• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. İnşaat temeli 3 katlı binanın çökmesine neden oldu, faciadan dönüldü
Asayiş
Yayınlanma: 15 Haziran 2023 - 21:31

İnşaat temeli 3 katlı binanın çökmesine neden oldu, faciadan dönüldü

Eskişehir'de yapılan inşaat temeli kazısı nedeniyle kaymaya başlayan 3 katlı bina çöktü. Vatandaşların kendi inisiyatifleriyle binayı boşaltması olası faciayı önledi.

Asayiş
15 Haziran 2023 - 21:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehir'de yapılan inşaat temeli kazısı nedeniyle kaymaya başlayan 3 katlı bina çöktü. Vatandaşların kendi inisiyatifleriyle binayı boşaltması olası faciayı önledi.

Alınan bilgiye göre, Şirintepe Mahallesi Kocadağ Sokak'ta bir inşaat için temel kazılması sonrasında yanındaki 3 katlı binanın temeli kaymaya başladı. Bunun üzerine aile apartmanı olduğu öğrenilen ve 3'ü çocuk 8 kişinin yaşadığı bina sakinleri kendi inisiyatifleriyle apartmanı boşalttı. Bina, boşaltılmasının ardından saatler içinde çökmesi olası bir facianın önüne geçti. Binanın çökmesi sonrasında oluşan tablo karşısında ev sahipleri ve kiracılar durumu derin üzüntü ile karşılarken, çevredeki vatandaşlar yıkılan binada yapılan çalışmaları dakikalarca meraklı gözlerle izledi.

İddialara göre yıkılan binanın yanındaki inşaat çalışmalarından bahse konu ev sahipleri oldukça tedirgin oldu fakat hiçbir önlem alınmadan temel kazısı devam etti. Edinilen bilgilere göre yıkılan binadan yaşayan bir kiracının henüz yeni taşındığı, bir başka kiracının ise 1999 depreminde evini kaybettiği öğrenildi.

"İkinci kattaki adamın 1999 depreminde de evi yıkılmıştı"

Bina sahibinin kızı Rabia Bayyar, "Bizim yanımızda tek katlı bir bina vardı, orayı bir müteahhit aldı Kendisi ev yapmak için. Gereken tedbirleri aldığını söyledi. Geçtiğimiz cumartesi günü temeli kazdı ama betonu dökmedi. Eve girebilirsiniz hiçbir sıkıntı yok diyerek bizi telkin etti. Akşam bizden beton parası istedi ve biz onu da kabul ettik. Sabah geldiğimizde bir odanın çöktüğünü gördük, daha sonra ev tamamen çöktü. Benim hiçbir suçum yok, sizin eviniz eski diyerek bizi suçladı" dedi.

Bir bina sakini Yasin Bayyar ise, "Saat 12'den 5'e kadar yıkılmasın diye çalışıp beton dökmüşler. Bize hiç bilgi vermediler. Verseler evi boşaltırdık, eşyalarımızı alırdık. Biz gerekli olan önlemin alınmasını söyledik ama gerekli olmadığı ve çok masraflı olduğu söylendi. Bu binada 4 daire var. En alt kattaki kiracı daha yeni girmişti. İkinci kattaki adamın 1999 depreminde de evi yıkılmıştı" dedi.

"5 ay önce kazı yaparken balkonumuzu aşağı indirdi"

Yıkılan evlerinin enkazını büyük bir üzüntüyle izleyen Talha Bayyar, sorumlulara dava açacaklarını belirtirken, "Bir hafta önce temeli kazmaya başladı biz ona tedbir almasını söylemiştik, herhangi bir tedbir almamıştı çünkü bu binanın eski olduğunu söylemiştik biz ona ve bu müteahhit 5 ay önce kazı yaparken balkonumuzu aşağı indirdi. Evimiz yıkılmaya başlayınca bizi aramaya başladı ve para teklif etti. 'Eğer bana para verirseniz sizin evinize güçlendirme yapacağım' dedi. Biz ev kaymaya başlayınca kendi önlemimizi kendimiz alarak evi boşalttık. Yani ev dün kaymaya başlamıştı. Bütün hatıralarım ve anılarım gitti. İhmalden dolayı bizim evimizi bu hale geldi. Bu müteahhit beni tehdit edip belediyede adamlarının olduğunu ve istese evi boşaltabileceğini söyledi. 4 daireden 3'ü de doluydu" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak" üzerine söyleyişi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak"...
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden hayat kurtaracak adım
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden hayat kurtaracak adım
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
MKE Ankaragücü'nün yeni sezon kamp programı belli oldu
MKE Ankaragücü'nün yeni sezon kamp programı belli oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi