• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İsrail'in vatandaşlarına silah ruhsatı verme sürecini hızlandırma planına BM'den tepki
Genel
Yayınlanma: 04 Şubat 2023 - 18:45

İsrail'in vatandaşlarına silah ruhsatı verme sürecini hızlandırma planına BM'den tepki

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail hükümetinin ateşli silahlarla ilgili ruhsatlandırma sürecini hızlandırma ve genişletme planını eleştirerek, bunun daha fazla şiddete ve kan dökülmesine yol açabileceğini belirtti

Genel
04 Şubat 2023 - 18:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail hükümetinin ateşli silahlarla ilgili ruhsatlandırma sürecini hızlandırma ve genişletme planını eleştirerek, bunun daha fazla şiddete ve kan dökülmesine yol açabileceğini belirtti.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hükümetine, ateşli silahların ruhsatlandırılmasıyla ilgili kararı konusunda uyarıda bulunarak, "İsrail hükümetinin ateşli silahlar taşıyan binlerce İsrailliyi (ruhsatlı silah taşıyanlar listesine) dahil etme niyetiyle ateşli silahların ruhsatlandırmasını genişletme ve hızlandırma planları nefret söylemiyle de birleştiğinde yalnızca daha fazla şiddet ve kan dökülmesine yol açabilir. Ateşli silahların yayılmasının, İsrail ve Filistinliler için artan ölüm ve yaralanma risklerine neden olacağını tecrübelerimizden biliyoruz. İsrail otoriteleri, toplumda ateşli silahların varlığını azaltmak için çalışmalıdır." ifadelerini kullandı.

İsrail hükümeti tarafından son dönemde alınan önlemlerin, şiddetin ve uluslararası hukuk ihlallerinin artmasını körüklemesinden endişe duyduğunu belirten Türk, geçmişte de başarısızlığa uğramış şiddet ve baskıya yönelik yaklaşımları tırmandırmama çağrısı yaptı.

Türk, İsrailliler ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayanların, uzun süredir devam eden soruna siyasi bir çözüm bulmaları için liderlerinin acil adım atmasına ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Bu yılın başından bu yana 32 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğüne dikkati çeken Türk, 7 İsrail vatandaşının da öldüğünü kaydetti.

Türk, ölümlerin ve ciddi yaralanmaların uluslararası standartlara uygun olarak soruşturulmasının sağlanması da dahil olmak üzere gerilimi azaltmak için acil önlemler alınması çağrısında bulundu.

- İsrail'in Cenin saldırısı gerilimi tırmandırdı

İsrail ordusunun 26 Ocak'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın bölgede gerilimi artırmıştı. Cenin'de 10 Filistinlinin öldürüldüğü baskının ardından Doğu Kudüs'te İsraillilere yönelik 7 İsraillinin öldürüldüğü, 2'sinin yaralandığı silahlı saldırılar olmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki saldırıdan sonra 29 Ocak'ta yapılan kabine toplantısında, binlerce İsraillinin silahlandırılmasının kolaylaştırılmasına yönelik bazı adımlar atacaklarını belirtmişti.

Netanyahu, "Acil durum hizmeti sağlayanlar dahil binlerce İsrailli sivile, silah ruhsatı verilmesini sağlayacak ve bu süreci hızlandıracağız." demişti.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Fenerbahçe, genç futbolcusu İsak Vural'ı Hammarby'e kiraladı
Fenerbahçe, genç futbolcusu İsak Vural'ı Hammarby'e kiraladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi