• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden 6 milyar 353 milyon dolarlık ihracat
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Ağustos 2023 - 11:15

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden 6 milyar 353 milyon dolarlık ihracat

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Cem Seven: - "İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk yedi ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 2,5 artış ile daha fazla ihracat yaptı. Temmuz ayına baktığımızda ise bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 27,7 artış ile 911 milyon doların üzerinde ihracat yaptık"

Ekonomi
21 Ağustos 2023 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), bünyesinde bulunan 7 ihracatçı birliğine üye, farklı şehirlerde faaliyet gösteren 20 bini aşkın firma ile 2023 yılının ilk 7 ayında, 6 milyar 353 milyon dolar tutarında ihracat yaptı.

İİB'den yapılan açıklama göre, ocak-temmuz döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 arttı. İstanbul İhracatçıları, bir önceki yılın ayını dönemine kıyasla, yılın ilk yedi ayında, 196 ülke pazarına ürün sattı ve ülke ihracatındaki payı yüzde 5,1 oldu.

İstanbul İhracatçı Birlikleri, aynı dönemde değer bazında en fazla ihracatı 426 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirdi. Irak’a en fazla kümes hayvanları, hayvansal mamuller ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri satıldı.

İİB, Irak’ın ardından değer bazında en fazla Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Birleşik Krallık ve Rusya’ya ihracat yaptı. İİB tarafından yapılan ihracatta ABD’ye hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, mobilya, kağıt, orman ürünleri; Almanya’ya fındık ve mamulleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar; Birleşik Krallık’a mobilya, kağıt ve orman ürünleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar; Rusya’ya ise hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri ön plana çıktı.

Ülke grupları baz alındığında ise İİB’nin en fazla ihracat yaptığı bölge, 1 milyar 313 milyon dolar ile Avrupa Birliği ülkeleri oldu. Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracat, yılın ilk 7 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,5 arttı.

- Temmuzda ihracat geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı

İstanbul İhracatçı Birlikleri, temmuz ayında ise bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 27,7 artışla 911,5 milyon dolar tutarında ihracat yaptı. Birlik, temmuzda en fazla ihracatı Norveç, Irak, Yunanistan, Birleşik Devletler ile Almanya’ya gerçekleştirdi.

İİB bünyesinde bulunan birliklerden İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, yılın ilk yedi ayında, 2 milyar 149 milyon dolar; İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,7 artış ile 2 milyar 38 milyon dolar; Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği (GYHİB), yüzde 21,5 artış ile 877,8 milyon dolar; İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB), 586 milyon dolar; İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB), yüzde 7,2 artış ile 361,5 milyon dolar; İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, yüzde 8,2 artış ile 286 milyon dolar; İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB), yüzde 18 artış ile 146 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

- "İİB, iyi bir ihracat performansı sergiledi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Cem Seven, şunları kaydetti:

"İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk yedi ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 2,5 artış ile daha fazla ihracat yaptı. Temmuz ayına baktığımızda ise bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 27,7 artış ile 911 milyon doların üzerinde ihracat yaptık. İİB, iyi bir ihracat performansı sergiledi. En çok ihracat yaptığımız ana pazarlarımızda ihracat artışları gerçekleştirdik. Yılın ilk yedi ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, en fazla ihracat yaptığımız ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri’ne yüzde 2,1, Almanya’ya yüzde 18,9, Birleşik Krallık’a yüzde 16,7, Rusya’ya ise yüzde 40,4 ihracat artışı yaptık. Yılın ilk üç çeyreğini de ihracat artışı ile kapatmayı öngörüyoruz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Kocaeli'de Roma dönemine ait lahit parçası ele geçirildi
Kocaeli'de Roma dönemine ait lahit parçası ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi