• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. İEÜ'lü Burak, İngiltere'de uzay eğitimi alacak
Eğitim
Yayınlanma: 11 Eylül 2024 - 10:42
Güncelleme: 11 Eylül 2024 - 10:44

İEÜ'lü Burak, İngiltere'de uzay eğitimi alacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Köse, dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan Manchester Üniversitesi'ne yüksek lisans için kabul edildi. Dünya genelindeki binlerce başarılı öğrenci arasından seçilerek İngiltere'de eğitim alma fırsatı bulan Köse, "Uluslararası bir şirkette endüstriyel araştırmacı olarak kariyerimi sürdürmek istiyorum. İngiltere'de, yine havacılık ve uzay üzerine

Eğitim
11 Eylül 2024 - 10:42
Güncelleme: 11 Eylül 2024 - 10:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Köse, dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan Manchester Üniversitesi'ne yüksek lisans için kabul edildi. Dünya genelindeki binlerce başarılı öğrenci arasından seçilerek İngiltere'de eğitim alma fırsatı bulan Köse, "Uluslararası bir şirkette endüstriyel araştırmacı olarak kariyerimi sürdürmek istiyorum. İngiltere'de, yine havacılık ve uzay üzerine alacağım eğitimin, bu hedefime ulaşmam için bana çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

26 yaşındaki Burak Köse'nin Manchester Üniversitesi'ne kabul edilmesinde, İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto ile birlikte hazırladığı 'optik navigasyon' projesi büyük rol oynadı. Uzay araçlarının konumunu kamerayla belirlemek üzerine özel bir çalışmaya imza atan Köse, Manchester'daki yetkililerin de dikkatini çekti. Derslerindeki başarıları ve neden Manchester Üniversitesi'nde eğitim almak istediğine dair yazdığı niyet mektubuyla da fark oluşturan Köse, havacılık ve uzay alanında eğitim alma hakkını elde etti.

"Elimden geleni yapacağım"

İngiltere'ye gideceği için gururlu ve mutlu olduğunu söyleyen Köse, "Kendini kanıtlamış, dünyadaki birçok gencin hayalini kurduğu bir üniversiteye kabul edildiğim için şanslıyım. Bölümümde aldığım eğitimi, yüksek lisansla birlikte daha da geliştirme imkanı bulacağım. Bu fırsatı en iyi şekilde kullanmak için elimden geleni yapacağım. Havacılık ve uzay alanında endüstriyel araştırmacı olarak çalışmak, kariyerimi de bu doğrultuda ilerletmek istiyorum. İngiltere bunun için en iyi duraklardan biri. Yurt dışında kalır mıyım ya da ülkeme döner miyim, şu anda bunun için bir şey söylemek mümkün değil. Bunu bizlere zaman gösterecek" dedi.

Farklı ve iddialı

İzmir Ekonomili Burak Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzerimde çok emeği olan Dr. Fabrizio Pinto ile birlikte hazırladığımız 'optik navigasyon' projesini, daha önce Türk Fizik Derneği'nin Bodrum'daki kongresinde de sunma imkanı bulmuştum. Kongrede, Avrupa Fizik Derneği'nin başkanı dahil bilimsel bir topluluk vardı. Orada projeyle ilgili olumlu dönüşler aldım. Çok teknik ve ince detayların olduğu bir çalışma olarak dikkat çekti. Bu tarz büyük üniversitelere kabul edilmek için projenizin farklı ve iddialı olması gerekiyor. Bu noktada Fabrizio hocama ayrıca teşekkür ediyorum."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Silifke'de genç yetenekler sahnede yarıştı
Silifke'de genç yetenekler sahnede yarıştı
Haliliye'de gençlere rehberlik ve motivasyon desteği
Haliliye'de gençlere rehberlik ve motivasyon desteği
Gaziantep Kolej Vakfı '15. Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
Gaziantep Kolej Vakfı '15. Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
Emet'te "Kurban Kesim Elemanı" kursu
Emet'te "Kurban Kesim Elemanı" kursu
Son Haberler
Silifke'de genç yetenekler sahnede yarıştı
Silifke'de genç yetenekler sahnede yarıştı
Haliliye'de gençlere rehberlik ve motivasyon desteği
Haliliye'de gençlere rehberlik ve motivasyon desteği
Hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Çermik ilçesi doğa güzelliği ve tarihi ile kapılarını turizme araladı
Çermik ilçesi doğa güzelliği ve tarihi ile kapılarını turizme...
Gaziantep Kolej Vakfı '15. Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
Gaziantep Kolej Vakfı '15. Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
ASO Başkanı Ardıç: "Hedefimiz Ankara'ya sanayi ve teknolojinin de Başkenti yapmak"
ASO Başkanı Ardıç: "Hedefimiz Ankara'ya sanayi ve teknolojinin de Başkenti yapmak"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi