• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 01 Eylül 2023 - 12:09
Güncelleme: 01 Eylül 2023 - 12:09

İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni düzenlendi

Genel
01 Eylül 2023 - 12:09
Güncelleme: 01 Eylül 2023 - 12:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni düzenlendi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 2023-2024 adli yıl açılış töreni düzenlendi.

İstanbul Adalet Sarayı atrium alanında düzenlenen açılış törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun,  İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan, başsavcı vekillerinin yanı sıra adliyede görev yapan hakim ve savcılar, çok sayıda adliye personeli ile Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ve 2 Nolu Baro Başkanı Yasin Şamlı da törene katılanlar arasındaydı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun "Tüm yargı mensuplarının yeni adli yılını tebrik ediyor, sağlık, huzur, adalet dolu bir adli yıl geçirmemizi temenni ediyorum" dedi. Başka adliyelere atanan meslektaşlarına emekleri için teşekkür eden Altun, yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla İstanbul adliyelerinde hakim ve savcı sayısının arttığını ifade ederek yeni atananlara "Hoşgeldiniz" dedi. Altun, "İstanbul diğer şehirlere nazaran hem iş, hem de çözümü derin hukuki bilgi gerektiren karmaşık davalarıyla nispeten farklılık arz etmektedir. Bu nedenle İstanbul hakimi ve savcısı olmak hem bir ayrıcalık, hem de ağır bir sorumluluğu beraberinde getirmektedir. İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamanın zorluklarına rağmen üstün bilgi, tecrübe ve azami hassasiyet gerektiren bu ulvi görevi başarıyla yürüten siz kıymetli meslektaşlarıma, en içten saygı ve şükran duygularımı ifade etmeyi borç bilirim" diye konuştu. Avukatlık mesleğinin  zahmetli bir meslek olduğunu, adaletin tecellisinde avukatların ve baroların yargı sisteminin ayrılmaz parçası olduklarını ifade eden Altun, "Hakim savcılar olarak kendilerine her türlü yardımı ve kolaylığı göstermek adalet hizmetinin bir gereğidir" dedi. Kolluk görevlilerinin de kamu düzeninin korunmasında önemli rol oynadıklarını belirten Bekir Altun, "Anayasamızda teminat altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği gibi temel hak ve hürriyetlerin kağıt üstünde kalmaması, uygulamada etkin şekilde korunmasında bizlere büyük sorumluluk düşmektedir" diye konuştu. Bekir Altun, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile birlikte tüm adalet şehitlerini de yad ederek konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından atrium alanında kokteyl verildi.

(FOTOĞRAF)


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle balıkçı tezgahları hareketlendi
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle balıkçı tezgahları hareketlendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi