• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İstanbul'da 3 çocuk annesi kadını 16 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık hakkında mütalaa açıklandı
Genel
Yayınlanma: 06 Aralık 2023 - 11:23

İstanbul'da 3 çocuk annesi kadını 16 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık hakkında mütalaa açıklandı

Mütalaada, sanık hakkında "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan kamu davası açılsa da sanığın sırf öldürmek için ya da zevk için öldürme dürtüsüyle hareket ettiğine dair herhangi bir delil bulunamadığı vurgulandı

Genel
06 Aralık 2023 - 11:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Esenyurt'taki bir parkta, daha önce tehdit ettiği 3 çocuk annesi Meryem Yılmaz'ı 16 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığın, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdal Dönmez, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, ölen Meryem Yılmaz'ın ailesi ve tarafların avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair raporun mahkemeye geldiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Maktul Meryem Yılmaz ile sanık Erdal Dönmez'in aralarında gönül ilişkisi olduğu belirtilen mütalaada, sanığın olay gününden önce farklı tarihlerde Yılmaz'ın telefonuna, öldüreceğine dair mesajlar gönderdiği kaydedildi.

Sanığın 24 Aralık 2021'de maktul Yılmaz'ı Esenyurt'taki bir parka görüşmek için çağırdığı belirtilen mütalaada, burada aralarında yaşanan tartışma sırasında sanığın üzerindeki bıçakla Yılmaz'ı öldürdüğü anlatıldı.

Mütalaada, sanık hakkında "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan kamu davası açılsa da sanığın sırf öldürmek için ya da zevk için öldürme dürtüsüyle hareket ettiğine dair herhangi bir delil bulunamadığı vurgulandı.

Sanık Dönmez'in eyleminin "kadına karşı kasten öldürme" suçunu oluşturduğu belirtilen mütalaada, müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan katılan Volkan Yılmaz, ablasının çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirterek, sanığın "canavarca hisle kasten öldürme suçundan" cezalandırılmasını istedi.

Sanık Erdal Dönmez ise eski savunmalarını tekrar ettiğini dile getirdi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 24 Aralık 2021'de bir parkta maktul Meryem Yılmaz'ın 16 bıçak darbesiyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Maktul Yılmaz'ın, aralarında gönül ilişkisi olan sanık Erdal Dönmez ile yaklaşık bir yıl önce tanıştığı belirtilen iddianamede, olay günü aralarındaki tartışma sırasında sanığın önceden tasarladığı şekilde, üzerinde bulunan bıçakla 16 kez maktulü bıçakladığı aktarılıyor.

İddianamede, sanık Erdal Dönmez'in "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bakan Uraloğlu: "Savaş başladığından beri Hürmüz Boğazı'ndan Türk sahipli 11 gemimiz güvenli şekilde geçti"
Bakan Uraloğlu: "Savaş başladığından beri Hürmüz Boğazı'ndan...
Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı
Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı
İzmit Millet Bahçesi, yeni yüzüyle kültür, sanat ve eğlencenin kalbi haline geldi
İzmit Millet Bahçesi, yeni yüzüyle kültür, sanat ve eğlencenin...
Zabıta ekiplerinden manav denetimi
Zabıta ekiplerinden manav denetimi
Akdeniz Üniversitesi URAP dünya sıralamasında 40 basamak yükseldi
Akdeniz Üniversitesi URAP dünya sıralamasında 40 basamak yükseldi
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Slovakya'yı 29-27 mağlup etti
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Slovakya'yı 29-27 mağlup etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi