• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÜÇTE İKİ UZLAŞI SAĞLANAMAZSA SÜREÇ İLERLEMİYOR
Haberler
Yayınlanma: 25 Şubat 2023 - 12:35

İSTANBUL- KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÜÇTE İKİ UZLAŞI SAĞLANAMAZSA SÜREÇ İLERLEMİYOR

Haberler
25 Şubat 2023 - 12:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAHÇELİEVLER Kentsel Dönüşüm Müdürü Alper Nevruz, "Tüm ilçe genelinde çalışma yapsak dahi bunun yürürlüğe girebilmesi için maliklerin üçte ikisinin gönüllülüğünün sağlanması gerekiyor. Eğer bu uzlaşı sağlanamazsa süreç ilerlemiyor" dedi.

Bahçelievler Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçedeki eski ya da riskli binaların yeniden inşa edilebilmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğunlaştı. İlçede, kentsel dönüşümün artması ve hızlanması için ev sahiplerine bilgi vermek için kentsel dönüşüm ofisleri açıldı. Mühendislerin görev yaptığı ofislerle ilgili Bahçelievler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Alper Nevruz, binaların parsel yerine alan ya da ada bazlı dönüşümünün daha faydalı olacağına değindi. Ancak bunun için de kat malikleri arasında çoğunluğun sağlanması gerektiğini belirten Nevruz, kentsel dönüşüm ofislerinde insanlara bununla ilgili detayların anlatıldığını belirtti.

Nevruz konuşmasında, "Kentsel dönüşümde vatandaşın üçte ikisinin çoğunluğunun sağlanması lazım. Binalarını öncelikle riskli yapı ilan etmeli ve bir an önce kentsel dönüşüme girmeleri sağlanmalıdır. Çünkü ülkemiz bir deprem kuşağında ve son günlerde meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da da Bahçelievler'de de bu sorun gündeme gelmiştir. Kentsel dönüşüm kapsamında Bahçelievler Belediyesi olarak biz de kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla ofisler kurduk, plan notları geliştirdik. Bu plan notlarımızla hem 6306 sayılı kanun imkanlarının neler olduğu, vatandaşlarımızın haklarının neler olduğu bunlarla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Hem de kendi parsellerin durumlarının ne olduğunu, hangi haklara sahip olduklarını, binalarından çıktıklarında ne gibi haklara sahip olacaklarını anlatıyoruz. Ayrıca devletin getirdiği imkanlar var. Kira yardımı kredi desteği gibi bunların nasıl olduğunu, nasıl müracaat edilebileceğini, ne kadar süre alacaklarıyla ilgili bilgilendiriyoruz. Dönüşümün ada ve alan bazlı olması aslında daha planlı olmasını sağlıyor. Ama vatandaşlarımız çoğunluğu sağlamadığı taktirde daha çok parsel bazlı yık-yap tarzı dönüşümler oluyor. Ancak kentsel dönüşümün daha avantajlı olması ya da daha düzenli olması için ada ve alan bazı dönüşümün yapılması lazım bunun içinde öncelikle vatandaşın üçte ikisinin çoğunluğu sağlaması lazım. Tüm ilçe genelinde çalışma yapsak dahi bunun yürürlüğe girebilmesi için maliklerin üçte ikisinin gönüllülüğünün sağlanması gerekiyor. Eğer bu uzlaşı sağlanamazsa süreç ilerlemiyor" dedi.

Bahçelievler Belediyesi tarafından ada bazlı yapılan bir kentsel dönüşüm projesinden de notlar aktarıldı. Buna göre 13 bloklu bir alanda 10 bloklu yeni bir site yapıldı. Yıkılan 282 dairenin yerine ise 478 yeni daire yapıldı. Alınan bilgilere göre kat malikleri dairelerini herhangi bir ücret ödemeden teslim aldı. 

Görüntü Dökümü

--------------------------------------------------

-Kentsel dönüşüme giren bir binadan görüntü

-Binada çalışan işçilerden görüntü

-Belediye tarafından yapılan projelerden görüntü

-Kentsel dönüşüm ofisinden görüntü

-Alper Nevruz röportaj

-Detay görüntüler



 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Son Haberler
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Adıyaman'daki Fransız sahra hastanesinde görev değişimi
Adıyaman'daki Fransız sahra hastanesinde görev değişimi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi