• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Iraklıların kavurucu sıcaklara karşı serinleme yöntemi "su püskürtmeli" vantilatörler
Genel
Yayınlanma: 03 Ağustos 2023 - 11:04

Iraklıların kavurucu sıcaklara karşı serinleme yöntemi "su püskürtmeli" vantilatörler

Bağdatlı Ali Kerim: - "14 saat boyunca elektriksiz kaldık, üzerimdeki tişört ter içinde. Yakıcı güneşten dolayı yol kenarına kurulan vantilatörlerin önünde serinliyorum" - Muhammed Nazar: - "Yol kenarlarında bulunan ücretsiz su sıkan vantilatörler insanlığa büyük hizmettir"

Genel
03 Ağustos 2023 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HAYDAR KARAALP - Iraklılar yüksek sıcaklıkların etkili olduğu başkent Bağdat'ta yol kenarlarına yerleştirilen "su püskürtmeli vantilatörlerle" serinlemeye çalışıyor.

Irak'ta hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu yaz günlerinde uzun saatler süren elektrik kesintileri halkı zor durumda bırakıyor.

Bazı Iraklılar mahalle jeneratörlerinden belli bir ücret karşılığında elektrik hizmeti alıyor. Ancak bu jeneratörlerin çoğu da yakıt sorunu nedeniyle uzun süreli elektrik sağlayamıyor.

Bağdat'ta insan yoğunluğunun fazla olduğu Sinek ve Alavi bölgelerindeki esnaf, kavurucu sıcağın zirve yaptığı öğle saatlerinde yol kenarlarına yerleştirdiği "su püskürtmeli" vantilatörler ile vatandaşlara ücretsiz serinleme hizmeti veriyor.

Yoldan geçenler yakıcı güneşin etkisinden bir anlık da olsa kurtulmak için kendilerini bu vantilatörlerin önüne atıyor. Su püskürtmeli vantilatörlerin önünde biraz uzun kalanlar ıslanmayı da dert etmiyor.

- "İnsanlığa büyük hizmet"

Sokakta bu şekilde serinlemeye çalışan Iraklılardan Ali Kerim, uzun elektrik kesintilerinden yakındı.

AA muhabirine konuşan Kerim, "14 saat boyunca elektriksiz kaldık, üzerimdeki tişört ter içinde. Yakıcı güneşten dolayı yol kenarına kurulan vantilatörlerin önünde serinliyorum." dedi.

Bağdatlı Muhammed Nazar da özellikle yaz aylarındaki elektrik sorununun kronik bir hal aldığını ve çözüm için hükümete güvenmediklerini söyledi.

Nazar, "Her gün buradan geçerken birkaç dakika serinliyorum. Yol kenarlarında bulunan ücretsiz su sıkan vantilatörler insanlığa büyük hizmettir. Vergi dairesinden çıktım hızlıca buraya geldim ve serinledim. Burası istirahat noktası gibi; biraz serinleyip dinleniyorum sonra yoluma devam ediyorum." diye konuştu.

Söz konusu vantilatörlerin bayiliğini yapan Muhammed Salah ise şunları söyledi:

"Bunun ticaretini yaptığımız kadar insani boyutunu da düşünüyoruz. Su sıkan vantilatörlerde 50 dereceyi geçen mevsimsel sıcaklıklardan etkilenen yol geçenler serinliyor."




AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Elazığ'da seyir halindeki araç alev aldı
Elazığ'da seyir halindeki araç alev aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi