• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL -   - SARIYER'DE 3 KÖŞKLÜ KÖŞK ALEV ALEV YANDI
Haberler
Yayınlanma: 21 Temmuz 2023 - 17:32

İSTANBUL -   - SARIYER'DE 3 KÖŞKLÜ KÖŞK ALEV ALEV YANDI

Haberler
21 Temmuz 2023 - 17:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SARIYER'de, 3 katlı ahşap köşk alev alev yandı. Çok sayıda itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yan taraftaki 4 katlı binaya sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmaları sonucu söndürüldü. Ahşap köşkün 2 katının tamamen kullanılamaz hale geldiği yangında, yanındaki binanın duvarında da hasar oluştu.

Büyükdere Mahallesi Çoban Kızı Sokak'ta saat 14.00'te meydana gelen olayda, boş olduğu öğrenilen 3 katlı ahşap köşkün son katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Alevleri gören sokak sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ederken, alevler yan taraftaki 4 katlı binaya sıçradı. Yangın ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu, ahşap köşkün 2 katı tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında içinde kimsenin bulunmadığı öğrenilen 4 katlı binanın duvarında da büyük çapta hasar oluştu. 1900'lü yılların başında inşa edildiği öğrenilen ahşap köşkün 3 yıldır boş olduğu ve sahibi tarafından satışa çıkarıldığı öğrenildi. 

YAN TARAFTAKİ BİNADA OTURANLAR TATİLDEYMİŞ

Sokak sakinlerinden Berat Cankara, "Saat 14.00 sıralarında sokaktan yukarı çıkarken bir duman kokusu aldım. Yan komşularımızın bir şeyler yaktığını düşündüm ilk başta. Arkadaşımla gidip bakalım dedik; çok büyük dumanlar çıkıyordu. İtfaiyeyi aradık, geldiler. Çok büyük bir yangın. İlk defa böyle bir köşkün yandığını gördüm. Şansımıza bina boş. Yan taraftaki binada insanlar vardı ama onlar da tatildeymiş" dedi.

BURALARIN KORUNMASI LAZIM

Fatih Kutluata ise "Buraya yakın oturuyoruz. Bir kokuyla pencerelerimizi açtık. Gidip bir bakalım dedik. Gerçekten çok üzücü bir olayla karşılaştık. Zaten kullanılmıyordu, köhne bir haldeydi. Önceki sahipleri satmıştı zaten, şu an da satılık. Buna müdahale edilmesi için bütün mahalleli olarak gereken yerleri aradık. Yangının etrafa yayılmasından, büyümesinden çok korktuk. Allah'a şükür öyle bir şeyle karşılaşmadık. Bina 100 yıldır vardır. Hep eski binalar burada yeni bina yoktur zaten. Burada biz Ermeni, Rumlarla büyüdük. Çok güzide yerler buralar. Buraların korunması lazım ama maalesef bazı şekilde hallediyorlar bu işleri" diye konuştu.  

Görüntü Dökümü;

-----------------

- Alev alev yanması

- Söndürme çalışması

- Röportaj

- Detaylar


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa'da enerji ve teknoloji festivali başladı
Şanlıurfa'da enerji ve teknoloji festivali başladı
Bursa Valiliğinden orman yangınları için 23 maddelik önlem paketi
Bursa Valiliğinden orman yangınları için 23 maddelik önlem paketi
Otomobil kamyona çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Otomobil kamyona çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Şehit babasından Bahçelievler Kaymakamı'na ziyaret
Şehit babasından Bahçelievler Kaymakamı'na ziyaret
Son Haberler
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği...
AFAD'dan itfaiye personeline eğitim
AFAD'dan itfaiye personeline eğitim
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Şanlıurfa'da enerji ve teknoloji festivali başladı
Şanlıurfa'da enerji ve teknoloji festivali başladı
Akkim, Chemspec Europe 2026'da kimyasal çözümlerini sergiledi
Akkim, Chemspec Europe 2026'da kimyasal çözümlerini sergiledi
İstanbul'da Moğol halkının geleneksel Naadam Festivali düzenlendi
İstanbul'da Moğol halkının geleneksel Naadam Festivali düzenlendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi