• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- KURULTAY SONRASI İMAMOĞLU'NDAN DEĞERLENDİRME: HİÇBİRİMİZ KOLTUKLARIMIZIN SAHİBİ DEĞİLİZ 
Haberler
Yayınlanma: 05 Kasım 2023 - 10:21
Güncelleme: 05 Kasım 2023 - 10:21

İSTANBUL- KURULTAY SONRASI İMAMOĞLU'NDAN DEĞERLENDİRME: HİÇBİRİMİZ KOLTUKLARIMIZIN SAHİBİ DEĞİLİZ 

Haberler
05 Kasım 2023 - 10:21
Güncelleme: 05 Kasım 2023 - 10:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kurultayı sonrası değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Divan Başkanlığını yaptığımız bu kurultayda sayın Özgür Özel genel başkanımız olarak seçildi. Başarılar diliyorum. Çok önemli bir dönemde önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için büyük bir mücadele vereceğiz. Bir yandan yerel yönetime dönük seçime hazırlanacağız. Tabii yaklaşık 13 yıla aşkın süredir partimize hizmet eden değerli Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkürlerimizi minnetimizi iletiyoruz. Hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ama tabii bu demokraside var, partilerimizde var. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonuna katıldı. İmamoğlu maraton startını verdikten sonra vatandaşlarla birlikte boğaz köprüsünü koşarak geçti. İmamoğlu köprü üzerinde gazetecilere dün akşam gerçekleşen CHP Kurultayını değerlendirdi. 

"GENEL KURULLA TÜRKİYE'DE İLK DEFA BİR LİDER DEĞİŞİMİ YAŞANIYOR" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Güzel bir gün, tabi Ankara'da siyasi bir sorumluluk üstlendim. Partimin yüzüncü yılında, cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 38. kurultayında Divan Başkanlığı yaptım. Benim için büyük bir onur. Divan Başkanlığını yaptığımız bu kurultayda sayın Özgür Özel genel başkanımız olarak seçildi. Başarılar diliyorum. Çok önemli bir dönemde önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için büyük bir mücadele vereceğiz. Bir yandan yerel yönetime dönük seçime hazırlanacağız. Tabii yaklaşık 13 yıla aşkın süredir partimize hizmet eden değerli Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkürlerimizi minnetimizi iletiyoruz. Hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ama tabii bu demokraside var, partilerimizde var. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz. Ama bu bir belediye başkanlığı olsun ama bir siyasi parti liderliği olsun. Günü geldiğinde bir seçimle değişebiliyor. Kaldı ki yani üzüntüyle karşılanacak bir durum değil. Yaptığınız işler, hizmetler çok değerli onlar kalıyor zaten. Ama bir başkasına devretmek de güzel bir şey zamanı geldiğinde. Bu bağlamda çok kıymetli Türkiye demokrasisi açısından da kıymetli. Çünkü bir kurultayla, bir genel kurulla belki de Türkiye'de ilk defa bir lider değişimi de yaşanıyor. Buda özel bir durum. Tam da Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışan bir durum aslında. Demokrasiyi diri tutar, değişimi tetikler. Çok da saygın bir kurultay geçtiğini düşünüyorum. Ben kurultayda kurultay başkanı olduğun için demiyorum bunu ama çok az belki incitici anlar yaşandı. Onun dışında yine karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde bir kişiye eğer hata yapsa da özrünü dileyerek mesaj dolu bir gündü. Bugün devam ediyor ama ben bu yüzüncü yıldaki maratonu tabii ki ıskalayamazdım. Bu benim çok özel anlarımdan biri İstanbul'umuz adına. Düğün anı gibi bir şey. Yüzüncü yılda yüzüncü yılın önemli bir anı İstanbul için maratonda burada olmak istedim. Sabah erkenden İstanbul'a geldim ve bu anı yaşadım. Şimdi Ankara'ya döneceğim. Yok uyuyamadım. Herhalde bir gün daha uyumayacağım ama olsun. Bazen bunu yaşıyoruz. Şu anda hiç uyumayacakmış gibi de çalışacak bir motivasyonum var onu söyleyeyim. Ankara'ya döneceğim. Kısmet olursa Anıtkabir'i ziyaret edeceğim kurul üyelerimizle birlikte. Duamızı edeceğiz. Ata'mıza minnet duygularımızı ileteceğiz. Bize bıraktığı güzel miraslar için, bu güzel cennet vatan için, İstanbul'un kurtuluşunu sağladığı için, İstiklal mücadelemizi kazandığı için minnet duygularımızı ileteceğiz. Ona layık olmak, milletimize, devletimize, bayrağımıza layık olmak kamu görevi yapıyorsanız en önemli sorumlunuz diye düşünüyorum. Güzel bir gün. 4-5 Kasım benim için önemli tarihi anlardan birisi oldu" dedi. 

"DİVAN GÖREVİM BİTTİĞİNDE KENDİSİNİ ARAYACAĞIM HELALLİK İSTEYECEĞİZ"

Gazetecinin genel başkanla görüştünüz mü sorusu üzerine İmamoğlu, "Tabii ki ben kendisini dün akşam da aradım. Sonra yüz yüze sohbetimiz minik bir değerlendirmemiz de oldu. Bugün de divan görevim bittiğinde kendisini arayacağım. Helallik isteyeceğiz tabii ki. Sonrasında elbette görüşmelerimiz devam edecek. Partimizin büyüğüdür başımızın tacıdır. Muhtemelen her konuda birçok konuda deneyimlerinden başta Genel Başkanımız sayın Özgür Özel olmak üzere hepimiz faydalanacağız. Diğer genel başkanlarımızla dönem dönem buluşup konuştuğumuz gibi kendilerine sağlık diliyorum. Allah sağlığını versin. Ömrü uzun olsun inşallah yine hep birlikte çok güzel anlarda buluşalım" diye cevap verdi. 

Görüntü Dökümü

-----

- Ekrem imamoğlu'nun koşması

- Ekrem imamoğlu'nun köprü üzerinde yürümüsimden detay

- İmamoğlu'nun açıklaması

- Ekrem İmamoğlu resim çektirmesi 

- Gnel ve detay görüntüler 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Vali Çalgan: "Oyaca köyündeki hasar büyük, köydeki binaların yüzde 80'i oturulamayacak durumda"
Vali Çalgan: "Oyaca köyündeki hasar büyük, köydeki binaların yüzde 80'i oturulamayacak durumda"
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Son Haberler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Şehit sözleşmeli er için Van'da uğurlama töreni
Şehit sözleşmeli er için Van'da uğurlama töreni

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi