• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL - DİSK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Haberler
Yayınlanma: 19 Haziran 2023 - 14:37

İSTANBUL - DİSK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Haberler
19 Haziran 2023 - 14:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
- DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu "Enflasyon tek haneli rakama düşene kadar asgari ücret ve bütün ücretler yılda 4 kez güncellenmelidir" dedi. Toplantı sırasında DİSK yöneticisi, basın mensubuna "fotoğraf çektiği" gerekçesiyle tepki gösterince tartışma çıktı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı öncesi asgari ücret konusundaki görüş ve önerilerini paylaştı. DİSK'in Beşiktaş'taki binasında basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu " Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yeniden toplanıyor. DİSK olarak asgari ücret tespit komisyonunda değiliz. Masada olmamamıza rağmen biz de önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 4'ler civarındayken Türkiye'de asgari ücret ve civarında çalışanların oranları yüzde 50'yi geçti. Türkiye asgari ücretliler toplumu haline geldi. Dolayısıyla öncelikli meselemiz Türkiye'nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılmasıdır. Asgari ücret tespit süreci demokratikleştirilmelidir. Asgari ücret belirlenirken TÜİK'in enflasyon rakamları değil gerçek enflasyon dikkate alınmalıdır. Asgari ücret bir geçim ücreti olarak işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği bir ücret olarak hesaplanmalıdır. En düşük emekli aylığı da asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir" dedi.

"ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAMLAR 1-3 AY İÇİNDE UÇUP GİDİYOR"

Bir basın mensubunun 'DİSK'in asgari ücret ile ilgili bir rakamı var mı? sorusuna Çekezoğlu " Rakam olarak aslında asgari ücretin belirlenmesindeki kriterleri saydığımızda zaten bir rakam telaffuz etmiş oluyoruz. İşçinin ailesiyle geçinebileceği bir ücret olması, gerçek enflasyon karşısındaki kayıp, büyümenin yansıtılması ve bir evde iki kişi çalıştığında bir yoksulluk sınırı kadar gelir eve girebilmelidir dediğimizde bir rakam aralığını tarif etmiş oluyoruz. DİSK'in bu konudaki önerisi gerçek enflasyondan söz ediyoruz tabi, enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücretin ve bütün ücretlerin yılda dört kez güncellenmesidir. Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu, alım gücünün hızla düştüğü bu süreçte gereklidir. Hepimiz yaşayarak görüyoruz ki asgari ücrete yapılan zamlar 1-3 ay içerisinde uçup gidiyor. Ocak ayında yüzde ellinin üzerinde bir artış yapıldı ama belirlenen asgari ücret hızla daha yılın üçüncü ayında açlık sınırının bile altına gerilemiş oldu" diye konuştu.

DİSK YÖNETİCİSİ BASIN MENSUBU İLE TARTIŞTI 

DİSK'in açıklaması sırasında Arzu Çerkezoğlu'nun yanında oturan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan bir basın mensubuna fazla fotoğraf çektiği gerekçesiyle 'Yeter artık' diyerek tepki gösterdi. Basın mensubunun ise 'Fotoğraf çekmemizi istemiyorsanız bizi neden çağırıyorsunuz" karşılığını verdi. Kazım Doğan'ın 'Yeter lan konuşma' 'Gelme lan bir daha' dedi. Yaşanan tartışma  Doğan'ın salondan çıkmasıyla son buldu. Çerkezoğlu basın mensuplarından özür diledi.



Görüntü Dökümü:

----------

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun konuşması

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan'ın basın mensubuna tepki göstermesi

Araya girenlerin tartışmayı sonlandırması

Genel ve detaylar

 

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Nizip'te 2 gündür kayıp olan çocuk Fırat Nehri'nde ölü bulundu
Nizip'te 2 gündür kayıp olan çocuk Fırat Nehri'nde ölü bulundu
Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı
Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Son Haberler
Dağda bulduğu yeni doğmuş buzağıyı sahibine ulaştırdı
Dağda bulduğu yeni doğmuş buzağıyı sahibine ulaştırdı
Kars'ta konut satışları Nisan ayında 328'e ulaştı
Kars'ta konut satışları Nisan ayında 328'e ulaştı
Tavşanlı'da okul güvenliği masaya yatırıldı
Tavşanlı'da okul güvenliği masaya yatırıldı
Patnos'ta çevreyi kirletenlere geçit yok
Patnos'ta çevreyi kirletenlere geçit yok
İspak Ambalaj, yenilikçi çözümleriyle Interpack 2026'da
İspak Ambalaj, yenilikçi çözümleriyle Interpack 2026'da
Martı'dan TAG sürücüsü ve Martı&TAG kullanıcılarına kutlama
Martı'dan TAG sürücüsü ve Martı&TAG kullanıcılarına kutlama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi