• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYESİ ÖNÜNDE 4 KİŞİYİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜREN SANIK: PİŞMANIM KEŞKE OLMASAYDI 
Haberler
Yayınlanma: 16 Haziran 2023 - 16:32
Güncelleme: 16 Haziran 2023 - 16:32

İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYESİ ÖNÜNDE 4 KİŞİYİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜREN SANIK: PİŞMANIM KEŞKE OLMASAYDI 

Haberler
16 Haziran 2023 - 16:32
Güncelleme: 16 Haziran 2023 - 16:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KÜÇÜKÇEKMECE Adalet Sarayı önünde 24 Mart 2022'de çıkan kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin ölümüne sebep olan Beşir Karadeniz, (67) "Rastgele 2 mermiyi ateşledim, daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateş ettim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Tüfekte mermi bitince tabancamı aldım, pişmanım, keşke olmasaydı" dedi. Altı kişinin de yaralandığı olaya ilişkin Beşir ve oğlu Bekir Karadeniz'in (38) iddianamede 'Kasten öldürme' suçundan 3 kez ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca baba Beşir Karadeniz'in 4 ayrı suçtan toplamda 46 yıla kadar hapsi talep edilirken Bekir Karadeniz'in de 4 ayrı suçtan toplamda 14 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Görülen duruşmada 2 sanık da tahliyelerini talep etti. 

"ÖLENLERİN TÜFEĞİMDEN ÇIKAN SAÇMALARLA ÖLDÜĞÜ DOĞRUDUR" 

İlk celsedeki savunmasında Beşir Karadeniz, "Ben aracımla otoparktan çıkmak için hareket ettim, biraz ilerledikten sonra tanımadığım birisi arabamın önüne atladı. Arkasında da 5 ya da 6 kişi vardı, arabamın sağ tarafından saldırı oldu. Taş atılıyordu, tekme vuruluyordu, akabinde silah sesleri geldi, ancak silahı kimin attığını görmedim. Şahıslar arabamın sağ sürgülü kapısını açmışlardı, bana küfür ediyorlardı. Ben halen direksiyonda otururken oğlumu benim arabamın arkasında kanlar içinde gördüm. Oğlumu o arada yere yıktılar, ben de aracımdan indim, bir anda tansiyonumun ve şekerimin etkisiyle hiçbir şey göremedim. Gözümde sis oldu, aracımın arka tarafında brandada sarılı tüfeğim vardı, onu elime aldım, ancak nasıl elime aldığımı hatırlamıyorum. Arabamın arkasından rastgele 2 mermiyi ateş ettim, oğlumun kayınbiraderi olan Sercan Selvi'yi vurmuşum. Daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateş ettim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Ateş ettiğim grubun içinde oğlum da vardı, ancak oğlum altlarındaydı. Tüfekte mermi bitince aracımın arkasına dolaştım tüfeği arabanın içine attım, paspasının altında bulunan tabancamı aldım. Tabancamla ateş etmeden birisi kolumdan tuttu, 'Ben polisim' dedi. Ölenlerin benim tüfeğimden çıkan saçmalarla öldüğü doğrudur, pişmanım, keşke olmasaydı" dedi. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. celseye tutuklu sanık Beşir ve Bekir Karadeniz tutuklu bulundukları cezaevinden getirilirken tutuksuz sanıklar Erdal ve Erzan Sözer ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Bekir Karadeniz'i yaraladığı iddia edilen Erdal Sözer suçlamaları reddederek, "Kendisini ilk kez yargılama sırasında gördüm. Olay sırasında kendisine herhangi bir eylemde bulunmadım" dedi. 

"8 YA DA 10 KEZ SİLAH SESİ SİLAH SESİ DUYDUM" 

Duruşmada, adliyenin polis şefi Necati D. tanık olarak dinlendi. Necati D. ifadesinde, "Olay günü şüpheli tarafını adliyeden çıkarmaya çalışırken bir kalabalık olduğunu gördük. Bu amaçla diğer şüphelileri beklettik, ancak onlar bizi dinlemedi. Bekir Karadeniz hızlı bir şekilde arabamıza gideceğiz diye aramızdan sıyrılarak otopark kısmına doğru koşmaya başladı. Sanıkların aracı otoparkın iç tarafında, biraz ötedeydi, kendilerini otopark kapısından değil protokol çıkışından çıkaracağımızı söyledik. Ben protokol kapısını açtırmak için yanlarından ayrıldım. Kapının yanına geldiğimde toplamda 8 ya da 10 kez silah sesi duydum" dedi. Müşteki sanık Bekir Karadeniz tanığın beyanlarını kabul etmeyerek olayın bu noktaya gelmesinde kendisinin bir etkisi olmadığını söyleyerek tahliyesini istedi. Beşir Karadeniz de tahliyesini talep etti. 

Mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan mağdur Orhan Zorlu ve tanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarttı. Olaya ilişkin görüntülerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek tespit yapılıp rapor hazırlanmasını da isteyen mahkeme Enhar Sözer hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Bekir Karadeniz' in Küçükçekmece'de bulunan bir çarşıda restoran işletmecisi olduğu çarşının ve yanında bulunan inşaat alanının müteahhitliğini ise Ercan Sözer'in yaptığı ayrıca çarşıda bazı dükkânların da sahibi olduğu belirtildi. Taraflar arasındaki Bekir Karadeniz'in işletmeciliğini yaptığı iş yeri nedeniyle anlaşmazlığın husumete dönüştüğünün kaydedildiği iddianamede, taraflar arasında başka soruşturma ve kovuşturma dosyalarının bulunduğuna yer verildi. Tarafların 'Kasten yaralama' ve 'Hakaret' suçlarından Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında Bekir Karadeniz ile Uğur Duygun'un eylemlerinin 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs' suçu kapsamında olup olmadığının değerlendirilmesi için dosya Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Duruşma çıkışı Bekir Karadeniz ve yanındakiler araçlarıyla ilerledikleri sırada yaya olarak bulunan Ercan Sözer ve akrabalarıyla karşılaştı. Olayın nasıl başladığı tespit edilemedi. Bekir Karadeniz ateş ettiği sırada Diyar Sözer sağ ayak bilek kısmından yaralandı, arbede çıkarken baba Beşir Karadeniz de aracından tüfeği aldı oğlunun eski çalışanı Orhan Zorlu'yu omuz bölgesinden yaraladı. Beşir Karadeniz tüfekle tekrar ateş etti, kendi grubundaki Sercan Selvi'yi göğüs bölgesinden vurdu. Ateş etmeye devam eden Beşir Karadeniz Ercan Sözer'i de karın ve ense bölgesinden vurdu. Arbede esnasında oğlu Bekir Karadeniz'in üstünde bulunan Nazım Sözer'i de kafa ve göğüs bölgesinden vuran Beşir Karadeniz Kadir Mendanoğlu'nu da göğüs bölgesinden vurdu. Beşir Karadeniz aracının sol tarafına geçip tüfeği bıraktı, tabanca aldı şüpheliye taşla saldıran karşı taraf arasında arbede devam etti. Bu sırada kolluk görevlileri havaya ateş açarak geldi, ikaza rağmen tabancayı bırakmayan Beşir Karadeniz'den zor kullanıp sırt üstü yere yatırılarak tabanca alındı. Olay sonucunda Beşir Karadeniz, Kadir Mendanoğlu, Ercan Sözer, Nazım Sözer'e karşı kasten öldürme suçunu işlerken Sercan Selvi'ye karşı 'Olası kastla öldürme' eylemini gerçekleştirdi. Erdem Karaman, Diyar Sözer, Orhan Zorlu, Ferdi Budak, Beşir Karadeniz ve Bekir Karadeniz de olayda yaralandı.  Bekir Karadeniz'in babası Beşir Karadeniz ile birlikte hareket ettiğinden öldürme eylemlerine iştirak ettiği belirtildi. 

Bekir ve Beşir Karadeniz'in 3 kişiye karşı 'Kasten öldürme' suçundan toplamda 3 kez ayrı ayrı müebbet hapisleri istendi. Beşir Karadeniz'in Sercan Selvi'ye karşı 'Olası kasıtla öldürme', '3 kişiye karşı silahla yaralama' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma' suçlarından toplamda 28 yıldan 46 yıla kadar hapsi talep edildi. Ayrıca Bekir Karadeniz'in de 3 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama' 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından da toplamda 4 yıl 6 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 6 sanığın ise, Bekir Karadeniz'e karşı 'Silahla kasten yaralama' ve 'Mala zarar verme' suçlarından ayrı ayrı 1 yıl 10 aydan 7 yıla kadar hapisleri talep edildi. 

Görüntü Dökümü

--------------

ARŞİV 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Baraka alevlere teslim oldu
Baraka alevlere teslim oldu
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını kaybetti: Kavga anı güvenlik kamerasında
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını kaybetti: Kavga anı güvenlik kamerasında
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Son Haberler
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Baraka alevlere teslim oldu
Baraka alevlere teslim oldu
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını kaybetti: Kavga anı güvenlik kamerasında
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını...
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
İstanbul'da otogar ve kentin bazı noktalarında tatil hareketliliği yaşanıyor
İstanbul'da otogar ve kentin bazı noktalarında tatil hareketliliği yaşanıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi