• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. İş Sanat Anadolu Sergileri, Eğirdir'de
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 22 Haziran 2026 - 15:43
Güncelleme: 22 Haziran 2026 - 15:45

İş Sanat Anadolu Sergileri, Eğirdir'de

Anadolu Sergileri'nin yeni seçkisinde, Isparta'nın gülleri Türk resminin usta fırçalarıyla tuvallerde yeniden hayat buluyor.

Kültür-Sanat
22 Haziran 2026 - 15:43
Güncelleme: 22 Haziran 2026 - 15:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Anadolu Sergileri'nin yeni seçkisinde, Isparta'nın gülleri Türk resminin usta fırçalarıyla tuvallerde yeniden hayat buluyor.

İş Sanat Anadolu Sergileri'nin 'Gül Mevsimi' başlıklı yeni seçkisi, 27-28 Haziran tarihlerinde İş Bankası Eğirdir Şubesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndan özenle derlenen bu seçki, farklı kuşaklardan sanatçıların Isparta ile özdeşleşen bu çiçeği merkeze alarak tuvale aktardığı kompozisyonları bir araya getiriyor.

'Gül Mevsimi'nde; İbrahim Çallı, İbrahim Safi, Nazlı Ecevit ve Naci Kalmukoğlu gibi tanınmış isimlerin yanı sıra, doğayı ve natürmortları kendilerine özgü üsluplarıyla yorumlayan Nimet Berdan, Abdullah Meriçadalı ve Münip Özben'in çalışmaları yer alıyor. Cumhuriyet döneminde düzenlenen Yurt Gezileri programı kapsamında yolu Isparta'ya düşen Nurettin Ergüven'in gözünden bu coğrafyayı yansıtan peyzajlar da izleyiciye sunuluyor.

Gülün memleketi Isparta'da gerçekleşecek bu özel sergi, fırça darbelerinden kompozisyon seçimlerine kadar her eserde doğanın sanatla kurduğu o köklü bağı derinden hissettiriyor.

Ortak kültürel miras bugünün kuşaklarıyla bir arada

Anadolu Sergileri, estetik nitelikleriyle olduğu kadar, tarihsel ve kültürel tanıklıklarıyla da büyük bir önem taşıyan sanat eserlerinin Türkiye'nin her köşesinde erişilebilir olmasını amaçlıyor. İş Bankası şubelerini geçici sanat mekânlarına dönüştüren sergiler, çocuk atölyeleri ve uzman sanat tarihçilerinin anlatımıyla destekleniyor.

Temmuz 2025'te Çal ilçesindeki seçkiyle başlayan Anadolu Sergileri, Milas, Gelibolu, Kocatepe, Antakya, Midyat, Edremit, İznik, Pozcu, Lüleburgaz ve Amasra'da farklı seçkileri sanatseverlere sundu. Proje, Mercury Excellence Awards, MarCom, Sardis, Toplumsal Fayda ve İstanbul Marketing Awards gibi önemli platformlarda çeşitli ödüllere layık görüldü.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin öğrenme programlarının düzenli faaliyetlerinden biri olan ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Anadolu Sergileri, ortak kültürel mirasın doğduğu topraklarda bugünün kuşaklarıyla buluşturmayı sürdürecek.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Zencirci'nin desteğiyle hayalleri sahneye taşındı
Başkan Zencirci'nin desteğiyle hayalleri sahneye taşındı
Çayırova'da genç tiyatrocuların sahnelediği oyun beğeni topladı
Çayırova'da genç tiyatrocuların sahnelediği oyun beğeni topladı
Mut'ta Doğa Müzesi açıldı
Mut'ta Doğa Müzesi açıldı
Honaz Kiraz Festivali başlıyor
Honaz Kiraz Festivali başlıyor
Son Haberler
Gebze'de yapılacak Kuyumcular Çarşısı için geri sayım başladı
Gebze'de yapılacak Kuyumcular Çarşısı için geri sayım başladı
Kaymakam Özaydın, Erzin'e veda etti
Kaymakam Özaydın, Erzin'e veda etti
Katar Başbakanı Al Thani: "Teknik ekiplerin devam edebilmesi için tüm çerçeveyi oluşturduk"
Katar Başbakanı Al Thani: "Teknik ekiplerin devam edebilmesi için...
Eyüpsultan'da pastanede doğal gaz kaçağı: 5 işçi hastaneye kaldırıldı
Eyüpsultan'da pastanede doğal gaz kaçağı: 5 işçi hastaneye...
İstanbul Valiliği Kitap Fuarı Beylikdüzü'nde kapılarını açtı
İstanbul Valiliği Kitap Fuarı Beylikdüzü'nde kapılarını açtı
Efeler Belediyesi'nden gıda çarşısında temizlik çalışması
Efeler Belediyesi'nden gıda çarşısında temizlik çalışması

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi