• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İsrail-Filistin çatışmasındaki olağanüstü tırmanış Kudüs'ün iki yakasında da endişe yarattı
Genel
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 - 19:56

İsrail-Filistin çatışmasındaki olağanüstü tırmanış Kudüs'ün iki yakasında da endişe yarattı

İsraillilerin yaşadığı Batı Kudüs ile Filistinlilerin yaşadığı işgal altındaki Doğu Kudüs'te insanlar sokaklardan çekildi, marketlere akın etti - Doğu Kudüs ve Batı Kudüs'te yüz yüze eğitime ara verilirken, İsrail içindeki diğer kentlerde de uzaktan eğitime geçildi

Genel
10 Ekim 2023 - 19:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ENES CANLI - İsrail-Filistin çatışmasındaki eşi görülmemiş tırmanış, İsraillilerin yaşadığı Batı Kudüs ile Filistinlilerin yaşadığı işgal altındaki Doğu Kudüs'te halkta endişeye yol açarken insanların alışkanlıklarını da değiştirdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve diğer Filistinli grupların, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı kapsamlı saldırının ardından bölgede gerilim hızla yükseldi.

Gazze'den Lübnan sınırına kadar gelişmeler bölgedeki Filistinliler ve İsrailliler tarafından anlık takip ediliyor.

- Marketlerde kuyruklar oluştu, yüz yüze eğitime ara verildi

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Kudüs'te insanlar süpermarketlere koşarak temel gıda ve ihtiyaç maddelerini stoklamaya başladı. Marketlerde raflar boşalırken, sepetler doldu, kasalarda uzun kuyruklar oluştu.

Doğu Kudüs ve Batı Kudüs'te yüz yüze eğitime ara verilirken, İsrail içindeki diğer kentlerde de uzaktan eğitime geçildi.

- Pek çok işletme kepenklerini açmadı, insan hareketliliği azaldı

Şehirdeki çok sayıda işletme gün boyunca kepenklerini açmadı. Batı Kudüs'ün en işlek noktalarından Yafa Caddesi'nde insan hareketliliği azaldı. İsrail polisinin Kudüs'ün iki yakasında da yoğun önlemler aldığı dikkati çekti.

Kudüs'te insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde kentin sokaklarındaki hareketliliğin çok seyrek olduğu görüldü.

İsrail-Filistin çatışmasının alevlendiği ilk günden itibaren Kudüs'te defalarca saldırı sirenleri çaldı. İsrail'e ait hava savunma sistemi "Demir Kubbe"den ateşlenen füzelerin Gazze'den atılan roketleri havada imha etmesiyle patlama sesleri duyuldu.

- "Biz korkuyoruz ancak İsrailliler daha büyük korku içinde"

Dolu market arabasının başında AA muhabirine konuşan bir Filistinli, olaylardan dolayı büyük endişe duyduğunu söyledi.

İsminin gizli kalmasını isteyen Filistinli, "Biz korkuyoruz ancak İsrailliler daha büyük korku içinde. En güvendikleri kurum ordunun kendilerini koruyamayacağı endişesini yaşadılar." dedi.

- İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 830 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 250 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 19 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 110 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1000 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
THY İsrail uçuşlarına ara verdi
THY İsrail uçuşlarına ara verdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi