• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İslami: "İran'ın nükleer programına yönelik her türlü adıma misliyle karşılık vereceğiz"
Genel
Yayınlanma: 14 Kasım 2024 - 15:18
Güncelleme: 14 Kasım 2024 - 16:19

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İslami: "İran'ın nükleer programına yönelik her türlü adıma misliyle karşılık vereceğiz"

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İran'ın nükleer programına yönelik iş birliği veya tahrip gibi atılacak her türlü adıma misliyle karşılık vereceğiz. Eğer diyalog yolu izlenecekse İran olarak biz de diyalog yolunu izleriz. Bu konuda başka bir yol haritası izlemek isterlerse biz de kendi ulusal çıkarlarımıza göre bir yol haritası

Genel
14 Kasım 2024 - 15:18
Güncelleme: 14 Kasım 2024 - 16:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İran'ın nükleer programına yönelik iş birliği veya tahrip gibi atılacak her türlü adıma misliyle karşılık vereceğiz. Eğer diyalog yolu izlenecekse İran olarak biz de diyalog yolunu izleriz. Bu konuda başka bir yol haritası izlemek isterlerse biz de kendi ulusal çıkarlarımıza göre bir yol haritası belirleriz" dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Tahran'ı ziyaret eden Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Grossi ile görüştü. İkili daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. İran ile Ajans arasında iş birliğinin devam ettiğini ve İran'ın ulusal çıkarları doğrultusunda bu iş birliğini sürdürmeye kararlı olduğunu belirten İslami, "Sayın Grossi ile görüşmelerimiz ve karşılıklı ziyaretlerimiz her zaman yapıcı ve faydalı oldu. Siyonist İsrail rejimi emperyal sistem tarafından şartsız desteklenirken, Grossi'nin İran'ı ziyaret etmesi ayrıca önemli bir konu. İran'ın nükleer programını hedef alan İran aleyhindeki her türlü karara misliyle karşılık vereceğimizi birçok kez dile getirdik ve böyle bir kararın gerçekleşmesine de izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Her zaman iyi niyet göstererek diplomasiye devam edeceğiz"

İsrail'in İran ve Ajans arasındaki iş birliğini bozmaya çalıştığını kaydeden İslami, "Bu radikal grupların aldıkları kararlar ile İran ve Ajans arasındaki iş birliğini bozmaya çalışmalarına izin vermemeliyiz. İran olarak her zaman iyi niyet göstererek diplomasi ve iş birliğini devam ettirmeye çalıştık ve bu yolda devam edeceğiz. Anlaşmadaki taahhütlerimizi bir buçuk yıl boyunca yerine getirdik, ancak karşı taraf verdiği sözleri tutmadı ve ağır yaptırımlar uygulama yoluna gitti" şeklinde konuştu.

"İran'ın nükleer programına yönelik atılacak her türlü adıma misliyle karşılık vereceğiz"

Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesini değerlendiren İslami, İran aleyhinde atılacak her türlü adıma karşılık vereceklerini belirterek, "İran'ın nükleer programına yönelik iş birliği veya tahrip gibi atılacak her türlü adıma misliyle karşılık vereceğiz. Eğer diyalog yolu izlenecekse İran olarak biz de diyalog yolunu izleriz. Bu konuda başka bir yol haritası izlemek isterlerse biz de kendi ulusal çıkarlarımıza göre bir yol haritası belirleriz" ifadelerini kullandı.

"Nükleer tesisler bir saldırının hedefi olmamalıdır"

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi ise, bölgedeki gelişmelerden dolayı Tahran ziyaretinin hassas ve önemli olduğunu söyledi. İsrail'in İran'ın nükleer tesislere yönelik saldırı tehdidini değerlendiren Grossi, "Hiçbir şartta nükleer tesisler bir saldırının hedefi olmamalıdır. Böylesi bir saldırının çevre ve biyolojik yaşantı üzerinde ağır sonuçları olur. Bu konuda tavrımızı açık bir şekilde gösterdik. Elbette ben bir Cumhurbaşkanı veya siyasetçi değilim. Görevim böyle bir saldırının gerçekleşmesini engellemek" diye konuştu.

"İran'ın aldığı kararlar nedeniyle suçlamıyoruz"

İran'ın nükleer programında ilerlemesi ve Ajans denetçilerinin nükleer tesislere girmesine izin vermeme kararını değerlendiren Grossi, "Bizim İran ile müzakere ve görüşmelerimiz her zaman belirli bir profesyonellik içerisinde oldu. İran'ı aldığı kararlar nedeniyle suçlamıyoruz. Ancak benim bunun iyi bir karar olmadığını söyleme hakkım var. İran'ın bu konuyu çözebileceğine inanıyorum. Ben de çözüm yolu bulunması için Tahran'dayım" dedi.

"Diplomasiye fırsat vermeliyiz"

Grossi, Tahran'da varacakları olumlu sonucun yeni ABD yönetimi üzerinde etkili olabileceğini belirterek, "Diplomasiye fırsat vermeliyiz. Benim görevim herkesin kabul edeceği bir çözüm yolu bulmak. Burada atacağımız adımlar ve varacağımız olumlu sonuçlar ile yeni ABD hükümetine bir çözüm yolu bulabileceğimizi gösterebiliriz. Bu çözüm yolu üzerinden ilerleme şansımız olabilir" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Diyarbakır'da Dünya Diyabet Günü'nde çocuklara moral etkinliği
Diyarbakır'da Dünya Diyabet Günü'nde çocuklara moral etkinliği

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi