• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. İklim Değişikliği projesinde, öğrenciler çöp toplayarak bunlardan sanat eseri yaptı
Çevre
Yayınlanma: 21 Ağustos 2024 - 10:58
Güncelleme: 21 Ağustos 2024 - 11:00

İklim Değişikliği projesinde, öğrenciler çöp toplayarak bunlardan sanat eseri yaptı

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan yürütülen "İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2" projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri yanan ormanlık alanları inceleyip gölet çevresinde topladıkları çöplerle farkındalık için sanat eserleri yaptı.

Çevre
21 Ağustos 2024 - 10:58
Güncelleme: 21 Ağustos 2024 - 11:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan yürütülen "İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2" projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri yanan ormanlık alanları inceleyip gölet çevresinde topladıkları çöplerle farkındalık için sanat eserleri yaptı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan "İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2" başlıklı proje, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çerçevesinde desteklemeye layık görüldü. Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Berkan Güngör'ün projenin yürütücülüğünü yaptığı proje, 10 gün sürecek. Bu çerçevede 12 farklı atölye çalışması düzenlenecek ve toplam 40 saatlik bir eğitim programı uygulanacak. Projede, atölye çalışmalarında iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, çevresel etkiler ve sürdürülebilirlik konuları ele alınıyor. 3 üniversite, 4 kamu kurumu ve 1 özel kuruluş tarafından da desteklenen projede, 4 uzman, 14 eğitmen, 7 rehber ve 1 sağlık personeli yer alıyor. İklim değişikliği, çevre bilinci ve doğa eğitimi konularının işlendiği proje çerçevesinde katılımcılar, Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde yaban hayatı ve kuş gözlemciliği yaptı. Bölgede doğa yürüyüşü de yapan katılımcılar, konunun uzmanları tarafından yaban hayatı ve kuşlar hakkında bilgilendirildi.

Ardından katılımcılar, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Derekaraağaç köyünde 2020 yılının eylül ayında çıkan ve 2 günde söndürülebilen yangın bölgesinde de incelemelerde bulundu. Bin hektar alanın zarar gördüğü yangın alanında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgiler edinen ekip, orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirlerle orman yangınlarına sebep olan konular hakkında bilgilendirildi.

Çöpleri sanat eserlerine dönüştürdüler

Daha sonra Daday ilçesinde bulunan Yumurtacı Göletine geçen ekip, burada özellikle piknikçiler tarafından çevreye atılan çöpleri topladı. Çöplerin toplanmasının ardından katılımcılara çevre temizliğinin önemi ve geri dönüşüm bilinci konularda eğitim verildi. Eğitimin ardından katılımcılar, farkındalık amacıyla topladıkları çöpleri değerlendirmek ve geri dönüşüme kazandırmak amacıyla çeşitli materyaller kullanarak sanat eserine dönüştürdü.

Projenin günlerde de çeşitli atölye çalışmaları ve saha gezileriyle devam edeceği belirtildi.

"Arazi gezileri de yaparak uygulamalı yerinde bilgiler ediniyoruz"

Projeye katılan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Ceren Yıldız, "Projede olduğum için çok mutluyum. Projenin en sevdiği yanı ise sadece seminer ve konferanslar gibi teorik bilgilerden değil aynı zamanda arazi gezileri de yaparak uygulamalı yerinde bilgilerde ediniyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum, burada edindiğim bilgileri de kendimde olmak üzere yakın çevremden başlayarak hayatımda uygulamak istiyorum" dedi.

"Proje, kişisel gelişimim ve alanım olan siyaset bünyesinde de iklim üzerine olan bakış açımı değiştirdi"

Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler öğrencisi Ömer Özer ise "Projeye İzmir'den katılıyorum. Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan bu projede doğal bir ortam içerisinde bulunuyoruz. Proje çerçevesinde hem konferanslar, seminerler veriliyor. Aynı zamanda da atölye çalışmalarında bulunuyoruz. Bununla birlikte hem de arazi çalışmaları kapsamında incelemelerde bulunuyoruz. Bu da kişisel gelişimim ve alanım olan siyaset bünyesinde de iklim üzerine olan bakış açımı değiştirdi. Projenin hayata geçirilmesinde emekleri geçen herkese, Kastamonu Üniversitesi'ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yağmur sonrası gökkuşağı manzarası
Yağmur sonrası gökkuşağı manzarası
Onikişubat'ta kurban satış ve kesim noktaları açıklandı
Onikişubat'ta kurban satış ve kesim noktaları açıklandı
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Son Haberler
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Diyarbakırlı Zührenaz, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda iki madalya kazandı
Diyarbakırlı Zührenaz, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda iki madalya kazandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi