• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İngiltere'de yarasa popülasyonu yüzde 99 azaldı
Dünya
Yayınlanma: 14 Aralık 2023 - 11:02
Güncelleme: 14 Aralık 2023 - 11:02

İngiltere'de yarasa popülasyonu yüzde 99 azaldı

Dünya
14 Aralık 2023 - 11:02
Güncelleme: 14 Aralık 2023 - 11:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İngiltere'de yarasa popülasyonu yüzde 99 azaldı

– İngiltere'de yarasa DNA'sı incelenerek yapılan araştırma, sömürge döneminde ağaçların kesilerek gemi yapılması sebebiyle bir cins yarasa popülasyonunun yüzde 99 oranında azaldığını ortaya çıkardı.

İngiltere'de bulunan Exeter Üniversitesi ve BTC tarafından yarasaların DNA'sı üzerinde popülasyonlarına ve genetik çeşitliliklerine dair yapılan araştırmada, bir tür Avrupa yarasası cinsi olan Batı barbastelle yarasa popülasyonun yüzde 99 oranında azaldığı belirtildi. Bugün yayınlanan araştırmanın yazarlarından Exeter Üniversitesi öğretim görevlisi  Dr. Orly Razgour, "Bu yarasalar genellikle olgun meşe ve kayın ağaçlarında tüner ve birkaç gecede bir hareket eder; bu nedenle önemli ormanlık alan örtüsüne sahip alanlardan yararlanırlar. Bulgularımız, yaklaşık 500 yıl öncesinden başlayarak, hem kuzey hem de güney Britanya barbastelle popülasyonlarının birkaç yüzyıl boyunca azaldığını ortaya koyuyor. Bu, sömürge gemi inşası için odun sağlamak amacıyla yaygın ağaç kesimi dönemine denk geliyor. Bulduğumuz azalmanın, o dönemden bu yana devam eden bu ormanlık alan kaybından kaynaklanmış olması muhtemel" ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE'DE BİRÇOK TÜR İÇİN AYNI ARAŞTIRMA YAPILMALI"

İngiltere'de sömürge döneminde gemi yapımı için kesilen ağaçların yarasaları yaşam alanlarından uzaklaştırmasına dikkat çeken Razgour,"İngiltere'de biyolojik çeşitliliğin durumunu ve azalmanın nedenlerini daha iyi anlayabilmemiz için diğer birçok tür için benzer çalışmaların yapılmasına acil ihtiyaç var" dedi.

ARAŞTIRMADA YENİ BİR TEKNİK KULLANILDI

BCT Bilim ve İzleme Başkanı Dr. Katherine Boughey ise araştırmayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu teknik, yarasaların korunmasında ezber bozan bir tekniktir. Şimdiye kadar yalnızca popülasyonlardaki son değişikliklere bakabildik, ancak anekdot niteliğindeki kanıtlar İngiltere'deki yarasa popülasyonlarının tarihin en düşük seviyelerinde olduğunu gösteriyor. Artık barbastelle'nin tarihi düşüşüne dair kanıtlarımız var ve bu durum anında etki yarattı. Ancak diğer yarasa türleri için de benzer kanıtlara acilen ihtiyacımız var ve bu çalışma bunu elde etmenin bir yolunu sunuyor."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
ABD Başkan Yardımcısı Vance: " İlerleme kaydettiğimizi düşünüyorum"
ABD Başkan Yardımcısı Vance: " İlerleme kaydettiğimizi düşünüyorum"
Son Haberler
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle...
Köşk'te Ragbi Küçükler Grup Yarışmalarında takımlar madalyalarına kavuştu
Köşk'te Ragbi Küçükler Grup Yarışmalarında takımlar madalyalarına...
Karabük'te özel çocuk anneleri bocce etkinliğinde buluştu
Karabük'te özel çocuk anneleri bocce etkinliğinde buluştu
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralarda düşüş var
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralarda düşüş var

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi