• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İçişleri Bakanı Soylu'dan "Dünya Romanlar Günü" paylaşımı:
Genel
Yayınlanma: 08 Nisan 2023 - 22:50

İçişleri Bakanı Soylu'dan "Dünya Romanlar Günü" paylaşımı:

"(25 ilde planlanan Valilik Roman Saha Koordinatörü) Valilik Roman Saha Koordinatörlerinden 13'ü hali hazırda göreve başlamış olup önümüzdeki bir ay içinde diğer 12 koordinatör de göreve başlamış olacaklar" - "Birlikte büyüdük, birlikte gülüp, birlikte ağladık... Bizim male'nin insanları, komşularımız ve tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum"

Genel
08 Nisan 2023 - 22:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 25 ilde Valilik Roman Saha Koordinatörü'nün planlandığını belirterek, "Valilik Roman Saha Koordinatörlerinden 13'ü hali hazırda göreve başlamış olup önümüzdeki bir ay içinde diğer 12 koordinatör de göreve başlamış olacaklar." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı.

Paylaşımında Roman vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde gerçekleştirilen çalışmalara yer vererek, hayırlı olmasını dileyen Soylu, "Birlikte büyüdük, birlikte gülüp, birlikte ağladık... Bizim male'nin insanları, komşularımız ve tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum." ifadesini kullandı.

Roman vatandaşların taleplerinin aktarılması için 25 ilde Valilik Roman Saha Koordinatörü'nün planlandığını aktaran Soylu, "Valilik Roman Saha Koordinatörlerinden 13'ü hali hazırda göreve başlamış olup önümüzdeki bir ay içinde diğer 12 koordinatör de göreve başlamış olacaklar." bilgisini paylaştı.

İçişleri Bakanlığı ile roman vatandaşlar arasında koordinasyon sağlayan 2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörünün görevlerine devam ettiğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Roman çalışmalarında paydaş bakanlıkların bakan yardımcısı düzeyinde temsil edileceği ve başkanlığını İçişleri Bakan Yardımcısının yapacağı Roman Koordinasyon İstişare Kurulu ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Roman Koordinasyon Merkezi faaliyetlerine başladı.

Ayrıca Roman Koordinasyon Merkezi işlemlerini takip etmek üzere Valilik İI Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüklerinde Roman Masası oluşturuldu. Roman Koordinasyon Merkezinin görev, çalışma usul ve esaslarını düzenleyen Roman Koordinasyon Merkezi Yönergesi hazırlanarak İçişleri Bakanı onaylıyla yürürlüğe girdi ve 81 il Valiliğine bu konuda yürütecekleri çalışmaların yol haritası belirlendi."

- "Roman Koordinasyon Merkezi hayata geçti"

İçişleri Bakanı Soylu, her yıl Roman vatandaşlarla buluştuklarını, 8 Nisan'da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anımsatarak, "İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısının başkanlığını yapacağı Roman Koordinasyon Merkezi, Roman vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişiminin takip ve koordine edildiği bir yapı olarak hayata geçti." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı başkanlığında milletvekilleri, valiler, İller İdaresi Genel Müdürü ve yardımcısı ile sivil toplum kuruluşları, kanaat önderlerinin katılımıyla 2021-2022 yıllarında İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta toplantılar yapıldığını, 12 saha ziyareti gerçekleştirildiğini belirten Soylu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Roman vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin büyük çoğunluğu çözüme kavuşturuldu. 2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından Roman vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının koordinasyonu konusunda saha ziyaretlerine aralıksız devam ediliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2023'te yayımlanan Roman vatandaşlarımızla ilgili genelge kapsamında diğer bakanlıklarımızla birlikte el birliği ile çalışmaya devam ediyoruz."



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın 280 yıla kadar hapsi talep edildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın...
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Futsal A Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı
Futsal A Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi