• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Şehir Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
  • TV Dizi Fragmanları Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
01:15
Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakayı ele verdi
01:08
Cirit müsabakasında feci kaza: 1 sporcu ağır yaralı, at telef oldu
00:56
İran'da can kaybı 3 bin 468'e yükseldi
00:48
Antakya'da kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı
00:46
Defne'de jandarmadan vatandaşlara bilgilendirme çalışması
00:37
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1'i ağır, 2 yaralı
00:36
Bakan Gürlek açıkladı: "500 milyon liralık kokain ele geçirildi"
00:33
Arsuz'da otomobil yangını
00:31
Kaza yaptıktan sonra çalıların arasına saklanan sürücü: "Gelirsem emniyetle başım belaya girer"
00:30
Dörtyol'da müstakil evden alevler yükseldi
00:27
Dörtyol'da yaralı atmaca araca sığındı
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İspanya Başbakanı Sanchez: "Gazze, Batı Şeria, Ukrayna, Lübnan ve Orta Doğu'da şiddeti destekleyenlere yazıklar olsun"
Dünya
Yayınlanma: 18 Nisan 2026 - 23:58
Güncelleme: 19 Nisan 2026 - 00:01

İspanya Başbakanı Sanchez: "Gazze, Batı Şeria, Ukrayna, Lübnan ve Orta Doğu'da şiddeti destekleyenlere yazıklar olsun"

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Gazze, Batı Şeria, Ukrayna, Lübnan ve Orta Doğu'da savaş ve şiddeti destekleyenlere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı. Brezilya Devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği işgal ve soykırım çok büyük bir yalana dayanır. Peki şimdi İsrail'in Lübnan'a yönelik bombardımanı hangi gerekçeyle yapılıyor? ABD'nin İran'a yönelik müdahalesi hangi gerekçeyle yapılıyor?"

Dünya
18 Nisan 2026 - 23:58
Güncelleme: 19 Nisan 2026 - 00:01
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
İspanya Başbakanı Sanchez: "Gazze, Batı Şeria, Ukrayna, Lübnan ve Orta Doğu'da şiddeti destekleyenlere yazıklar olsun"
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Gazze, Batı Şeria, Ukrayna, Lübnan ve Orta Doğu'da savaş ve şiddeti destekleyenlere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı. Brezilya Devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği işgal ve soykırım çok büyük bir yalana dayanır. Peki şimdi İsrail'in Lübnan'a yönelik bombardımanı hangi gerekçeyle yapılıyor? ABD'nin İran'a yönelik müdahalesi hangi gerekçeyle yapılıyor?" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İspanya'nın Barselona kentinde Avrupa, Afrika ve Latin Amerika'dan sol görüşlü liderleri bir araya getiren "Demokrasiyi Savunma Buluşması" adlı toplantının eş başkanlığını üstlendi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa gibi isimlerin de katıldığı programda, aşırı sağa, göçmenlik karşıtlığına ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik eleştiriler yöneltti.

Avrupalı aşırı sağcı liderlerin göçmenliğe karşı İtalya'nın Milano kentinde bir araya geldiği süreçte gerçekleştirilen toplantıdaki konuşmasında Sanchez, "Bugün İspanya'da yarım milyon göçmene yasal statü kazandıracak bir süreci onaylıyor ve ilerletiyoruz. Buna karşı çıkan sağ ve aşırı sağ kanata şunu söylemek istiyorum; İspanya, göçmenliğin kızıdır ve yabancı düşmanlığının anası olmayacaktır" dedi.

Aşırı sağın sesinin yüksek çıkmasının yükseliş değil çöküş döneminde olmasından kaynaklandığını savunan Sanchez, "İnsanlar, onların hiçbir projelerinin, hiçbir çözümlerinin olmadığını fark ediyor. Sadece nefret, içi boş sloganlar ve dünyaya sadece savaş, enflasyon, eşitsizlik ve toplumsal bölünme getiren yanlış politikalar uyguladılar. Dünyaya verdikleri tek şey bu" dedi.

İspanyol lider, "Adaletsizlik karşısında sessiz kalanlara yazıklar olsun. İşçileri sömürenlere, farklı olanları suçlu ilan edenlere, hakları pazarlık konusu yapanlara, elitlerin ayrıcalıklarını savunanlara, Gazze, Batı Şeria, Ukrayna, Lübnan ve Orta Doğu'da savaş ve şiddeti destekleyenlere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

BM'nin reforme edilmesi gerektiğini söyledi

Konuşmasında Birleşmiş Milletler'in (BM) reforme edilmesi gerektiği açıklamasında bulunan Sanchez, "Kurallara dayalı uluslararası düzene inanıyoruz. Ancak çok taraflı sistemin yenilenmesi gerekiyor. BM, ancak gerçekliği temsil ederse hayatta kalabilir" dedi.

Daha demokratik ve temsil oranı daha yüksek bir BM'nin gerekliliğine vurgu yapan İspanyol lider, "BM'nin yenilenmesinin zamanı geldi. Belki bir kadın tarafından yönetilmesinin de. Neden olmasın?" ifadelerini kullandı.

Sanchez, İsrail, ABD ve Rusya'yı kastederek, "Çok taraflı sisteme yönelik saldırılar ve güç kullanımının tehlikeli bir şekilde normalleştiğini görüyoruz" dedi.

Silva'dan İran ve Lübnan müdahalelerine tepki

Brezilya Devlet Başkanı Silva ise Latin Amerika ve Arap ülkelerine yönelik ötekileştiren söylemlere tepkisini koydu. Silva, "Ortadan kaldırmak istediklerimiz hakkında yalan söylemeyi bırakmamız gerekiyor. Latin Amerika, bir uyuşturucu kaçakçılığı dünyası olarak gösteriliyor. Arap dünyası ise bir terör dünyası olarak gösteriliyor. Peki bu dünyada kim iyi?" dedi.

Brezilyalı lider, "Irak'ın işgali bir yalan üzerine kuruldu. (Irak eski Cumhurbaşkanı) Saddam Hüseyin'in sözde sahip olduğu kitle imha silahları nerede? Asla bulunamadılar. Fransa ve İngiltere'nin Libya'daki müdahalesinin gerekçesi de tarihimizin o anında muazzam zarara yol açan başka bir yalandı. İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği işgal ve soykırım da çok büyük başka bir yalana dayanır. Peki şimdi İsrail'in Lübnan'a yönelik bombardımanı hangi gerekçeyle yapılıyor? Şimdi ABD'nin İran'a yönelik müdahalesi hangi gerekçeyle yapılıyor?" ifadelerini kullandı.

Toplantı, İspanya ve Meksika ilişkilerinde yakınlaşmaya vesile oldu

İspanya'nın ikinci büyük kenti Barselona'daki buluşma, ilişkileri uzun süredir soğuk olan İspanya ve Meksika arasında da yakınlaşmaya vesile oldu. Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Barselona'ya varışında iki ülke arasında diplomatik kriz yaşanmadığını ve böyle bir şeyin "hiç olmadığını" söyledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen zirve, gelecek yıl Meksika'da gerçekleştirilecek.


İHA
EDİTÖR
İHA Haber Editörü
İHA Haber Editörü
İlginizi Çekebilir
İran'da can kaybı 3 bin 468'e yükseldi
İran'da can kaybı 3 bin 468'e yükseldi
Lübnan'da arama sırasında patlama: 1 İsrailli asker öldü
Lübnan'da arama sırasında patlama: 1 İsrailli asker öldü
Hizbullah lideri Kasım: " Hizbullah tetikte kalacak, ihlallere karşılık verecek"
Hizbullah lideri Kasım: " Hizbullah tetikte kalacak, ihlallere karşılık verecek"
İran: "Hürmüz Boğazı abluka kaldırılıncaya kadar kapatılacak"
İran: "Hürmüz Boğazı abluka kaldırılıncaya kadar kapatılacak"
Son Haberler
Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakayı ele verdi
Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakayı ele verdi
Cirit müsabakasında feci kaza: 1 sporcu ağır yaralı, at telef oldu
Cirit müsabakasında feci kaza: 1 sporcu ağır yaralı, at telef oldu
İran'da can kaybı 3 bin 468'e yükseldi
İran'da can kaybı 3 bin 468'e yükseldi
Antakya'da kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı
Antakya'da kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı
Defne'de jandarmadan vatandaşlara bilgilendirme çalışması
Defne'de jandarmadan vatandaşlara bilgilendirme çalışması
Dereyi traktörle geçmek isterken faciadan dönüldü: 10 işçi vinçle kurtarıldı
Dereyi traktörle geçmek isterken faciadan dönüldü: 10 işçi vinçle kurtarıldı

Ana Sayfa
Şehir Haberleri
Haberler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Magazin
Spor
Asayiş
TV Dizi Fragmanları
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Çevre
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • TV Dizi Fragmanları
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi