• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İran Cumhurbaşkanı Reisi: "Başörtüsü meselesini kültürel bir yaklaşımla çözmeye çalışıyoruz"
Genel
Yayınlanma: 15 Nisan 2023 - 14:51

İran Cumhurbaşkanı Reisi: "Başörtüsü meselesini kültürel bir yaklaşımla çözmeye çalışıyoruz"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kameralarla yapılacak başörtüsü denetimleri uygulamaya girerken "başörtüsü meselesini kültürel bir yaklaşımla çözmeye çalıştıklarını ancak düşmanların bu durumu güvenlik meselesine dönüştürmeye çalıştığını" söyledi

Genel
15 Nisan 2023 - 14:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kameralarla yapılacak başörtüsü denetimleri uygulamaya girerken "başörtüsü meselesini kültürel bir yaklaşımla çözmeye çalıştıklarını ancak düşmanların bu durumu güvenlik meselesine dönüştürmeye çalıştığını" söyledi.

İran Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, Reisi, ülke genelindeki öğrenci derneklerinin temsilcilerini kabul ettiği görüşmede, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Ülkede bazı yabancı sosyal medya platformlarına uygulanan erişim engelinin sorulması üzerine Reisi, yabancı platformların İran'da faaliyet göstermesi için ülkede bir temsilciliğinin olması gerektiğini söyledi.

Reisi, "Hükümetin politikası siber alanın ülkede güvensizlik yaratmak için bir platform haline gelmesini önlemektir. Bu doğrultuda da ülke içinde bir ofis kurarak sorumluluklarını bilen taleplere cevap vermeye istekli herhangi bir yabancı platformun faaliyeti yasaklanmamıştır." dedi.

İran'da zorunlu başörtüsü uygulaması konusundaki tartışmalara da değinen Reisi, "Hükümet, başörtüsü sorununu kültürel bir bakış açısıyla çözmeye çalışıyor çünkü düşman bunu bir güvenlik meselesine dönüştürmeyi planlıyor ve hükümet de planlamayla düşmanın isteklerinin gerçekleşmesine kesinlikle izin vermeyecektir." ifadelerini kullandı.

- İran'daki gösteriler ve başörtüsü zorunluluğu

Tahran'da 13 Eylül 2022'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşat devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi, ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. Gösteriler sırasında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Emini'nin ölümü üzerine başlayan protestolar, 1979'dan bu yana uygulanan zorunlu başörtüsü yasasının esnetilmesi taleplerini yeniden gündeme getirmişti.

İran'da "İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Merkezi" Sözcüsü Ali Hanmuhammedi, 5 Aralık 2022'de yaptığı açıklamada, eleştirilerin hedefindeki İrşat devriyelerinin görevinin sona erdiğini ve başörtüsü uygulamasının "daha modern yöntemlerle teknolojiden de faydalanılarak devam edebileceğini" belirtmişti.

Bu süreçte ülkede bazı kadınların başörtüsü kurallarına uymadığına dair görüntüler sosyal medyada yer bulmuştu. Bununla birlikte zorunlu başörtüsü yasasına uymadığı tespit edilen bazı işletmelerin kapatıldığına dair haberler ülke medyasına yansımıştı.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ise 4 Ocak'ta yaptığı konuşmada, ülkedeki zorunlu başörtüsü kurallarına tam riayet etmeyen kadınların "dinsizlik ve rejim karşıtlığıyla" itham edilmemesi gerektiğini söylemişti.

İçişleri Bakanlığı ve Yargı Erki tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalarda, zorunlu başörtüsü kuralına aykırı hareket edenlere karşı harekete geçileceği ifade edilmiş ve daha sonra sokak ve caddelerdeki kameraların başörtüsü denetimleri için kullanılacağı belirtilmişti. Kameralarla yapılacak başörtüsü denetimleri bugün uygulamaya girmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Gaziantep'te 'Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi
Gaziantep'te 'Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma...
İzmirli sanatçı, uluslararası akordeon festivalinde jüri üyeliği yaptı
İzmirli sanatçı, uluslararası akordeon festivalinde jüri üyeliği...
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför öğrenciler yaptı
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför...
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni düzenlendi
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni...
Berkay Karakurt, Antalya'da düzenlenen Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda ikinci oldu
Berkay Karakurt, Antalya'da düzenlenen Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda ikinci oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi