• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İTO Başkanı Avdagiç'ten "İstanbul Park" açıklaması:
Ekonomi
Yayınlanma: 29 Eylül 2023 - 17:37

İTO Başkanı Avdagiç'ten "İstanbul Park" açıklaması:

"160 milyon dolar mertebesinde yatırım yapan, işletmesini üstlenen, 2005-2011 arasında 7 kez Formula 1'i organize eden, elini taşın altına koyan iş dünyasına ve İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz"

Ekonomi
29 Eylül 2023 - 17:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Park'ın tek hedefinin Türkiye'nin marka değerini yükseltmek olduğunu ve bu amaca ulaştığını belirterek, "160 milyon dolar mertebesinde yatırım yapan, işletmesini üstlenen, 2005-2011 arasında 7 kez Formula 1'i organize eden, elini taşın altına koyan iş dünyasına ve İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Formula 1 Yatırım AŞ'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Avdagiç, Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan İstanbul Park pistine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Avdagiç, açıklamasında, FİYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak İstanbul Park ile ilgili bazı gerçeklerin altını çizmek istediğini belirterek, "Kurumsal hafızası eksik çevreler de böylece doğru bilgiye sahip olacaklardır. İstanbul Park, Türk iş dünyasının başta TOBB ve İTO olmak üzere büyük fedakarlıklarla ve devletin kurumlarının desteğiyle yaptığı bir yatırımdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı'nın bugünkü gazetelerde yer alan açıklamasına ilişkin olarak Avdagiç, "20 yıl sonra yapılan maksatlı açıklamayı masum göremeyiz. İstanbul Park'ın, sorumluluk almadan yetki almak isteyenlerin 'araba oynatacakları’ bir tesis olmasına izin verilmemiştir. İstanbul Park, sefa değil, şehrimizin ve ülkemizin markasını yukarıya taşıyacak projelerin hayata geçirildiği ve kiralama protokolüne uygun faaliyetlerin icra edildiği bir tesistir." ifadelerini kullandı.

- "İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz"

Avdagiç, İstanbul Park'ın 2005’ten bu yana ikisi 2020 ve 2021 yılında işletme döneminde olmak üzere toplam 9 kez Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu gerçeklerin manipüle edilerek, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini esefle karşılıyoruz. Yanlış, kestirme yoldan kimseyi hedefine ulaştırmaz. 160 milyon dolar mertebesinde yatırım yapan, işletmesini üstlenen, 2005-2011 arasında 7 kez Formula 1'i organize eden, elini taşın altına koyan iş dünyasına ve İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz." ifadesini kullandı.

TOGG'un bu konuya alet edilmesinin de üzüntü verici olduğunu aktaran Avdagiç, "İstanbul Park markasının sahibi FİYAŞ'tır. Bu markayı oluşturduğumuz alanın sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü'dür (VGM). Bu aşamada VGM'den sözleşmemiz gereği kiralama sürecinin devamı için teyit bekliyoruz. Kiralama süreci sonunda İstanbul Park da VGM'ye devredilecektir." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Üzümden önce yaprak kazandırdı
Üzümden önce yaprak kazandırdı
MediaMarkt, Anneler Günü alışveriş trendlerini açıkladı
MediaMarkt, Anneler Günü alışveriş trendlerini açıkladı
SGK Haftasında 'Sigorta ile iş güvende, işçi güvende; gelecek güvende' vurgusu yapılacak
SGK Haftasında 'Sigorta ile iş güvende, işçi güvende; gelecek güvende' vurgusu yapılacak
Kırklareli'nde tarımda hibe destekleri anlatıldı
Kırklareli'nde tarımda hibe destekleri anlatıldı
Son Haberler
Efeler Yolu Ultra Trail'de 8 ülkeden 264 sporcu mücadele edecek
Efeler Yolu Ultra Trail'de 8 ülkeden 264 sporcu mücadele edecek
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Hacılar'da dönüşüm atağı
Hacılar'da dönüşüm atağı
Konya'da 1 haftadır kayıp olan vatandaş ölü bulundu
Konya'da 1 haftadır kayıp olan vatandaş ölü bulundu
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Çorum'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Çorum'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi