• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İstanbul'da 2 oğlu, kardeşi ve akrabasını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis
Genel
Yayınlanma: 03 Kasım 2023 - 12:22

İstanbul'da 2 oğlu, kardeşi ve akrabasını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

İstanbul'da cezaevinden tahliye olduktan sonra 2 oğlu, husumet beslediği kardeşi ve bacanağının oğlunu öldürdüğü, bacanağını da yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık Şinasi Gürkan, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıl hapse çarptırıldı

Genel
03 Kasım 2023 - 12:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul'da cezaevinden tahliye olduktan sonra 2 oğlu, husumet beslediği kardeşi ve bacanağının oğlunu öldürdüğü, bacanağını da yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık Şinasi Gürkan, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıl hapse çarptırıldı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Şinasi Gürkan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Sanığın avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 2004'te bir suçtan mahkum olan sanığın bu suçu işlemediği halde diğer aile bireyleri kendisi hakkında yalan beyanda bulundukları için ceza aldığına inandığı anlatıldı.

Mütalaada, kendisi cezaevindeyken eşinin başka biriyle aynı evde yaşadığını öğrenen sanığın bu duruma aile bireylerinin ve bacanağı Alihan Tiz'in aracı olarak izin verdiğini düşünerek husumet beslediği kaydedildi.

Sanığın tahliye olduğu zaman husumet beslediği şahısları öldürmeye karar verdiği, bu konuda planlar yaptığı dile getirilen mütalaada, sanığın, tahliyesine kısa bir süre kala eşinin birlikte yaşadığı kişi tarafından öldürülmesi üzerine husumet beslediği kişileri öldürmekten vazgeçtiği aktarıldı.

Mütalaada, tahliye olduktan sonra oğulları Gökmen Gürkan (15) ve Göksel Gürkan (21) ile yaşamaya başlayan sanığın daha sonra işlemediğini düşündüğü bir suçtan dolayı cezaevinde kalması, oğullarının kendisine karşı olan olumsuz tutum ve davranışları, annelerinin başka bir şahısla birlikte yaşamasına göz yummaları ve onlarla aynı evde kalmayı kabul etmelerini içine sindiremediği kaydedildi.

Sanığın, oğullarını etkilediklerini düşündüğü kardeşi Mühendis Gürkan ve bacanağı Alihan Tiz'i öldürmeye karar verdiği ifade edilen mütalaada, tabanca temin eden ve hedeflediği kişileri nasıl öldüreceğini planlayan sanığın 6 Mart 2019'da Esenyurt'taki birlikte kaldıkları eve giderek 2 oğlunu silahla öldürdüğü aktarıldı.

Mütalaada, sanığın sonrasında evine giderek kardeşini de öldürdüğü, ardından bacanağı ve oğlu ile araçta bir süre gittikten sonra tabancayla birden fazla kez ateş ettiği, olayda Erdal Tiz'in hayatını kaybettiği, babası Alihan Tiz'in ise ağır yaralandığı belirtildi.

Mütalaada, sanık Şinasi Gürkan'ın 4 kişiyi "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

- Karar

Mütalaanın ardından savunma yapan sanık Gürkan, yaşadıkları ve gördüğü ihanetlerin kendisini bu noktaya getirdiğini belirterek, "Daha önce işlemediğim bir suçtan devlet bana 16 yıl ceza verdi. Cezaevinden çıktıktan sonra 15 ay dışarıda kaldım. İlk günden beri yaptığımı kabul ediyorum. Hak, adalet, hukuk ne ise hepsine razıyım. Ben cezaevinden çıktığımda ailem dağılmıştı. Ne karım kalmıştı ne çocuklarım. Çocuklarıma sahip çıkmaya çalıştım ama bir sürü suçtan dosyaları vardı. Evlatlarım cezaevinde yatmasın diye büyük mücadeleler verdim ama olmadı. Ben az ceza alma peşinde değilim, durumu bilmeniz için anlatıyorum." ifadelerini kullandı.

Son sözü sorulan sanık Gürkan, "Adalet ne ise o olsun. Adalete karşı boynum kıldan incedir." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Şinasi Gürkan'ı, oğulları Gökmen Gürkan ve Göksel Gürkan, kardeşi Mühendis Gürkan ve Erdal Tiz'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.

Sanığı bacanağı Alihan Tiz'i "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 16 yıl hapse mahkum eden mahkeme, sanığa "ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

Kararı duyan sanık Gürkan, mahkeme heyetine tepki gösterince SEGBİS bağlantısı kesildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Şinasi Gürkan'ın 6 Mart 2019'da işlediği 4 cinayetten dolayı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bir kişiye karşı "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Minik öğrencilere itfaiye mesleği tanıtımı yapıldı
Minik öğrencilere itfaiye mesleği tanıtımı yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi