• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İstanbul'da "Filistin ve Uluslararası Medya" paneli düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 20 Aralık 2023 - 17:56

İstanbul'da "Filistin ve Uluslararası Medya" paneli düzenlendi

ortağı olduğu "İnsanlık için Kayıt Altında İnisiyatifi" tarafından "Filistin ve Uluslararası Medya" paneli düzenlendi

Genel
20 Aralık 2023 - 17:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ortağı olduğu "İnsanlık için Kayıt Altında İnisiyatifi" tarafından "Filistin ve Uluslararası Medya" paneli düzenlendi.

Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin'in yaptığı panelde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, TRT World Koordinatörü Bora Bayraktar ve gazeteci Meryem İlayda Atlas, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ile Filistin ve Hamas'a karşı uluslararası medyanın yaklaşımını anlattı.

Konuşmasına İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden gazetecileri anarak başlayan Oruç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Anadolu Ajansı ve TRT'ye, Gazze'ye ilişkin yayınları nedeniyle şükran duyduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa medyasını yakından takip ettiğini belirten Oruç, "7 Ekim'den bu yana söylem olarak, söylem üstünlüğü anlamında tamamen İsrail yanlısı bir tutum takınarak İsrail'in adeta çizgi çerçevesinin dışına çıkmadılar." dedi.

Oruç, şunları ifade etti:

"Gazetelere, haber bültenlerine baktığımız zaman soykırımın en önemli aparatı oldu. Yani soykırıma soykırım demedi. Ne mutlu ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önümüze koyduğu bir perspektifle, Türk basını, Türk gençliği, Türk insanı olarak hakikati savunmaya cesaretimiz var."

Bayraktar da söylemin eylemi belirlediğini dile getirerek, "İsrail bunu bize kabul ettirmek istiyor. Bunu dayatmak istiyor. Bunun kendine göre haklı gerekçeleri olduğundan hareketle bizim buna razı olmamızı istiyor. Eğer siz buna meydan okumazsanız, 'Hayır kardeşim sen şu an cinayet işliyorsun. Sen hastane bombalıyorsun. Sen mescit ve kilise bombalıyorsun. Çocukları katlediyorsun.' Bunu söylediğin zaman o söyleme karşı çıkıyorsunuz." diye konuştu.

Bayraktar, "Dolayısıyla o söylemin yenmesi durumunda, eğer bizim söylediğimiz söylem kazanırsa sahada da eylemde de yine siz kazanacaksınız. Dolayısıyla uluslararası medyanın kurgusu, bu sömürü düzenini, sömürgecilik düzeninin devamını sürdürmek üzere kurgulanmıştır ve o akışın devamı üzerine hareket etmektedir. Şimdi buna artık meydan okunuyor. Yani TRT World için ve Anadolu Ajansının, diğer İngilizce yayın yapan kurumlar için Sayın Cumhurbaşkanı'na böyle bir vizyon koyduğu için teşekkür etmemiz gerekiyor."

Gazeteci Meryem İlayda Atlas da bebekler ve kadınların sadece Gazze'de ölmediğini belirterek şunları kaydetti:

"Batı Şeria'da, Ramallah'ta, El-Halil'de de durum çok farklı değil. Her an bir İsrail kurşununa hedef olabilirsiniz. Mesela sebze taşıyan bir tır, keyfi olarak bir hafta bekletilebilir. Korkunç bir ortam. Dolayısıyla sanki Filistin'in diğer yerlerinde hayat normal, Gazze abluka altındaymış gibi algılamamak gerekir."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Türk Kızılay, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kan bağışı kampanyası düzenledi
Türk Kızılay, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kan bağışı kampanyası düzenledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi