• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İhracatçılar kötü gidişata 'dur' demek istiyor
Ekonomi
Yayınlanma: 14 Haziran 2024 - 10:49
Güncelleme: 14 Haziran 2024 - 10:51

İhracatçılar kötü gidişata 'dur' demek istiyor

Kurdaki hareketlenmenin henüz başlamaması, artan genel gider ve işçilik maliyetlerinin altında ezilen deri ihracatçıları 2025 yaz sezonu satışlarını gerçekleştirmek için İtalya'ya gitti.

Ekonomi
14 Haziran 2024 - 10:49
Güncelleme: 14 Haziran 2024 - 10:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kurdaki hareketlenmenin henüz başlamaması, artan genel gider ve işçilik maliyetlerinin altında ezilen deri ihracatçıları 2025 yaz sezonu satışlarını gerçekleştirmek için İtalya'ya gitti.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 15-18 Haziran tarihleri arasında Avrupa ve dünyanın en önemli ayakkabı ve saraciye fuarlarından İtalya Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı'na 10'uncu kez milli katılım organizasyonu düzenliyor. Türk deri ihracatçıları ana pazarı İtalya'da artırılmış gerçeklik teknolojisiyle Metaverse altyapısında ürünlerini sergiliyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, "İki yıldır asgari ücrete yapılan zamlardan dolayı üretimle uğraşan emek yoğun sektörlerde ortalama genel gider maliyetleri yüzde 60'lara ulaştı. Sadece deri sektöründe değil bütün emek yoğun sektörler aynı durumda. 2024 yılında kurdaki değişim enflasyon oranında olmazsa sektördeki firmaların hepsi kapanacak. İhracata dayalı bir büyüme hedefliyorsak, enflasyon, faiz, kur gibi temel göstergeler bizleri bu seviyede olumsuz etkilememelidir. Bizler enflasyonla mücadelede üzerimize düşen fedakarlığı yapmaya hazırız, fakat enflasyonla mücadele ancak ihracat artışıyla başarılı olur. Türkiye'de yabancı yatırımcıları yatırıma teşvik edecek, yatırım iklimini oluşturmalıyız. Dünyanın en büyük deri ürün ithalatçılarından biri yıllık 10 milyar doların üzerinde ayakkabı ürünleri ithalatı olan İtalya'yı en önemli hedef pazarlardan biri olarak görüyoruz" dedi.

"Birçok sektörümüz rekabet güçlerini kaybetti"

Başkan Zandar, "İhracatçılarımızın enflasyon muhasebesine geçtiği ve dış pazarlarda zorlandığı, yüksek kredi faizleriyle mücadele ettiği bu dönemde işletmelerimiz birçok sektörümüz rekabet güçlerini kaybetti. En büyük pazarlarımızda yüzde 30'lara varan gerilemeler yaşıyoruz. Türkiye geneli 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde deri ve deri mamulleri ihracatımız yüzde 24 düşüşle 651 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye geneli İtalya'ya ihracatımız ise 5 ayda yüzde 20 düşüşle 47 milyon dolara geriledi. Birliğimiz Avrupa ve dünyanın en önemli ayakkabı ve saraciye fuarlarından İtalya Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı'na 35 ayakkabı, 1 çanta, 1 kemer, 1 ayakkabı bakım ürünü olmak üzere toplam 38 firmamızın katılımıyla milli katılım organizasyonu düzenliyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz dijitalleşme faaliyetleri kapsamında, Expo Riva Schuh Fuarı milli katılım organizasyonu katılımcısı firmalarımızın fuarda sunacağı ürünleri artırılmış gerçeklik teknolojisiyle EİB Metaverse altyapısında dördüncü kez sergiliyor" diye konuştu.

Erkan Zandar, sözlerini şöyle noktaladı: "Metaverse Kiosk Ayakta Gör Projesinin fuar süresince gösterimi gerçekleşecek. Firmalarımızın fuarda sunduğu ürünlerin gerçekçi doku ve yansıma ile EİB'e özel geliştirilen bir yazılımla modellenerek 3 boyutlu olarak sistemde entegrasyonu sağlandı. EİB Metaverse trend alanında ziyaretçiler ürünleri 360 derece inceleme ve önceki edisyonlardaki projeden farklı olarak geliştirilen proje ile sisteme entegre bir kiosk ile dijital ortamda seçtikleri ayakkabı ürünlerini bizzat kendi ayağı üzerinde deneme şansına erişiyor. Firma logoları, fiyat aralıkları, ürün kodları, ürünlerin teknik özellikleri ve firma iletişim bilgileri modellenen ortama entegre edilerek fuar ziyaretçilerinin katılımcı firmalarımızın dijital stantlarını bulundukları yerden ziyaret etmelerine ve ürünleri incelemelerine imkan sağlıyor."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
"Şehrin Ekonomisi Erzincan" paneli düzenlendi
"Şehrin Ekonomisi Erzincan" paneli düzenlendi
Başkan Kıvanç: "Fabrikada kazandığımızı yolda kaybetmeyelim"
Başkan Kıvanç: "Fabrikada kazandığımızı yolda kaybetmeyelim"
Son Haberler
SANKO Okulları basketbolda şampiyon oldu
SANKO Okulları basketbolda şampiyon oldu
BEÜ'de spor ve kültür şöleni
BEÜ'de spor ve kültür şöleni
MHP Malatya İl Teşkilatı feshedildi, İl Başkanlığına Turgay Şengönül atandı
MHP Malatya İl Teşkilatı feshedildi, İl Başkanlığına Turgay Şengönül...
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kayalıklardan düşen yaşlı kadın kurtarıldı
Kayalıklardan düşen yaşlı kadın kurtarıldı
İl Emniyet Müdürü Ağırlar şehit ailesini ziyaret etti
İl Emniyet Müdürü Ağırlar şehit ailesini ziyaret etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi