• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İstanbul'da kadınların Filistin'e destek için başlattığı 15 günlük oturma eylemi son buldu
Genel
Yayınlanma: 15 Kasım 2023 - 17:21

İstanbul'da kadınların Filistin'e destek için başlattığı 15 günlük oturma eylemi son buldu

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Sultanahmet Meydanı'nda başlattığı 15 günlük sessiz oturma eylemi son buldu

Genel
15 Kasım 2023 - 17:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Sultanahmet Meydanı'nda başlattığı 15 günlük sessiz oturma eylemi son buldu.

Sultanahmet Meydanı'nda 1 Kasım'da başlatılan eylemlere, 89 sivil toplum kuruluşu destek verdi ve yüzlerce gönüllü katıldı.

Programın son gününde grup adına açıklama yapan Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Hatice Karasakız, eylemlere destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllülere teşekkür etti.

İnisiyatifinin Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Müzeyyen Taşçı ise eylemlerde dünyaya İstanbul'dan bir ses yükseltmek istediklerini söyledi.

Bebek ölümleri ile çocuk katliamlarına engel olamamalarına rağmen bir mesaj verdiklerini belirten Taşçı, "Bu bebek ölümlerini ve çocuk katliamlarını devam ettirenlere, Filistin halkına soykırım uygulayanlara, ikinci Nakba'yı gerçekleştirmek ve Gazze'yi tamamen boşaltarak bütün Ortadoğu'ya sahip olma eylemini ortaya koyan siyonizme büyük bir mesaj oldu." dedi.

Taşçı, Gazze için yapılan eylemlere dünyanın birçok yerinden insanların destek verdiğini anlatarak "Dünyanın bütün halkları sokaklarda ve yollardalar. Avrupa'da ve Batı'da insanlar sel gibi akıyor. İsrail'in dünyada hiçbir itibarı kalmadı, tamamen itibarsızlaştı. Bedelini ağır ödeyecek ve o bedelin bir parçası olması açısından biz dünyaya sesimizi duyurmaya çalıştık." diye konuştu.

Eylemlere ilk günden beri destek veren Demet Tezcan, her vesileyle Filistin'e destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Tezcan, erkeklere bir çağrıda bulunarak, "Bizler İstanbul'da ağırlıkla kadın sivil toplum kuruluşları olarak kadınlarla dayanışmamızı gösterdik. Benim çağrım erkeklerin de akşamları belli saatlerde oturup Ebu Ubeyde'ye desteklerini vermeleri, Gazze'nin evlatlarına, katledilen babalarına destekleri vermeleri. İnşallah nöbeti biz erkeklere devretmiş olalım, akşamları da onlar otursunlar." ifadesini kullandı.

Kapanışta Kur-an'ı Kerim okundu, hatimlerin duası yapıldı.

Alandaki Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar attı.

Nöbet kapsamında küçük çocuklar gösteri yaptı, sanatçı Ömer Karaoğlu ile Grup Kıyam ilahi ve marşlar söyledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Başkan Öndeş'ten çocuklara ara tatil hediyesi
Başkan Öndeş'ten çocuklara ara tatil hediyesi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi