• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İngiltere'de eski İşçi Partisi lideri Corbyn'den hemşirelerin grevine destek:
Genel
Yayınlanma: 07 Şubat 2023 - 15:44

İngiltere'de eski İşçi Partisi lideri Corbyn'den hemşirelerin grevine destek:

"Çalışanların standartları son 10 yılda düştü ve düşmeye devam ediyor. Bunun bir geri dönüşü var. Artık McDonalds şubelerinden daha fazla gıda bankası var" - "Öğretmenler cephenin en önünde, yeterli beslenemeyen aç çocuklarla muhatap oluyorlar ve bu İngiltere dünyanın en zengin 5. ülkesi"

Genel
07 Şubat 2023 - 15:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İngiltere'de 300 binden fazla üyesi bulunan, hemşireleri temsil eden "Royal College of Nursing" (RCN) sendikasına bağlı hemşirelerin 73 sağlık kuruluşunda başlattığı grevin ikinci gününe eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn de destek verdi.

RCN'nin kararıyla 12'şer saat sürecek iki günlük grevin ikinci gününde de hemşireler ve Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanları Londra'daki farklı sağlık kuruluşları önünde toplandı.

Yerel saatle 07.30'da iş bırakan hemşire ve NHS çalışanları, University College London Hastanesi önünde grev standı kurdu. Buraya gelen Corbyn, hemşirelere destek vermek için pankart taşıyarak slogan attı.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Corbyn, hükümetin sorunları kabul etmesi gerektiğini belirterek "Son 12 yılda kamuda yapılan kesintilerin çok kötü etkileri oldu. Buradaki insanlar son çare olarak grev yapıyor çünkü en azından enflasyon oranında zam almak konusunda umutlarını kaybediyorlar." diye konuştu.

Corbyn, enflasyonun yüzde 10'un üzerinde seyrettiğini, kamuda daha fazla kesinti yapılmaması gerektiğini savunarak "Bugün sadece NHS değil, demir yolları çalışanları, posta teşkilatı ve memurlar da anlaşmazlıklar yaşıyor ve grevlerin sayısı ile etkisi artıyor." değerlendirmesini yaptı.

Ülkede kamu sektöründe maaş artışlarının 2010'dan bu yana enflasyonun altında kaldığını hatta bazı artışların durdurulduğunu kaydeden Corbyn, "Çalışanların standartları son 10 yılda düştü ve düşmeye devam ediyor. Bunun bir geri dönüşü var. Artık McDonalds şubelerinden daha fazla gıda bankası var. Toplumdaki yoksullukla doğru orantılı artan bir mental sağlık sorunu ile karşı karşıyayız." dedi.

- Aç çocukların İngiltere'si dünyanın 5. en zengin ülkesi

Corbyn, ülkede öğretmenlerin de enflasyon oranında zam beklediğini anlatarak "Öğretmenler cephenin en önünde, yeterli beslenemeyen aç çocuklarla muhatap oluyorlar ve bu İngiltere dünyanın en zengin 5. ülkesi." ifadelerini kullandı.

Hükümetin sendika ve meslek örgütleriyle daha fazla diyalog içinde olması gerektiğinin altını çizen Corbyn, İskoçya'da öğretmenlere, Galler'de ise sağlık çalışanlarına önerilen zam oranlarının artırıldığını belirtti.

Corbyn, bu gelişmenin İngiltere'de de hükümetin daha yüksek oranda zam teklif etmesi için baskı oluşturacağını sözlerine ekledi.

- Galler'deki grev artış teklifiyle iptal edildi

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da on binlerce hemşire, 15 ve 20 Aralık 2022'de de greve gitmişti.

RCN, 16 Ocak'ta, ay sonuna kadar müzakerelerde ilerleme sağlanamazsa 6-7 Şubat'ta tekrar grev yapılacağını bildirmişti. Ancak Galler hükümetinin yaptığı artış teklifini değerlendiren sendika, Galler'deki grevi şimdilik iptal ettiğini duyurmuştu.

İngiltere'de binlerce hemşire, artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında adil maaş artışı talebiyle 18 Ocak'ta iki günlük greve gitmişti.

RCN, yüzde 19'luk maaş zammı talebinde bulunurken, hükümet söz konusu talebin karşılanamaz olduğunu savunuyor.



Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli...
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
İSO, deprem bölgesine yardım ulaştırıyor
İSO, deprem bölgesine yardım ulaştırıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi