• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 'İkinci depremde binaların sallanıp, taşların üzerimize geldiğini fark ettik'
Genel
Yayınlanma: 12 Şubat 2023 - 17:40

'İkinci depremde binaların sallanıp, taşların üzerimize geldiğini fark ettik'

Genel
12 Şubat 2023 - 17:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'İkinci depremde binaların sallanıp, taşların üzerimize geldiğini fark ettik'

MALATYA'da depremlerde yaralanan 435 kişi, tedavileri için Elazığ'a getirildi. Depremden kaçtığı sırada düşerek bacağını kıran Beyzanur Öztürk (41), "Sarsıntı çok büyüktü. İlk depremden sonra, 'Bir daha olmaz' diye düşündük. Hatta herkes olduğu yerde durdu. Fakat ikinci depremde binaların sallanıp, taşların üzerimize geldiğini fark ettik. Çok panik olduk" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da yaralanan 435 kişi, tedavileri için Elazığ'a getirildi. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Elazığ'daki özel bir hastanede tedavi gören Beyzanur Öztürk, depremden kaçmaya çalıştığı sırada düşerek bacağını kırdığını söyledi. Öztürk, "Depremden 4 saat sonra Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi'ne geçtik. Daha sonra Süleyman hocamız geldi. 'Bu hastamızı Elazığ'a götürmemiz gerekiyor' dedi, beni buraya getirdiler. Tedavim salı günü başladı, ameliyat oldu. O günden bugüne biraz umutluyum, kendimi toparlıyorum. Hafta içi tekrar ameliyatımız olacak. Sarsıntı çok büyüktü. İlk depremden sonra, 'Bir daha olmaz' diye düşündük. Hatta herkes olduğu yerde durdu. Fakat ikinci depremde binaların sallanıp, taşların üzerimize geldiğini fark ettik. Çok panik olduk" dedi.

Depremden kaçtığı sırada kolu kırılan Serkan Bayram da (13) "Beni Malatya'dan Elazığ'a ambulansla getirdiler. Bütün hocalarıma teşekkür ederim. Depremden kaçarken kolum kırıldı. Ailem hala Malatya'da, orası halen sallanıyor" diye konuştu.

'ALLAH, BİN KERE RAZI OLSUN'

Baba Muzaffer Bayram (55) ise şunları anlattı:

"Deprem anında dışarıya kaçtık, çocuğumun kolu kırıldı. Bizler de ufak yara var; komşularımızdan 2 kişi vefat etti. Deprem anında oturuyorduk, aniden bir patırtı geldi. Kendimizi dışarı attık; kimimiz düştü, kimimiz kalktık. Kendimizi kurtardık, yollara çıktık. Doğanşehir'e geldik. Bizi Doğanşehir'den Malatya'ya sevk ettiler. Malatya'da yine hocalarımız sağ olsun ilgilendiler. Bizi buraya, Süleyman Gürbüz hocama ilettiler. Sağ olsunlar, bizi araçlarla aldılar. Bütün personele çok teşekkür ediyorum. Allah, bin kere razı olsun."

Hastane doktorlarından Uzman Dr. Erduran Gür de "Serkan kardeşimizin tedavisi bitti. Taburcu ettik ancak Malatya'daki şartlar müsait olmadığı için burada misafir ediyoruz" dedi.  
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Polatlı'da husumetli aileler barıştırıldı
Polatlı'da husumetli aileler barıştırıldı
Kelkit şeker fasulyesi Guinness yolunda
Kelkit şeker fasulyesi Guinness yolunda
Yenişehir'de trafik denetimleri arttırıldı
Yenişehir'de trafik denetimleri arttırıldı
Büyükşehir'den evcil hayvan işletmelerine eğitim
Büyükşehir'den evcil hayvan işletmelerine eğitim
Son Haberler
Samsun'da sel bölgesinde inceleme
Samsun'da sel bölgesinde inceleme
100 milyon liralık lüks araç vurgunu operasyonunda 11 tutuklama
100 milyon liralık lüks araç vurgunu operasyonunda 11 tutuklama
Tekirdağ'da Maarif Korosu'ndan 19 Mayıs'a özel anlamlı klip
Tekirdağ'da Maarif Korosu'ndan 19 Mayıs'a özel anlamlı...
Makas atan kamyonet zincirleme kazaya neden oldu
Makas atan kamyonet zincirleme kazaya neden oldu
Çanakkale'de 112 personeline TİLYAD eğitimi
Çanakkale'de 112 personeline TİLYAD eğitimi
DEPREMZEDELER İSTANBUL'DA BULUNAN KYK YURTLARINA YERLEŞTİRİLİYOR
DEPREMZEDELER İSTANBUL'DA BULUNAN KYK YURTLARINA YERLEŞTİRİLİYOR

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi