-Bebek Okulunda ikinci yılımızı bitiriyoruz."

"İÇEM bana kimliğimi ve özgüvenimi kazandırdı"

Etkinlikte söz alan İÇEM mezunu ve Türkiye'de bilgisayar alanında doktora eğitimine devam eden Burak Uyanık düşüncelerini paylaştı. Uyanık, İÇEM'in bireysel gelişimine sağladığı katkıları anlattı: "Farklı okullarda okumuş olan arkadaşlarımla konuşuyorum, en büyük sorunları kendi kimliklerini bulmakta zorlanmaları. Neden ben farklıyım, neden ben duyamıyorum? gibi sorularla karşılaşıyorlar. Ben hiç böyle bir sorun yaşamadım çünkü İÇEM'de benim gibi birçok arkadaşım vardı ve kendimi bir ailenin parçası gibi hissettim. İÇEM'de verilen eğitimin en önemli yönlerinden biri kendi kendine öğrenmeyi öğretmesi. Bugün elde edilen başarılar öğretmenlerimizin yıllar boyunca gösterdiği fedakârlığın en güzel göstergesidir."

"Hayallerimin peşinden koşuyorum"

Bu yıl İÇEM'den mezun olan Kosovalı öğrenci Noar Kamberi ise konuşmasında gelecek hedeflerinden söz etti. Kamberi, kendilerine duyulan güvenin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: "Mühendis, öğretmen, sporcu, sanatçı ya da bilim insanı olabiliriz. Yeter ki bize güvenin ve hep yanımızda olun. Ben İÇEM sayesinde bugün buradayım ve hayallerimin peşinden koşuyorum. En büyük hayalim badminton sporunda başarılı olup milli sporcu olmak. Hayallerimin gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu yıl İÇEM'den mezun olacağım için arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden ayrılacak olmak beni üzüyor. Hayatım boyunca İÇEM'i unutmayacağım."

Programın ardından katılımcılar İÇEM binasını ziyaret ederek merkezin eğitim ortamlarını ve atölyelerini gezdi. Ziyaret kapsamında mezunlar, öğrenciler, aileler ve öğretmenler bir araya gelerek hatıralarını paylaşma ve deneyim alışverişinde bulunma fırsatı buldu. İÇEM Robotik Kodlama Atölyesinde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler incelenirken, katılımcılar merkezde yürütülen güncel eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Farklı dönemlerden mezunları aynı çatı altında buluşturan etkinlik, İÇEM'in yıllar boyunca oluşturduğu güçlü aidiyet duygusunu ve kuşaklar arasında kurduğu bağı bir kez daha gözler önüne serdi. Etkinlik, katılımcıların merkezde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez'e fahri doktora ünvanı verildi
TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez'e fahri doktora ünvanı verildi
Bilim Kafede hareketin önemi vurgulandı
Bilim Kafede hareketin önemi vurgulandı
Şehidin hatırası okulda yaşatılacak
Şehidin hatırası okulda yaşatılacak
Geleceğin iletişimcileri mezuniyet heyecanı yaşadı
Geleceğin iletişimcileri mezuniyet heyecanı yaşadı
Son Haberler
Bakırköy'de bir villada ağabey tartıştığı kardeşini silahla yaraladı
Bakırköy'de bir villada ağabey tartıştığı kardeşini silahla...
Ümraniyeli lise öğrencileri Boğaz turuyla mezuniyet coşkusunu yaşadı
Ümraniyeli lise öğrencileri Boğaz turuyla mezuniyet coşkusunu yaşadı
Filipinler'deki depremde can kaybı 35'e yükseldi
Filipinler'deki depremde can kaybı 35'e yükseldi
Kaçarken yakalanan şüpheliden ilginç savunma: "Şansımı denedim"
Kaçarken yakalanan şüpheliden ilginç savunma: "Şansımı denedim"
İçişleri Bakanı Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile görüştü
İçişleri Bakanı Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile görüştü
Yan bakma kavgası kanlı bitti: 1 tutuklama
Yan bakma kavgası kanlı bitti: 1 tutuklama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi