• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İsrail ordusu, El Halil kentinin merkezini kapattı
Genel
Yayınlanma: 27 Temmuz 2023 - 21:06

İsrail ordusu, El Halil kentinin merkezini kapattı

Yerleşim Karşıtı Gençlik Birliği Başkanı İsa Amr: - "Ordu, yerleşimcilerin yılın bu zamanında Bab el-Zaviye’deki bir Filistin bölgesine baskın düzenlemesine ilk kez izin verdi, bu yeni bir şey"

Genel
27 Temmuz 2023 - 21:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail ordusu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına alan açmak için işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyinde bulunan El Halil kentine baskın düzenledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İsrail güçleri, Filistinlilere ait olan, Yahudi yerleşimcilerin kutsal olduğuna inandığı bölgeye girmelerini sağlamak için El Halil’in merkezindeki Vadi et-Tuffah ve Bi’r Seba caddesi ile bölgedeki onlarca iş yerini kapattı.

Yerleşim Karşıtı Gençlik Birliği Başkanı İsa Amr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ordu, yerleşimcilerin yılın bu zamanında Bab el-Zaviye’deki bir Filistin bölgesine baskın düzenlemesine ilk kez izin verdi, bu yeni bir şey." dedi.

Amr, fanatik yerleşimcilerin Bab el-Zaviye kontrol noktasından, Bi’r Seba caddesindeki "Hebron mezarına" doğru gideceklerini belirtti.

Dükkanların kapatılıp kadın ve çocukların korkutulduğunu aktaran Amr, "Bu mesele El Halil'in merkezindeki yerleşim projesini güçlendirmekle ilgili." diye konuştu.

Amr, "Bu eylemler, baskınların artması ve daha önce bu zamanda girmedikleri bir yere girmeleri, gerginliğin tırmandırılması ve El Halil ile Batı Şeria'dan geriye kalan yerlerin Yahudileştirilmesiyle karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Yahudiler, tarihte El Halil kentinde yaşamış bir Yahudi olan "Hebron" (el-halil) veya Bin Kennas ismiyle bilinen kişinin mezarının Bi’r Seba caddesindeki bir Filistinlinin evinin bodrum katında olduğuna inanıyor.

Filistinliler ise mezarın söz konusu yerde bulunmadığını ifade ediyor.

Yahudi yerleşimciler, son dönemde işgal altındaki Batı Şeria’da Filistin yönetiminin kontrolü altındaki bölgeler de dahil olmak üzere tarihi alanlara ve anıtlara yönelik saldırılarını artırdı.

İsrail ve Filistinli kaynaklar, Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da yaklaşık 650 bin Yahudi yerleşimcinin yaşadığını kaydediyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu sergisi
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu...
Alanya'da yaz havası sahilleri doldurdu
Alanya'da yaz havası sahilleri doldurdu
İzmir'de sanat buluşması başladı: 120 galeri, bin 600 sanatçı aynı çatı altında
İzmir'de sanat buluşması başladı: 120 galeri, bin 600 sanatçı...
Iğdır Üniversitesi'nde kitap tahlili etkinliği düzenlendi
Iğdır Üniversitesi'nde kitap tahlili etkinliği düzenlendi
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Samanlığa yıldırım düştü, 600 balya saman kül oldu
Samanlığa yıldırım düştü, 600 balya saman kül oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi