• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İsrail Bakanlar Kurulu'ndan aşırı sağcı Bakan Ben Gvir'ın istediği "Ulusal Muhafız Teşkilatı"na onay
Genel
Yayınlanma: 02 Nisan 2023 - 19:05

İsrail Bakanlar Kurulu'ndan aşırı sağcı Bakan Ben Gvir'ın istediği "Ulusal Muhafız Teşkilatı"na onay

İsrail'de Bakanlar Kurulu, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'ın tartışmalı yargı reformunun ertelenmesine destek vermesi halinde söz verilen "Ulusal Muhafız Teşkilatı"na onay verdi.

Genel
02 Nisan 2023 - 19:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail'de Bakanlar Kurulu, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'ın tartışmalı yargı reformunun ertelenmesine destek vermesi halinde söz verilen "Ulusal Muhafız Teşkilatı"na onay verdi.

İsrail'de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'ın istediği "Ulusal Muhafız Teşkilatı"na Bakanlar Kurulu tarafından onay verildi. Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yeni kurulacak olan Ulusal Muhafız Teşkilatı'nın kesin yetkilerinin, İsrail güvenlik teşkilatlarından oluşan bir komite tarafından 90 gün içinde belirleneceği ifade edildi. Ulusal muhafızlar üzerinde kimin doğrudan yetkiye sahip olacağı henüz bilinmiyor. Muhalefet, kurulacak olan Ulusal Muhafız Teşkilatı ile ilgili Ben-Gvir'ı mezhepçi bir "milis gücü" kurmakla suçladı.

Arap milletvekili Ayman Odeh sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ordusu, polisi, askeri istihbaratı, Shin Bet, Mossad, Ulusal Güvenlik Konseyi, Hapishaneler Servisi, çevik kuvvet polisi, SWAT ekibi olan İsrail neden başka bir ulusal muhafız teşkilatına ihtiyaç duysun?" dedi.

İsrail Emniyet Müdürü'nden Ben-Gvir'e mektup

İsrail Emniyet Müdürü Yaacov Shabtai, Ben-Gvir'e yazdığı bir mektupla ulusal muhafızlar ile ilgili endişelerini dile getirdi. Ulusal muhafızlara olan ihtiyacı sorgulayan Shabtai, söz konusu teşkilatın polis hiyerarşisinden ayrılmasının "çok maliyetli olabileceği ve hatta vatandaşların güvenliğine zarar verebileceği" konusunda uyardı. Mektubun varlığını doğrulayan Ben-Gvir, Shabtai ile yarın görüşeceğini ve ulusal muhafızları "ciddiyse ve gerçekten istiyorlarsa" polisin komuta yetkisi altına verilebileceğini aktardı. Ben-Gvir, hükümet finansmanının yeni kuvvet için ilk olarak bin 850 personel alımını sağlayacağını belirterek, bunların geçici olarak görevlendirilen polis memurları ve gönüllüler olabileceğini sözlerine ekledi.

Shin Bet'in ulusal muhafızlara karşı olduğu iddia edildi

İsrail basınında adı açıklanmayan güvenlik yetkililerine dayandırılan haberlerde, İsrail iç istihbarat teşkilatı Shin Bet Başkanı Ronen Bar'ın da toplantılarda ulusal muhafız teşkilatının kurulmasına karşı olduğunu dile getirdiği öne sürüldü.

Haberlerde ayrıca, ulusal muhafız teşkilatının başına geçecek adaylardan birinin Gazze Şeridi yakınlarındaki bir operasyondan önce emrindeki askerlere "Çoğu zaman onların kaçtığını göreceksiniz. Kaçarken onları öldürün" ifadelerini kullanan İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) Albay Avinoam Emunah olduğu iddia edildi.

Yargı reformunun ertelenmesine destek vermesi karşılığında Ben-Gvir'e söz verilmişti

İsrail'de 27 Mart'ta protestolara neden olan tartışmalı yargı reformunun meclisin bir sonraki yasama dönemine kadar ertelenmesi öncesi İsrail basınında çıkan haberlerde, Ben-Gvir'in yargı reformu ile ilgili görüşmelerin askıya alınmasını desteklemesi karşılığında Ulusal Güvenlik Bakanlığı'nın kontrolünde bir "ulusal muhafız teşkilatı" kurulacağı belirtilmişti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
BAKAN KURUM: İSTANBUL'U AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ 
BAKAN KURUM: İSTANBUL'U AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ 

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi