• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL - EYÜPSULTAN'DA ÜNİVERSİTELİ KIZIN KAFASINA TAŞLA VURAN SANIĞA YAKALAMA KARARI
Haberler
Yayınlanma: 31 Ocak 2023 - 11:53

İSTANBUL - EYÜPSULTAN'DA ÜNİVERSİTELİ KIZIN KAFASINA TAŞLA VURAN SANIĞA YAKALAMA KARARI

Haberler
31 Ocak 2023 - 11:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
- EYÜPSULTAN'da okuluna giden üniversite öğrencisi Aslı Gizem U.'ya yerden taş alarak başına vurduğu iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ancak hakkındaki karar istinaf mahkemesince bozulan Özcan Mercan hakkında savunmasının alınması için yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Özcan Mercan ve şikayetçi Aslı Gizem U. katılmadı. Duruşmada, istinaf mahkemesince sanığın akıl hastalığının olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu alınmaması gerekçesiyle hükmün bozularak dosyanın döndüğü ifade edildi. Mahkeme, sanığın savunmasının alınması için hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Emniyettepe Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Okula giden Aslı Gizem U'ya, yolda giderken hiç tanımadığı Özcan Mercan yerden aldığı taşı kafasına vurmuştu. Başına aldığı darbeyle kanlar içerisinde kalan Aslı Gizem U'nun korku içerisinde koşmuştu. O anlar güvenlik kamerasına da yansımıştı. Olayın emniyete bildirilmesinin ardından kamera kayıtlarını da incelemeye alan Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sanık Özcan Mercan'ı yakalamıştı. Adliyeye çıkarılan Özcan Mercan 21 Ocak'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanık Özcan Mercan'ın emniyete verdiği ifadesinde, işsiz olduğunu, maddi durumu nedeniyle hak ettiği hayatı yaşamadığından dolayı bu olayı gerçekleştirdiğini söylemişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Özcan Mercan hakkında "Silahla basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis talep edilmişti. İlk yargılamada hakim karşısına çıkan Özcan Mercan savunmasında, işsiz olduğu için hayata kızgın olduğunu, olay günü de bu nedenle yerden bir taş aldığını, karşısına çıkan ilk kişiye taşla vurduğunu, herhangi bir akıl hastalığı olmadığını ve şikayetçiden özür dilediğini söylemişti. Mahkeme, sanık Özcan Mercan'ı 3 Mart 2022 tarihinde "Silahla basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar vermişti.

Görüntü dökümü:

---------------

(ARŞİV)-(Olaya ait mobese görüntüsü)


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Son Haberler
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı:...
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı:...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
10 bin siteye giren küçük hackera ceza
10 bin siteye giren küçük hackera ceza

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi