• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Iraklı ressamlardan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı anlamlı tepki
Genel
Yayınlanma: 01 Şubat 2023 - 11:38

Iraklı ressamlardan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı anlamlı tepki

Iraklı gönüllü ressamlardan oluşan Kelebek İzi Takımı'nın kurucusu Ali Halife: - "Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması üzerine Bağdat'ın Enbariyyin Mahallesi'ndeki duvarları 'Kur'an' kelimesini yazarak süsleme kararı aldık" - "Kur'an-ı Kerim'i yakanları şiddetle kınıyoruz. Onlara Kur'an'da Hazreti İsa'nın ve annesi Hazreti Meryem'in isimlerinin de zikredildiğini hatırlatıyoruz"

Genel
01 Şubat 2023 - 11:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HAYDAR KARAALP - Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir grup ressam, bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırılar üzerine kentin duvarlarını Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Arap hattıyla "Kur'an" yazarak süsledi.

Başkent Bağdat'ta kendilerine "Kelebek İzi Takımı" adını veren bir grup gönüllü genç ressam, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı tepkilerini sanatla ortaya koyuyor.

Kelebek İzi Takımı'nın kurucusu Ali Halife, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların kutsal kitabına yapılanlar karşısında kayıtsız kalmak istemediklerini söyledi.

- "Kur'an-ı Kerim'i yakanlar aslında kendi peygamberlerinin adını da yakıyorlar"

Bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları "çok çirkin" olarak nitelendiren Halife, "Kur'an-ı Kerim'i yakanları şiddetle kınıyoruz. Onlara Kur'an'da Hazreti İsa'nın ve annesi Hazreti Meryem'in isimlerinin de zikredildiğini hatırlatıyoruz." dedi.

Ekibinin 15 kişilik gönüllü genç resim sanatçılarından oluştuğunu aktaran Halife, şunları söyledi:

"Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması üzerine Bağdat'ın Enbariyyin Mahallesi'ndeki duvarları 'Kur'an' kelimesini yazarak süsleme kararı aldık. Bunun yanında bir de hurma ağacı çizdik. Çünkü yazdığımız ayetin bulunduğu Meryem Suresi'nde hurma ağacına yer verilmiş. Kur'an'ı yakanlar aslıda kendi peygamberlerinin adını da yakıyorlar, onların cehaletini yüzlerine vuruyoruz."

- Şehrin duvarlarına çizimleriyle hayat veriyorlar

Bağdat'ta yüzlerce sokak ve mahalleyi yaptıkları duvar resimleriyle süslediklerini anlatan Halife, başkentin dışına çıkarak diğer kentlerin duvarlarına da çizimleriyle hayat vermek istediklerini dile getirdi.

Halife, "Amacımız; yıkık dökük mahalle ve okul duvarlarına yaptığımız çizimlerle insanlara yaşam alanı açmak. Ülkemiz şiddet olaylarından çok çekti. İnsanların yüzünde bir tebessüm sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

- "Dünyaya barış mesajı vermek istiyoruz"

Aynı zamanda dünyaya da barış mesajı vermek istediklerini belirten Iraklı ressam, şöyle konuştu:

"Bağdat'ın duvarlarına yaşama dair ve eğitici çizimler yapıyoruz. Kovid-19 salgını döneminde de halkın sağlık kurallarına uyması için teşvik edici resimler yapmıştık. Resimlerimiz genel olarak sosyal konuları içeriyor. Ülkemiz, sıkıntılı durumlardan geçse de yaşama, uygarlığa ve kültüre önem veren bir halka sahibiz. Bu resimlerle dünyaya barış mesajı vermek istiyoruz. Sokak sanatımıza halktan gelen manevi destek de işimizi sürdürmemize yardımcı oluyor. Çizimlerle süslediğimiz ihmal edilmiş, yıkık dökük sokaklar turistlerin ve basının da uğrak noktası haline geldi."

Kelebek İzi Takımı'nın herhangi bir siyasi kesimden veya devletten maddi destek almadığını vurgulayan Halife, resim için gerekli malzemeleri grup üyeleri olarak kendi kişisel gelirlerinden oluşturdukları bütçeyle temin ettiklerini aktardı.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Ankara'da servis aracıyla otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Ankara'da servis aracıyla otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi