• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: "Çocuklarımız, dijital araçlardan faydalanacak ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız"
Eğitim
Yayınlanma: 04 Nisan 2024 - 14:39
Güncelleme: 04 Nisan 2024 - 15:32

İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: "Çocuklarımız, dijital araçlardan faydalanacak ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız"

Kastamonu'da düzenlenen "Dijital Zorbalık" konulu çalıştayda konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Çocuklarımız, dijital araçlardan faydalanacak ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız" dedi.

Eğitim
04 Nisan 2024 - 14:39
Güncelleme: 04 Nisan 2024 - 15:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: "Çocuklarımız, dijital araçlardan faydalanacak ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız"
Kastamonu'da düzenlenen "Dijital Zorbalık" konulu çalıştayda konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Çocuklarımız, dijital araçlardan faydalanacak ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız" dedi.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından siber zorbalığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturulması amacıyla çalıştay düzenlendi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen "Dijital Zorbalık-(3D Duygular-Düşünceler-Davranışlar)" çalıştayına öğretmenler ve idareciler katıldı.

"Çocuklarımız, dijital araçlardan faydalanacak ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız"

Çalıştayın açılışında konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Biz gençlerimizin sadece bir alanda gelişimini desteklemiyoruz. Her alanda gelişmesini önceliyoruz. Öğrencimiz akademik alanda gelişsin, en iyi yerde olsun. Dünya ile yarışacak bilgi ve donanıma sahip olsun. Ama aynı zamanda da kendi kişisel gelişiminin, duygusal gelişiminin, sağlıklı bir şekilde gelişiminin de öncelemek zorundayız. Sağlık yönünden doğru bir gelişim sağlamadığımız takdirde maalesef öğrencimizden beklendik davranışları veya bulunduğumuz çağın ve gelecek çağın 21'inci yüzyıl becerileri dediğimiz becerileri kazanması da mümkün olmayacaktır. Hem bu becerilerin kazanılması hem de sağlıklı bir şekilde hayata doğru ve emin adımlarla ilerlemesi de işte bu muhtemel risklerin önlenmesiyle mümkün oluyor. Biz öğrencilerimize evet dijital çağın, dijital aletlerinden, dijital bir takım sunumlarından ve ortaya konan mevcut üretilen araçlarından faydalandıracağız. Ama asla dijital dünyanın da esiri yapmayacağız. Bununla ilgili de önlemlerimizi alanın uzmanlarıyla siz kıymetli öğretmenlerimizle tartışacak ve öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde geleceğe emin adımlarla ilerlemesinin öndeki tüm engelleri kaldırmış olacağız. Türkiye yüzyılı vizyonunda eğitim vizyonu çerçevesinde de inşallah bundan sonraki süreçte de çok daha farklı etkinliklerle, çalıştaylarla, panellerle burada oluşacak sinerjinin, enerjinin ortak aklında alana uygulanmasıyla beraber çok daha güçlü bir gelecek, daha güçlü bir gençlik yetiştireceğimize inanıyoruz" dedi.

"Dijital zorbalıkla mücadelede öğretmenlerde farkındalık oluşturmak amacıyla çalıştayı düzenliyoruz"

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ise, "Kastamonu Üniversitesi olarak eğitim, öğretim, bilimsel uğraş alanlarımızın dışında sosyal sorumluluk anlayışımız gereği toplumla buluşmayı, toplumun bilgilendirilmesini, ileriye dönük ufuklar oluşturulmasına katkı sunmayı da temel görevlerimiz arasında düşünüyoruz. Biz, eğitim fakültesi olarak öğretmen yetiştiren bir kurumuz. Sizlerin yetiştiği eğitim kurumlarından biri olarak öğretmeni yetiştirirken, yetişmiş öğretmenlerin ve onların hedef kitlesi olan öğrencilerin eğitimi, gelişimiyle de ilgilenmekteyiz. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile özellikle 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içinde bir dizi etkinlikleri çoğu kere bu salonda bazen fakültemizde bazen de okullarımızda olmak üzere gerçekleştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Çocukların 2 yaşından itibaren teknoloji aletleri ile tanıştığını belirten Kaçar, "Bunun bir özel dalı olan dijital zorbalıkla ilgili. Günümüz bilgi iletişim çağı. Teknoloji günlük hayatımıza olabildiğince girmekte. Çocuklar erken tanışırlarsa bilgi iletişim araçlarıyla, bilgi iletişim teknolojileri araçlarıyla tanıştıklarında onları amaca uygun veya değerliğine bakmaktan çok iyi bir şekilde kullanabildiklerini gözlemlemekteyiz. Bu pedagojik anlayışlarla da desteklenerek düzgün bir kullanıma dönüşmezse ileride çocukların gelişiminde zararlı davranışları içerebilir. Böyle olduğunda dijital zorbalığı eylem olarak yapan ya da dijital zorbalığa maruz kalan sonuçlara götürebilir. O zaman biz eğiticilerin, öğretmenlerin bilgi iletişim teknolojilerinin araçlarını kullanmada çocuğun eğitiminde genel olarak öğretim bilgisi vermenin yanında, eğitiminin psikolojik gelişiminin de dikkate alınması gerçeğini ihmal etmememiz gerekir. Bu noktada öğrencilerin, gençlerin, çocukların akran zorbalığına ya da dijital zorbalığa maruz kalmalarının önlenmesi ama bir o kadar da dijital zorbalık ya da akran zorbalığı uygulayan çocuk olmaktan uzak tutulması önem taşır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından alanında uzman eğitimciler tarafından okullardan gelen idareci ya da öğretmenlere dijital zorbalıkla ilgili bilgiler verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AXA Sigorta ve Dünya Engelliler Birliği'nden kapsayıcı iş birliği
AXA Sigorta ve Dünya Engelliler Birliği'nden kapsayıcı iş birliği
Burhaniye'de TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı düzenlendi
Burhaniye'de TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı düzenlendi
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni düzenlendi
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni düzenlendi
BTÜ'lü öğrencilerden ÜNİFEST'te 3 kategoride derece
BTÜ'lü öğrencilerden ÜNİFEST'te 3 kategoride derece
Son Haberler
Şırnak dolu yağışıyla beyaza bürüdü
Şırnak dolu yağışıyla beyaza bürüdü
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Kurbanlık pazarında büyükbaş fiyatları küçükbaşa talebi artırdı
Kurbanlık pazarında büyükbaş fiyatları küçükbaşa talebi artırdı
Çıralı'da sahil temizliği yapıldı
Çıralı'da sahil temizliği yapıldı
Sultanhisar'da içme suyu altyapısı yenileniyor
Sultanhisar'da içme suyu altyapısı yenileniyor
Sinop'ta 300 fidan toprakla buluştu
Sinop'ta 300 fidan toprakla buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi