• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İkiz çocuklarını alamayan babanın feryadı: "Çocuklarımın bana verilmesini istiyorum"
Haberler
Yayınlanma: 10 Temmuz 2026 - 16:00
Güncelleme: 10 Temmuz 2026 - 16:33

İkiz çocuklarını alamayan babanın feryadı: "Çocuklarımın bana verilmesini istiyorum"

Yunanistan'da açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen 4 yaşındaki Aren Eren'in ardından ikiz çocuklarının velayetini almak için mahkemeye çıkan baba Huday Can Eren'in talebi reddedildi. Mahkeme, ikiz çocukların koruyucu aile yanında kalmasına karar verdi. Baba Huday Can Eren, "Bugün ikiz çocuklarımın doğum günü. Ben onların doğum gününü kutlayamadım, onları göremedim. Çocuklarım şu anda yabancı bir kadının yanında. Nasıl

Haberler
10 Temmuz 2026 - 16:00
Güncelleme: 10 Temmuz 2026 - 16:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İkiz çocuklarını alamayan babanın feryadı: "Çocuklarımın bana verilmesini istiyorum"
Yunanistan'da açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen 4 yaşındaki Aren Eren'in ardından ikiz çocuklarının velayetini almak için mahkemeye çıkan baba Huday Can Eren'in talebi reddedildi. Mahkeme, ikiz çocukların koruyucu aile yanında kalmasına karar verdi. Baba Huday Can Eren, "Bugün ikiz çocuklarımın doğum günü. Ben onların doğum gününü kutlayamadım, onları göremedim. Çocuklarım şu anda yabancı bir kadının yanında. Nasıl olduklarını bilmiyoruz, hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz. Artık onlardan ayrı kalmak istemiyorum" dedi

Yunanistan'da görülen velayet davasına katılan Huday Can Eren, ikiz çocukları Laren ve Arlen'in kendisine teslim edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise mevcut durumun devamına karar vererek çocukların koruyucu aile yanında kalmasını uygun buldu. Velayet davasının bir sonraki duruşmasının eylül ayında yapılacağı öğrenildi.

Mahkeme kararının ardından açıklamalarda bulunan baba Huday Can Eren, çocuklarının doğum gününde onlardan ayrı kalmanın acısını yaşadığını söyledi. Eren, "Yunanistan'daki velayet duruşmasına katıldım. Mahkemeye, oğlumu kaybetmeme neden olan kişiler yeniden gelerek ikizlerimin koruyucu ailede kalmasını istedi. Mahkeme de bu yönde karar verdi ve davayı eylül ayına erteledi. Bugün ikiz çocuklarımın doğum günü. Ben onların doğum gününü kutlayamadım, onları göremedim. Çocuklarım şu anda yabancı bir kadının yanında. Nasıl olduklarını bilmiyoruz, hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz. Artık onlardan ayrı kalmak istemiyorum. Ben onların babasıyım, koruyucu aileye ihtiyaçları yok" dedi.

Yunanistan'da hayatını kaybeden oğlu Aren Eren'in mezarını da ziyaret ettiğini anlatan Eren, gördüğü manzaranın acısını daha da artırdığını belirterek, "4 yaşında açlık ve susuzluktan hayatını kaybeden oğlumun mezarına gittim. Mezarı adeta kimsesizler mezarı gibiydi, üzerinde oğlumun ismi bile yoktu. Orada oğlumu kaybetmeme neden olan kişilerle yüz yüze geldim. Yaşadığım acıyı tarif etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"Babaya karşı bir tavır sergilendi"

Ailenin avukatlarından Kübra Köse Gökdemir ise, Aren Eren'in annesinin kız kardeşi ile eniştesinin de davaya katıldığını belirterek, "Teyze ve eniştenin talebi çocukların velayetinin kendilerine verilmesi değil, koruyucu aile yanında kalmasının devam etmesi yönündeydi. Babaya karşı bir tavır sergilediler. Mahkeme mevcut durumun devamına karar verdi. Ancak bu geçici bir karar. Duruşma eylül ayına ertelendi. Umudumuz, bir sonraki duruşmada çocukların babalarına ve babaannelerine, yani öz ailelerine teslim edilmesi yönünde karar verilmesidir" diye konuştu.

Gökdemir, baba Huday Can Eren'in Yunanistan ziyareti sırasında Aren Eren'in mezarını ziyaret ettiğini belirterek, "Baba için en ağır anlardan biri, oğlunun isimsiz şekilde kimsesizler mezarlığına defnedildiğini görmek oldu. Ayrıca Aren'in mezarının Türkiye'ye getirilmesi yönünde de girişimlerimiz bulunuyor. Bu konuda da olumlu bir sonuç almayı umut ediyoruz" dedi.

23 Nisan 2022 doğumlu Aren Eren'in Yunanistan'da uzun süreli açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği iddiası Türkiye ve Yunanistan'da geniş yankı uyandırmıştı. Otopsi raporunda çocuğun çoklu organ yetmezliği sonucu yaşamını yitirdiği belirtilirken, soruşturma kapsamında annesi "bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihmal" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Yunanistan'da devam eden soruşturmanın yanı sıra, ikiz çocukların velayetine ilişkin hukuki süreç de eylül ayında görülecek duruşmayla devam edecek.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gürpınar'ın ilk kadın kaymakamı göreve başladı
Gürpınar'ın ilk kadın kaymakamı göreve başladı
Denizli-Afyonkarahisar Karayolundaki yol çalışması nedeniyle yolculuklar 1 saate kadar uzayabilir
Denizli-Afyonkarahisar Karayolundaki yol çalışması nedeniyle yolculuklar 1 saate kadar uzayabilir
Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında mahsur kalan yüzücüyü deniz polisi kurtardı
Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında mahsur kalan yüzücüyü deniz polisi kurtardı
Bodrum'da makilik yangını
Bodrum'da makilik yangını
Son Haberler
Çermik'te 15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu
Çermik'te 15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'un fethi ile bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarken Sultan Fatih'in şahin toplarıyla askeri dehamızın ışıltısıyla yeni bir destan kaleme aldık."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'un fethi ile bir çağı...
Eskişehirspor'da çifte transfer: Hem iç hem dış transferde imzalar atıldı
Eskişehirspor'da çifte transfer: Hem iç hem dış transferde imzalar...
Kayserispor'dan 3 transfer
Kayserispor'dan 3 transfer
Diyarbakır Final Ortaokulu'ndan LGS'de çifte Türkiye birinciliği
Diyarbakır Final Ortaokulu'ndan LGS'de çifte Türkiye birinciliği
KTB'den üyelerine ücretsiz FSSC 22000 V6 gıda güvenliği eğitimi
KTB'den üyelerine ücretsiz FSSC 22000 V6 gıda güvenliği eğitimi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi