• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İçişleri Bakanı Soylu "Cumhuriyet Tarihinde İki 14 Mayıs" panelinde konuştu:
Genel
Yayınlanma: 27 Nisan 2023 - 16:26

İçişleri Bakanı Soylu "Cumhuriyet Tarihinde İki 14 Mayıs" panelinde konuştu:

"O dönemin 14 Mayıs'ında nasıl ki dış güçlerin yanında iç güçler yer aldıysa ikinci 14 Mayıs'ta da (2023 seçimi) yine aynı karakter varlığını sürdürüyor. Yıllardır dış güçler ve Amerika diyerek bir anlamda bu insanların üstündeki yükü de aldık. Eğer millet iradesinin tekrar örselenmemesini, bu işlerin başımıza tekrar gelmemesini istiyorsak, o yerli malı darbecileri, o zihniyetin bugünkü taşıyıcılarıyla birlikte günahlarıyla sürekli olarak yüzleştirmek lazım" - "Bugün ikinci 14 Mayıs'a giderken karşımızdaki siyasi yapılar hala aynı ayrıştırmadan medet umuyor. Mutfak videolarında hepimiz görüyoruz"

Genel
27 Nisan 2023 - 16:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1950'deki seçimin yapıldığı 14 Mayıs'ta nasıl ki dış güçlerin yanında iç güçler yer aldıysa ikinci 14 Mayıs'ta da (2023 seçimi) yine aynı karakterin varlığını sürdürdüğünü belirterek, "Yıllardır dış güçler ve Amerika diyerek bir anlamda bu insanların üstündeki yükü de aldık. Eğer millet iradesinin tekrar örselenmemesini, bu işlerin başımıza tekrar gelmemesini istiyorsak, o yerli malı darbecileri, o zihniyetin bugünkü taşıyıcılarıyla birlikte günahlarıyla sürekli olarak yüzleştirmek lazım." dedi.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu işbirliğinde Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Cumhuriyet Tarihinde İki 14 Mayıs" başlıklı panelde konuştu.

Bu adaya ilk geldiğinde kırık dökük duvarlar ve yerlerde çöpler olduğunu ifade eden Soylu, "Sanki burada yaşananları anlatır gibi büyük bir terk edilmişlik vardı. Yıllar sonra adaya çıkış izni alıp ilk geldiğimizde gördüğümüz manzara tam anlamıyla bu idi." diye konuştu.

Soylu, hapishanelerin olduğu yere gittiklerini, paslı demir parmaklıkları görüp millet iradesine yapılan hakaretleri hayal ettiklerini dile getirerek, ilk geldiğinde tüyler ürpertici durumda olan adanın çok modern bir anlayışla güzelleştiğini anlattı.

27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin yıllarca dinledikleri yüzlerce anekdot ve yapılan onlarca analizin, olayın Amerika'nın net bir tezgahı olduğunu doğruladığını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Ama sakın unutmayın bu organizasyonu fiiliyata geçiren de bizim insanımızdır. Cemal Gürsel, Madanoğlu falan Amerikalı değildi. Ailesine son kez sarılmasına izin vermeyen sadist bir zevkle sürekli hakaret eden Yassıada komutanı Tarık Güryay, bayağı bildiğin bizim vatandaşımızdı. O dönemin 14 Mayıs'ında nasıl ki dış güçlerin yanında iç güçler yer aldıysa ikinci 14 Mayıs'ta da (2023 seçimi) yine aynı karakter varlığını sürdürüyor. Farkında mısınız bilmiyorum ama, biz yıllardır dış güçler ve Amerika diyerek bir anlamda bu insanların üstündeki yükü de aldık. Eğer millet iradesinin tekrar örselenmemesini, bu işlerin başımıza tekrar gelmemesini istiyorsak, o yerli malı darbecileri, o zihniyetin bugünkü taşıyıcılarıyla birlikte günahlarıyla sürekli olarak yüzleştirmek lazım."

- "Böyle bir kini miras bırakmayı tevessül etmedik"

Bakan Soylu, 2009'da, Demokrat Parti başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak, "Dönemin Danıştay üyesi Tansel Çölaşan, 27 Mayıs darbesi için 'Efendim Menderes ve Demokrat Parti şöyle yapmasaydı darbe de olmazdı.' diyerek akıllara zarar bir kılıf, demokrasinin utancı olacak bir bahane ortaya sürdü." değerlendirmesini yaptı.

Bugün de birilerinin ikinci 27 Mayıs'ı kendi kuşaklarına miras bıraktığını belirten Soylu, yıllar geçmesine rağmen böyle bir kini miras bırakmayı tevessül etmediklerini söyledi. Soylu, "Bugün ikinci 14 Mayıs'a giderken karşımızdaki siyasi yapılar hala aynı ayrıştırmadan medet umuyor. Mutfak videolarında hepimiz görüyoruz." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Altının kilogramı 1 milyon 236 bin liraya geriledi
Altının kilogramı 1 milyon 236 bin liraya geriledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi