• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İspanya'da sosyalist lider Sanchez, sol koalisyon hükümeti için Meclis'ten güvenoyu istedi
Genel
Yayınlanma: 15 Kasım 2023 - 16:41

İspanya'da sosyalist lider Sanchez, sol koalisyon hükümeti için Meclis'ten güvenoyu istedi

İspanya'da 23 Temmuz'da yapılan erken genel seçimlerden ikinci büyük parti olarak çıkan Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) lideri ve mevcut Başbakan Pedro Sanchez, azınlık sol koalisyon hükümeti kurmak için Meclis'ten güvenoyu istedi

Genel
15 Kasım 2023 - 16:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İspanya'da 23 Temmuz'da yapılan erken genel seçimlerden ikinci büyük parti olarak çıkan Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) lideri ve mevcut Başbakan Pedro Sanchez, azınlık sol koalisyon hükümeti kurmak için Meclis'ten güvenoyu istedi.

Meclis'teki 350 milletvekilinde mutlak çoğunluk olan 176'yı yakalayarak güvenoyu almayı garanti etmek için, hüküm giyen veya haklarında yasal süreç devam eden ayrılıkçı Katalanlara af yasası çıkarma koşuluyla Katalonya'da faaliyet gösteren iki siyasi partinin dışarıdan desteğini alan Sanchez'in Meclis'teki güvenoyu oturumu da bu tartışmalarla başladı.

Ayrılıkçı Katalanlara çıkarılacak affa karşı İspanya'da ikinci haftasına giren ve şimdiye kadar 48 kişinin gözaltına alınıp sonrasında serbest bırakıldığı, aşırı sağ grupların PSOE binası önünde yaptığı gösteriler, bugün Meclis binası çevresine taşındı.

Yaklaşık 1600 polisin görev yaptığı İspanyol Meclisinin çevresinde tüm yollar barikatla kapatılırken, sadece akreditasyonu olanların geçişine izin verildi.

Meclis'in ana girişine bakan iki caddenin önünde toplanan kalabalık, İspanyol bayrağı taşıyarak, ayrılıkçı Katalanlara af getirilmesinden yana olan milletvekillerini "hainler" diye bağırarak protesto etti.

Sanchez, Meclis'te 1 saat 45 dakika süren konuşmasında, kurulacak yeni hükümetin, normal şartlarda 4 yıl devam edecek yasama dönemindeki programını anlattı.

Ayrılıkçı Katalanların affedilmesine yönelik partisinin Meclis'e sunduğu yasa tasarısının "İspanya adına, İspanya'nın çıkarına ve İspanyollar arasındaki uzlaşıyı savunmak adına önemli" olduğunu belirten Sanchez, "Af yasası, ışık ve stenograflar altında, tam bir şeffaflıkla onaylanacak. Bu, 1978 Anayasası'na bir saldırı değil. Tam tersine, onun gücünün ve geçerliliğinin bir başka örneği olacak." şeklinde konuştu.

Filistin devletinin hem İspanya hem de Avrupa'da tanınması için çalışacakları sözünü veren Sanchez, diğer vaatlerini şu şekilde sıraladı:

"Temel gıda ürünlerine uygulanan KDV indiriminin Haziran 2024'e kadar uzatılması, kuraklık sorununa karşı yeni önlemlerin alınması ve tarımdan geçinen ailelere yardım, ülkede son dönemlerde artan akıl sağlığı sorunlarına karşı psikolojik yardımların garanti edilmesi, Katolik Kilisesi bünyesindeki kurumlarda cinsel taciz olaylarının mağdurlarına tazminat ödenmesini garantileyen bir fon oluşturulması, LGTB'lerin haklarının genişletilmesi."

İspanya'da 23 Temmuz'da yapılan erken genel seçimlerden ikinci büyük parti olarak çıkan PSOE'nin lideri Sanchez, azınlık sol koalisyon hükümeti kurmak için Meclis'ten güvenoyu istedi.

Sanchez'in, partisi PSOE'den 121, koalisyonun küçük ortağı Sumar'dan 31, dışarıdan Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) ve Katalonya İçin Birlikten (Junts) 7'şer, EH Bildu'dan 6, Bask Milliyetçi Partisinden (PNV) 5, Galiçya Milliyetçi Bloktan (BNG) ve Kanarya Koalisyonundan (CC) birer olmak üzere 179 milletvekilinin "evet" oyuyla yarın Meclis'ten güvenoyu alması bekleniyor.

İspanya'da 2 Haziran 2018'den bu yana başbakanlık koltuğunda oturan 51 yaşındaki sosyalist lider Sanchez, üçüncü kez hükümet kurmak için Meclis'ten güvenoyu alacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
43 kişinin öldüğü Amasra Maden faciasının sanıkları 5 kez hakim karşısında
43 kişinin öldüğü Amasra Maden faciasının sanıkları 5 kez hakim karşısında

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi