• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL-TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ: SONUNA KADAR BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Haberler
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 - 20:50

İSTANBUL-TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ: SONUNA KADAR BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Haberler
30 Ekim 2023 - 20:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ANAYASA Mahkemesi'nin Can Atalay için verdiği hak ihlali kararının uygulanmaması ve adliyede güvenlik personeliyle yaşanan arbede sonrasında, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş basın açıklaması yaptı. Baş, "Can Atalay esir tutulmaktadır. Bu esarete bir an önce son verilmelidir. Bu bitene kadar biz bir adım geri atmayacağız. Sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. 

Adliye içinde mahkeme kalemine girmek için güvenlik görevlileriyle yaşanan arbede sonrasında, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil, partililer, avukatlar ve vatandaşlar İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. Grup, "Can Atalay'a özgürlük", "Anayasa Mahkemesi kararı uygulansın, Hatay halkı vekilini istiyor" sloganları attı. 

"MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ"

Basın açıklaması yapan  Erkan Baş, "Maalesef bugün de bu memlekette hukukun, adaletin, yargının gerektirdiği kararın alınamadığı bir akşamdayız. Sabahın erken saatlerinden itibaren geride kalan 5 günde olduğu gibi avukat arkadaşlarımız, Can Atalay'ın dostları, yoldaşları ona oy veren seçmenler, Türkiye'nin herhangi bir yerinde seçimlerde oy kullanarak seçme seçilme hakkını kullanan hepimiz. Artık kendimize vekil olarak tayin ettiğimiz, milletvekili olarak seçtiğimiz, yetmeyince mahkemeler yoluyla bir kez daha tescil ettirdiğimiz, ve tümüyle hukuksuz biçimde, tümüyle haksız biçimde cezaevinde altını çizerek söylüyorum, esir tutulan milletvekilimizin tahliyesi için mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi. 14 Mayıs'tan bu yana Can Atalay'ın milletvekili seçilmiş olduğunu ve artık tahliye edilmesi gerektiğini defalarca kez anlatmaya çalıştıklarını belirten Baş, "Yetmedi tüm hukuk yollarını tekrar tekrar bıkmadan, usanmadan zorladık. Yetmedi, sesimizi duyurmak için 750-800 kilometre yolu adım adım yürüdük. Yurttaşlar Türkiye'de yaşayan her yurttaş ortada açık bir hukuksuzluk olduğunu biliyor, görüyor" dedi. 

Baş, "Biz son söz olarak şunu ifade edelim. Asla bu hukuksuzluğun normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Sevgili Can Atalay Hatay halkının oylarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi seçilen Can, an itibariyle milletvekili görevi sorumluluğuyla halkına karşı görevlerini yerine getirmek isteyen Can Atalay esir tutulmaktadır. Bu esarete bir an önce son verilmelidir. Bu bitene kadar biz bir adım geri atmayacağız. Sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm yurttaşlarımızı, tüm avukatları, hukukçuları ve milletvekili arkadaşlarımızı bu ortak mücadeleyle göreve davet ediyoruz. Bir mahkeme kararının uygulanmamasını kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Erkan Baş konuşması

-Deniz Özen konuşması

-Genel ve detaylar


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cezaevi firarisi yakalandı
Cezaevi firarisi yakalandı
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Otomobil park halindeyken alev aldı
Otomobil park halindeyken alev aldı
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde yolcuya hizmet verildi
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde yolcuya hizmet verildi
Son Haberler
Cezaevi firarisi yakalandı
Cezaevi firarisi yakalandı
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türk dünyasını temsil eden devletler olarak, Hoca Ahmet Yesevi'nin 'Yoklar doymadığında, varlar ağlamıyorsa dünya tez yıkılır' hikmeti rehberliğinde, bölgemizde ve dünyada barış, refah ve huzur iklimin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türk dünyasını temsil...
Otomobil park halindeyken alev aldı
Otomobil park halindeyken alev aldı
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde yolcuya hizmet verildi
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde...
Ankara'nın Haymana ilçesinde kaybolan 13 yaşınki çocuğun cansız bedeni bulundu
Ankara'nın Haymana ilçesinde kaybolan 13 yaşınki çocuğun cansız bedeni bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi