• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İtalya: Düzensiz göç sorunu, somut, yapısal ve kesin şekilde ele alınmalı
Genel
Yayınlanma: 29 Eylül 2023 - 22:11

İtalya: Düzensiz göç sorunu, somut, yapısal ve kesin şekilde ele alınmalı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya'nın düzensiz göçmen gelişlerinden ilk ve en çok zarar gören ülke olduğunu, bu konuyu somut yapısal ve kesin şekilde ele alma zamanının geldiğini söyledi

Genel
29 Eylül 2023 - 22:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya'nın düzensiz göçmen gelişlerinden ilk ve en çok zarar gören ülke olduğunu, bu konuyu somut yapısal ve kesin şekilde ele alma zamanının geldiğini söyledi.

İtalya, Fransa, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan, Malta, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Slovenya ve İspanya’dan oluşan MED9 grubunun Valetta’daki zirvesi, liderlerin ortak açıklamasıyla sona erdi.

Zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Meloni, Malta’daki MED9 Zirvesi'nin verimli geçtiğini belirterek "İtalya için öncelik göç konusuydu ve halen de öyle. Görüşmelerin ilk bölümünü buna ayırdık. Bu konuda bir yakınlaşma da bulduk. Sorunu somut, yapısal ve kesin şekilde ele alma zamanı geldi." dedi.

Meloni, göç krizinde yaşanan durumun ciddiyetine işaret ederek "İtalya, ilk gelişlerin olduğu, güçlü göç baskısından en çok zarar gören ülke konumunda. Ancak bunun tek bir Avrupa ülkesini ilgilendirdiğini düşünenler yanılıyor. Biz bundan mahvolan ilk ülke olma riskiyle karşı karşıyayız ama bizden sonra hepimiz mahvoluruz." diye konuştu.

- "Avrupa’ya yasadışı şekilde girilemez"

Yasa dışı göçle ve insan kaçakçılarına karşı topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Meloni, "Sorunu ciddi şekilde ele almanın ve savunmasız kişilere yardım etmenin tek yolunun, bu konuyu yasallık çerçevesinde çözmek olduğunu yineliyoruz. Avrupa’ya yasadışı şekilde girilemez, buna kaçakçılar karar veremez. Kuzey Afrika yetkililerinin çıkışları engellemesi için desteklenmeleri ve anlaşmalar yapılması gerekiyor. Ayrıca AB ve Tunus tarafından imzalanan mutabakat zaptının ivedi şekilde uygulanması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Başbakan Meloni, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in 17 Eylül’de Lampedusa Adası'na ziyareti sırasında açıkladığı 10 maddelik eylem planının şimdi somutlaştırılması gerektiğini de vurguladı.

Sıkıntılar yaşayan Afrika’ya da ciddi yanıtlar vermeleri gerektiğini ifade eden Meloni, "Afrika ile yeni bir ortaklık kurmamız gerekiyor. Kaynaklar açısından zengin ancak istikrarsızlık yaşayan ve Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin bedelini daha fazla ödeyen bir kıtaya yardım için önemli kaynaklara ihtiyaç var.” yorumunu yaptı.

Meloni, Ukrayna’ya desteklerini garanti etmeye sürdürdüklerini de kaydetti.

İtalya Başbakanı, zirvede 2021-2027 çok yıllı mali çerçevenin revizyonunu da ele aldıklarını aktardı.

Meloni, yeşil dönüşümü de ele aldıklarını İtalya'nın bunu akıllıca yapıldığı takdirde desteklediğini vurguladı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Kalp nakli bekleyen hasta organ bağışıyla hayat buldu
Kalp nakli bekleyen hasta organ bağışıyla hayat buldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi