• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- EŞ VE ÇOCUKLARINI İSTANBUL'A BIRAKIP ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNÜYORLOR
Haberler
Yayınlanma: 18 Şubat 2023 - 10:09

İSTANBUL- EŞ VE ÇOCUKLARINI İSTANBUL'A BIRAKIP ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNÜYORLOR

Haberler
18 Şubat 2023 - 10:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEPREM bölgesinden gelenlerin bir kısmı ailelerini İstanbul'da bırakarak, şehirlerine geri dönüyor. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda şehirlerine dönmek isteyen depremzedelerin hareketliliği devam ediyor. Kahramanmaraş'a yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs işletmesinin, yolcularını depremlerin gerçekleştiği günden beri ücretsiz taşıdığı öğrenildi. 

Depremzedeler, depremin etkilediği bölgelerden İstanbul'da belirlenen konaklama noktalarına ve ikamet etmek üzere yakınlarına gelmeye devam ediyor. Esenler'de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda bölgeden gelenlerin ve şehirlerine dönmek isteyenlerin hareketliliği sürüyor. Kahramanmaraş'tan gelen bazı depremzedeler ailelerini İstanbul'da bırakarak, enkaz kaldırma çalışmalarına yardımcı olmak, hasarlı evlerinin durumunu öğrenebilmek ve evlerinde bıraktıkları eşyalarına ulaşabilme umuduyla, şehre geri dönüyor. 

'DÖNECEĞİZ ELBİSTAN'DAN VAZGEÇMEYİZ' 

Ailesini İstanbul'a yerleştirdiğini ve Elbistan'a gideceğini belirten Sefer Aydın, "Ailemi, 4 kişiyi buraya yerleştirdim. Şimdi Elbistan'a döneceğim, çocuklarım burada. Evimiz çok etkilendi, 3 gün dışarıda yattık. Şu an eşyalarımız malzemelerimiz evlerimizde. Evden nasıl çıktıysak buraya öyle geldik. Mecburen döneceğiz. Oraya dönüp enkaz kaldırma çalışmalarına da yardım edeceğiz. Elbistan'dan vazgeçmeyiz, kesinlikle bu süreç bittikten sonra geri döneceğiz. Şu an şehirden çıkış var, kalacak yer yok bundan dolayı bir çıkış var. Kalacak yer problemi çözüldüğünde herkes illa ki geri dönecektir" ifadelerini kullandı. Depremde kendi eviyle birlikte oğlunun evinin yıkıldığını da ifade eden Ramazan Arslan ise, "6 kişilik ailemle buraya geldim. İki evim vardı, ikisi de yıkıldı, buna da şükür canımızı kurtardık. Yanımıza hiçbir eşya alamadık. Üzerimizdekilerle geldik. İki üç gün dışarıda kalmıştık. Evimiz orada, yetkililer nasıl bir yardım verecek, evimize ne olacak öğrenmeye gidiyoruz" dedi.

'ELBİSTAN'A GİDEN DEPREMZEDELERİ ÜCRETSİZ TAŞIYOR: BİZ NASIL PARA İSTERİZ BU MİLLETTEN?'

Öte yandan, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yolcu taşıyan bir otobüs firması işletmecisinin, depremzedelerden ulaşım için ücret talep etmediği öğrenildi. İşletmeci Bayram Kılıç, "Benim akraba ve yakınlarımdan 21 kaybım var. Burada yolcu taşımacılığı yapan personelimin de birçok kaybı var. Biz deprem sürecinde devletimizin yanında olduk. Depremin ilk gününden itibaren yolcularımızdan bir kuruş dahi talep etmedik. O bölgeye çalışan bazı firmalar 500-550 liraya yolcu taşıdılar. Bu memleket bizim, acı bizim, kayıp bizim, yara bizim. Biz nasıl para isteriz bu milletten? Bugün olmayacaksak, hangi gün bu milletin bu devletin yanında olacağız? Bu insanlar, var günümde her zaman benim yanımdaydı. Burada 35-40 yıldır benim firmamı tercih eden yolcularım var. Bugün yakışır mı benim onlardan para istemem? Bu çok ayıp bir şey olurdu" İfadelerini kullandı. Depremzede yolculardan Mehmet Çiriş, "Elbistan'da kızım görevli, öğretmen kendisi. Elbistan'a arabamızı almaya dönüyoruz. Şu anda herhangi bir ücret talep etmeden bizi götürüyorlar sağ olsunlar, diğer firmalardan da duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Sefer Aydın röportaj

-Ramazan Arslan röportaj

-Bayram Kılıç röportaj

-Mehmet Çiriş röportaj

-Otogardan, depremzedelerden, peronlardan detay görüntü


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
Ankara'da sağlıksız 40 ton eti piyasaya sürmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı
Ankara'da sağlıksız 40 ton eti piyasaya sürmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
'Depremzedelerde fobik bozukluklar ortaya çıkabilir'
'Depremzedelerde fobik bozukluklar ortaya çıkabilir'

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi