• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İstanbul Havalimanı'nın 110'uncu havayolu SKY Express oldu
Genel
Yayınlanma: 12 Kasım 2024 - 12:02
Güncelleme: 12 Kasım 2024 - 13:08

İstanbul Havalimanı'nın 110'uncu havayolu SKY Express oldu

İstanbul Havalimanı'nın 110'uncu havayolu şirketi Yunanistan merkezli SKY Express oldu. 2024 yılı için hedefledikleri 110 havayoluna kısa sürede ulaştıklarını ifade eden İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA CEO'su Selahattin Bilgen, "Yılı 81 milyon yolcuyla kapatmayı hedefliyoruz. Şu an iki havayolu şirketiyle daha anlaşma yapmak üzereyiz. 2024 yılı sonunda hizmet verilen havayolu şirketi sayısında Bangkok Havalimanı'nın geçip dünya birincisi olmak

Genel
12 Kasım 2024 - 12:02
Güncelleme: 12 Kasım 2024 - 13:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Havalimanı'nın 110'uncu havayolu SKY Express oldu
İstanbul Havalimanı'nın 110'uncu havayolu şirketi Yunanistan merkezli SKY Express oldu. 2024 yılı için hedefledikleri 110 havayoluna kısa sürede ulaştıklarını ifade eden İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA CEO'su Selahattin Bilgen, "Yılı 81 milyon yolcuyla kapatmayı hedefliyoruz. Şu an iki havayolu şirketiyle daha anlaşma yapmak üzereyiz. 2024 yılı sonunda hizmet verilen havayolu şirketi sayısında Bangkok Havalimanı'nın geçip dünya birincisi olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Havalimanı'nın hizmet verdiği 110'uncu havayolu şirketi Yunanistan merkezli SKY Express oldu. Havayolu şirketi Yunanistan'ın başkenti Atina'dan ilk uçuşunu bugün gerçekleştirdi. İlk uçuş nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA CEO'su Selahattin Bilgen, SKY Express şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ioannis Grylosve ile diğer davetliler katıldı. SKY Express, haftanın 7 günü Atina-İstanbul arasında karşılıklı seferler düzenleyecek. Airbus A320 Neo tipi uçakla düzenlenecek seferlerde yolcular Mykonos, Santorini, Korfu, Kos, Paros ve Herakleion gibi Yunan adalarına transfer yapma imkanına sahip olacak.

2024 yılını 81 milyon yolcuyla tamamlamayı planlıyoruz

Törenin ardından bir açıklama yapan Bilgen, "Yeni havayollarının gelmesiyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Yıl bitmeden birkaç havayoluyla anlaşma imzalama planımız var. Onları da yakın bir tarihte görüyor olacaksınız. Yolcu sayısı bakımından Ortadoğu'daki savaş durumu etkileri, Boeing'deki grev, Airbus'taki motor sorunuyla ilgili arz kaynakta sıkıntılar var. Bu sorunlar yıl içerisinde havacılıkta büyümeyi sınırlandıran faktörüler oldu. Ama İstanbul Havalimanı'nın sağladığı alt yapı, yeni gelen havayolları ve destinasyon sayısının artması burada bizi bir adım öne çıkardı. Bunların hepsi bir arada düşünüldüğünde biz yılı yaklaşık 81 milyon yolcuyla bitirmeyi planlıyoruz. Geçen yılı 76 milyon yolcu ile tamamlamıştık. Dolayısıyla büyüme devam ediyor olacak. Yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. İleriye yönelik kapasite artışımız için planlarımızı yapıyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu büyüme trendine devam edelim" dedi.

"Hedefimiz dünya birinciliği"

Dünya bazında hizmet verdiği havayolu şirketi sayısı bakımından 110 havayoluyla Bangkok Havalimanı'ndan sonra ikinci sırada yer aldıklarını ifade eden Bilgen, "Geçen yılın sonunda bu yılki hedefimizin 110 havayolu şirketi hedefimizi söylemiştik. Biz 110'a ulaştığımızda dünyada bir numara olacağımızı ön görmüştük. Rakipler de boş durmuyor. O zaman birinci sırada Bangkok ikinci sırada Paris Charles De Gaulle Havalimanı vardı. Şimdi Charles De Gaulle Havalimanını yakaladık ve ikinci olduk. Bangkok ile aramızda aslında iki havayolu kaldı. Herhalde yıl sonuna kadar biz onlardan daha hızlı hareket edersek, ilk sıraya yükselme şansımız olabilir" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Koçaslanlar'dan elektriğin gücünü hissettiren şarj istasyonu
Koçaslanlar'dan elektriğin gücünü hissettiren şarj istasyonu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi