• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL-  KATİBE YÖNELİK CİNSEL TACİZLE SUÇLANAN SAVCI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Haberler
Yayınlanma: 22 Mayıs 2023 - 12:53
Güncelleme: 22 Mayıs 2023 - 12:53

İSTANBUL-  KATİBE YÖNELİK CİNSEL TACİZLE SUÇLANAN SAVCI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Haberler
22 Mayıs 2023 - 12:53
Güncelleme: 22 Mayıs 2023 - 12:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YANINDA geçici olarak görevlendirilen kadın katibe cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcı Ş.B. hakim karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden savcı Ş.B. "Adliye gibi kalabalık ortamda kendisini arabaya bindirip zorla götüreceğim, böyle saçmalık olamaz. Olaydan haberdar olsam kamera kaydı isterdim" dedi.

4 Mart 2022'de meydana gelen olayda, kendisini eve bıraktıktan sonra ısrarla evine gelen savcı tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden katibin Hakimler ve Savcılar Kurulu'na dilekçe sunarak şikayetçi olmasıyla ortaya çıkmıştı. Adalet müfettişlerince yapılan inceleme sonrasında Anadolu Adliyesinde görevlisi savcı Ş.B'ye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Cinsel taciz" suçundan dava açılmıştı. 24 Nisan'daki duruşmada dinlenen şikayetçi katip ifadesinde, olay günü çalıştıktan sonra savcının ısrarla kendisini eve bırakmak istediğini, yine ısrarı üzerine arabasına binmek zorunda kaldığını, araçtalarken, "Adliye dışında bana 'savcım' deme, ismimle hitap et' dediğini, evine de ısrarları ve etrafın yanlış anlamaması için aldığını, evde oturduğu sandalyeyi kendisine çekerek kolunu sıvazladığını iddia etmişti. Duruşmada tanık olarak dinlenen katibin yazı işleri müdürü de, katibin olayı o gün itibariyle kendisini anlattığını doğrulamıştı. Davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan savcı Ş.B. hakkında ise zorla getirme kararı çıkarılmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan savcı Ş.B. geldi. Mağdur katip ise katılmadı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savunması sorulan savcı Ş.B. suçlamaları kabul etmediğini belirterek olayın olduğunun iddia edildiği gün kendi katibinin izinli olduğu için yazı işleri kalemini arayarak bir katip talebinde bulunması üzerine şikayetçinin gönderildiğini söyledi. Sanık savcı Ş.B. "Kendisi geldi, 1-2 saat mesai bitimine kadar çalıştık. Kendi katibimden bile mesai saatlerinden sonra çalışma talebinde bulunmam. Adliye gibi kalabalık ortamda kendisini arabaya bindirip zorla götüreceğim böyle saçmalık olamaz. Olaydan 7 ay sonra haberdar oldum. Şikayetçi kamera araştırması bile istememiş. Haberim olsa ben kendim isterdim. O gün nereye gittiğini hatırlamam mümkün değil. Ayrıca telefonumun baz vermesi normal, o çevreye yakın oturuyorum. Ben de telefonu bile kayıtlı değil" dedi. Savcı Ş.B. olayın üzerine atıldığını söyleyerek "Bunun sebebi, en yoğun büroda çalışıyor olması. Bütün katipler gitmek için başvuruyor. Bana başka büroda çalışmak istediğini söylemişti. Ben de gitmeniz zor dedim. Şikayetçi olaydan sonra emniyete ya da savcılığa gitmemiş, müdürüne anlatmış. Bu olay sonrası da bürosu değişmiş" dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin beraatini talep etti.

AİLE BAKANLIĞI AVUKATI KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

Duruşmaya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, bir kamu görevlisinin sırf yeri değişsin diye ilk olarak müdüre giderek uzun yıllar konuşulacak bir olayı uydurmasının mümkün olmadığını belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

MÜTALAA İÇİN SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Aile Bakanlığı avukatının talebini kabul eden mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
Otomobilin çarptığı yaşlı kadın ağır yaralandı
Otomobilin çarptığı yaşlı kadın ağır yaralandı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Son Haberler
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
"Futbolcu fabrikası" Altınordu, TFF 2. Lig'e düştü
"Futbolcu fabrikası" Altınordu, TFF 2. Lig'e düştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi