• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İsrail'in Cenin saldırısı sonrası STK'lardan ortak açıklama
Genel
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 - 15:15

İsrail'in Cenin saldırısı sonrası STK'lardan ortak açıklama

Genel
23 Haziran 2023 - 15:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail'in Cenin saldırısı sonrası STK'lardan ortak açıklama
- İsrail'in Filistin'in Cenin kentine hafta başı düzenlediği saldırıların ardından sivil toplum kuruluşları ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu saldırılar sadece Cenin'e ya da Filistin'e değil, İslam coğrafyasına ve vicdan sahibi ülkelere yapılmıştır. Cenin'e acilen yeni bir insani yardım koridorun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek insani durumun gözlenmesi gerekmektedir" denildi.

İsrail'in sivillere yönelik saldırıları, sivil toplum kuruluşları tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklaması, İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara Derneği, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), Özgür-Der, Mazlum-Der, Beytülmakdis Öncüleri Derneği, Filistin İletişimciler ve Medya Derneği, Filistin Dayanışma Derneği ile Kudüs ve Tarihimiz Derneği tarafından düzenlendi.

"CENİN'DE 70 YILDIR SİVİLLER KATLEDİLİYOR"

Açıklama, Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür tarafından yapıldı. Açıklamada, 70 yıldır Cenin'de sivillerin katledildiği, tarım alanlarının kundaklanarak ekinlere zarar verildiği, şehre giden elektrik ve su yollarının kesilerek bölgenin bir açık hava hapishanesine çevrildiği belirtiildi. Açıklamanın devamında, 3 Nisan 2002 tarihinde işgal güçlerinin Cenin'e yaptığı saldırıda bin 300 masum sivilin katledildiği, yüzlerce kişinin ağır şekilde yaralandığı, çok sayıda kişinin esir alınarak hukuksuz bir şekilde müebbet cezasına çarptırıldığı ve yüzlerce sivilin halen suçsuz bir şekilde İsrail hapishanelerinde bulunduğu tekrarlandı.  

"İSRAİL'E KARŞI BÜYÜK BİR BOYKOT BAŞLATALIM"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Buradan İslam ülkelerinin liderlerine ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerine sesleniyoruz. Türkiye asırlar boyunca bölgedeki barışın ve istikrarın güvencesi olmuştur. Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e, Batı Şeria'ya, Gazze'ye ve Filistin'e musallat olmuş işgal çeteleri artık bir apartheid rejimine dönüşmüştür.  İsrail, savaştan, istikrarsızlıktan ve problemden beslenmektedir. Gelin hep beraber apartheid rejimine karşı büyük boykotu başlatalım. İsrail uluslararası siyasette yalnızlaştırılmalıdır. Çünkü İsrail sessizliğimizden güç almaktadır. Cenin'e acilen yeni bir insani yardım koridorunun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek insani durumun gözlenmesi gerekmektedir."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan...
Serinlemek isteyen adam bakın ne yaptı
Serinlemek isteyen adam bakın ne yaptı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi