• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL - BİNALİ YILDIRIM EYÜPSULTAN'DA FABRİKA ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
Haberler
Yayınlanma: 25 Mayıs 2023 - 14:19
Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 14:19

İSTANBUL - BİNALİ YILDIRIM EYÜPSULTAN'DA FABRİKA ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Haberler
25 Mayıs 2023 - 14:19
Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 14:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Eyüpsultan'da bir plastik fabrikasını ziyaret etti. Burada konuşma yapan Yıldırım, "Savunma sanayinin yeterliliğini yüzde 80'lere çıkardık. Bunlar gurur verici şeyler. Eğer savunmada güçlü değilseniz bağımsızlıktan söz edemezsiniz. Bağımsızlığın şartı güçlü bir savunma sanayine, güçlü bir orduya sahip olmaktan geçiyor .Aksi halde başkalarının yemi haline gelirsiniz. " dedi.

 

"SAVUNMADA GÜÇLÜ DEĞİLSENİZ BAĞIMSIZLIKTAN SÖZ EDEMEZSİNİZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Eyüpsultan'da sanayide, çalışanlarla buluştu. Bir metal plastik fabrikasını ziyaret eden Yıldırım, burada bir konuşma yaptı. Yıldırım, "Değerli kardeşlerim, üretmek çok kutsal birşey. Bir şey ürettiğiniz zaman, yaparken bazı zahmetler çekiyorsunuz. Ama işin sonunda eseri gördüğünüz zaman bütün yorgunluğunuz gidiyor. Ben de vaktiyle çok üretimde çalıştım. Çeşitli işlere girdim. Gemi yapımı, yat yapımı, parke, ahşap parke imalatı daha birçok konularda böyle bir tecrübem var. Şunu söylemek istiyorum. Sanayici olmak, bir şey üretmek para kazanmanın en kolay yolu değil. En öncelikli yolu değil. Daha kolay para kazanma yolları var. Ama haz için en güzel şey üretmektir. Zahmeti çoktur ama üretmenin verdiği o tatlı yorgunluğu hiçbir şeyde göremezsiniz. Bugün Elhamdülillah, ülkemiz her şeyi yapabiliyor. Her türlü malzemeyi imal edecek, şekil verecek hale geldik. Otomobili, tankı, helikopteri, İHA'sı, SİHA'sı. Savunma sanayinin yeterliliğini yüzde 80'lere çıkardık. Bunlar gurur verici şeyler. Eğer savunmada güçlü değilseniz bağımsızlıktan söz edemezsiniz. Bağımsızlığın şartı güçlü bir savunma sanayine, güçlü bir orduya sahip olmaktan geçiyor.Aksi halde başkalarının yemi haline gelirsiniz. " diye konuştu.

Yıldırım, "Bakın Irak'ta neler olduğuna. Suriye'de neler olduğuna, Afganistan'da, Yemen'de, Libya'da emperyal ülkeler çöktüler. Ve hala oralarda millet belini doğrultamıyor. Hepsi memleketinden can korkusuyla kaçmak zorunda kaldılar ve bu da bize bir yük oluşturdu. Bugün mültecileri konuşuyoruz. Mültecilerin bu sorun olduğu durduk yerde çıkmadı. Amerika, Afganistan işgal etmeseydi, onlar memleketlerinden bu tarafa canını kurtarmak için gelmek zorunda kalmayacaklardı. Aynı şey Suriye'de olmasaydı. Yine herkes yaşadığı yerde su mu çıktı? Yaşayıp devam edeceklerdi. Bu bir maalesef mecburiyetten doğan bir şey oldu"  dedi.

"BUGÜN 80 BİN FABRİKAMIZ VAR"

Başkanvekili Yıldırım, "Ya bizim 20 yıl önce 13 bin fabrikamız vardı. Ülke genelinde bugün 80 bin fabrikamız var. Bunu nüfusumuz 20 yılda yüzde 30 arttı. Ama fabrika sayımız işte 13 bin 6 kat artmış. Yani yüzde 30, biri üçte bir, biri 6 kat artmış. Diğer yandan 12 milyon sigortalı çalışanımız vardı. Bugün 24 milyonun üzerine çıkmış toplam çalışanımız, Bağ-Kur'lu kendi işini yapanlarla 32 milyona ulaşmışız. Yani bu büyümenin ifadesidir. Eğer daha fazla üretmezseniz, daha fazla çalışana istihdam edemezsiniz. Türkiye büyüyor. Ama Türkiye'nin büyümesini, hızını kesmeye çalışan bir yapı var. O yapı da Türkiye'nin bölgede güçlü olmasını istemeyen 100 yıl önce bu toprakları işgal eden işgalciler, şimdi doğrudan işgal yapamadıkları için Türkiye'de yaptıkları şey terör örgütlerini arkadan desteklemek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

- Binali Yıldırım'ın konuşması

- Binali Yıldırım'ın sanayiyi gezmesi 

- Genel ve detay görüntüler 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı
Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Trump: "Çin Devlet Başkanı Xi, İran ile anlaşma sağlanması için yardım teklif etti"
Trump: "Çin Devlet Başkanı Xi, İran ile anlaşma sağlanması...
Binali Yıldırım Eyüpsultan'da fabrika çalışanlarıyla biraraya geldi
Binali Yıldırım Eyüpsultan'da fabrika çalışanlarıyla biraraya geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi