• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İSTANBUL- TOPKAPI SARAYI'NDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SONRASINDA ZİYARETCİ AKINI
Haberler
Yayınlanma: 24 Nisan 2023 - 17:06

İSTANBUL- TOPKAPI SARAYI'NDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SONRASINDA ZİYARETCİ AKINI

Haberler
24 Nisan 2023 - 17:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TOPKAPI Sarayı'nda restorasyon çalışmaları tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 20 Nisan'da açılışı gerçekleştirilen Fatih Köşkü, Seferli Koğuşu, Hazine Koğuşu, Mukaddes Emanetler Dairesi ve Mecidiye Köşkü'ne 3 gündür yoğun ziyaretçi akını oldu. Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız ise, "Cumhurbaşkanımızın açılışının ardından 3 günde yoğun ziyaretçi ağırladık. Bu ziyarete açık mekanlarda toplam 2500 parçayı ziyaretçiyle buluşturmuş olduk. Bu çok önemli çünkü Topkapı Sarayı'nda taşınabilen eserlerin 3 katına çıkması anlamına geliyor" dedi. 

Topkapı Sarayı'nda 2014 yılından beri kapalı olan Fatih Köşkü, Seferli Koğuşu ve Hazine Koğuşu yeniden ziyarete açıldı. Fatih Köşkü, Seferli Koğuşu ve Hazine Koğuşu ile IV. avluda bulunan Saray'ın son yapısı Mecidiye Köşkü de 165 yıl sonra ilk defa ziyaretçiyle buluştu.  Güvenlik, iklimlendirme ve sergileme ekipmanları yenilenen Topkapı Sarayı'nda ziyaret edilebilen alana 2 bin 150 metrekare daha eklendi. Bu alanlarda oluşturulan yerlerde sergilenen eser sayısı 290'dan bin 919'a çıkarıldı. 2014 yılında Topkapı Sarayı'nın Sarayburnu tarafına bakan yamacındaki kayma ve yapıda tespit edilen çatlaklarla gündeme gelen Fatih Köşkü'nün kubbelerine 1940'lı yıllarda eklenen betonlar kaldırıldı. Zemindeki kayma durduruldu, Köşk çevresine istinat duvarı inşa edildi. Bölgeye, olası sismik hareketleri 24 saat takip eden aletsel gözlem cihazları yerleştirildi. 

"PROBLEMLER ORTADAN KALDIRILMIŞ DURUMDA"

Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, yapılan restorasyon hakkına bilgi verdi. Yıldız, "Aslında bu restorasyon kapsamında zemin başta olmak üzere bütün bu anlamdaki problemler ortadan kaldırılmış durumda. İçinde bulunmuş olduğumuz Fatih Köşkü, zemin açısından oldukça zor noktada. Sarayburnu'nun en ucunda ve yaklaşık 40 metrelik bir eğimle denize kadar inen bir arazinin üzerinde. Bu nedenle bahsettiğiniz sorunlar geçmişte yaşanmıştı şimdi memnuniyetle ifade edebiliriz gerek Fatih Köşkü, gerek Mecidiye Köşkü'nde zeminle ilgili sorunların tamamı çözüldü. Bina içten ve dıştan çelik halatlarla güçlendirildi. Bununla beraber en büyük problemlerimiz kubbelerde yer alan beton yüküydü. Bu yükü yapılan çalışmalarla bin 500 ton betonu alandan uzaklaştırıp kubbeleri özgün yapılarına dönüştürmüş durumdayız. Mekan sizin de gördüğünüz gibi ziyaret edilebilir hale geldi. Cumhurbaşkanımızın açılışının ardından 3 günde yoğun ziyaretçi ağırladık. Bu ziyarete açık mekanlarda toplam 2500 parçayı ziyaretçiyle buluşturmuş olduk. Bu çok önemli çünkü Topkapı Sarayı'nda taşınabilen eserlerin 3 katına çıkması anlamına geliyor" dedi. 

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Havadan görüntü

-Mecidiye Köşkü'nden görüntü

-Fatih Köşkü'nden görüntü

-Eserlerden görüntü

-Milli Saraylar Başkanı ile röportaj


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
Ankara'da sağlıksız 40 ton eti piyasaya sürmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı
Ankara'da sağlıksız 40 ton eti piyasaya sürmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
Son Haberler
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında konuştu:"Hazar Geçişli Orta Koridor'un ihyası için çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında...
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nı bayram tatilinde 51 bini aşkın ziyaretçi gezdi
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nı bayram tatilinde 51 bini aşkın ziyaretçi gezdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi