• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur sonucunu değerlendirdi:
Siyaset
Yayınlanma: 28 Mayıs 2023 - 23:30

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur sonucunu değerlendirdi:

"Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum" -"Önce İYİ Parti'nin oyları üzerinden ne anlamamız gerektiğini çözeceğiz, ona bakacağız, derslerimizi çıkaracağız. 'Yani Millet İttifakı nedir, ne değildir?' mevzusu daha sonraki bir mesele"

Siyaset
28 Mayıs 2023 - 23:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum." dedi.

Akşener, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur sonucunu değerlendirdi.

Sandık görevlilerine, partililere, vatandaşlar ve özellikle de kadınlar ile gençlere teşekkür eden Akşener, demokrasisine sahip çıkan her bir insanın oyunun kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.

Akşener, tüm kara propagandalara, provokasyonlara rağmen milletin her zaman olduğu gibi büyük bir olgunluk ve zarafet içinde demokratik hakkını kullandığını vurguladı.

Uzun zamandır seçim gündeminin Türkiye'yi çok yorduğunu ve başta ekonomi olmak üzere aylardır seçimin gölgesinde kalan birikmiş birçok sorun bulunduğunu ifade eden Akşener, artık vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme ve çözüm üretme zamanı geldiğini söyledi.

Milletin kendilerine verdiği muhalefet görevini aynı düstur, ciddiyet ve "seçmen velinimettir" anlayışıyla yürüteceklerini söyleyen Akşener, seçmenin en halis ölçüt olduğunun altını çizdi.

Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade bulunmadığını vurgulayan Akşener, "Nitekim milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen de bu mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca milletimizin hiçbir mensubu seçim sonuçları üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın, bir yenilmişlik ya da kaybetmişlik hissiyle karamsarlık hissetmesin. Çünkü eğer ki demokrasiye inanıyorsak, seçimlerin demokrasilerdeki en temel gösterge olduğunu da unutmamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

-"Milletimizin taleplerini dinleyeceğiz"

Demokrasilerde hür iradeyle sandığa atılmış seçmenin oyunun sonuçlarına itiraz edilemeyeceğini belirten Akşener, şöyle devam etti:

"Bir irade ortaya konulduğunda 'Bana niye yok? Niye ona oy verdin?' deme hakkı hiç kimsede yoktur, olamaz. Millet iradesi başımızın tacıdır. Biz ilk günden beri milletimizin sesini dinleyerek hareket ettik. Sözlerimizin arkasında, milletimizin talepleri ve istekleri dışında hiçbir gücün, hırsın veya şahsi ihtirasın bulunmasına müsaade etmedik ve bu sebeple de zaman zaman çok ağır eleştirilere maruz kaldık, pek çok bedel ödedik. Bugünden sonra da yine aynı şekilde milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Milletimizin, geleceğine yönelik hiçbir korkunun esiri olmasına da izin vermeyeceğiz. Şunu asla unutmayın ki biz hala buradayız. İYİ Parti ve mensupları burada, Meclis'te, Türkiye'de."

Akşener, kendilerine düşen görev ve sorumlulukları millet destek olduğu sürece yerine getirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti

"Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Milletimizin kararının milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım ki kazanmışlık hırsı kendisinin gözünü yeniden kör etmez. İftiralar, hakaretler havalarda uçuşmaz. Umarım ki kendisine oy vermiş, vermemiş bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın Cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır. Umarım ki seçim sonuçlarının heyecanıyla uzun zamandır kutuplaştırılmış ülkemizi yeniden makulde buluşturma fırsatını tepmez. Umarım ki tıpkı bizim gibi kendisi de seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst ve objektif bir biçimde yapar."

- "Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür"

Akşener, kendilerinin yarından itibaren sonuçları yorumlayacaklarını ve parti olarak gereken dersleri çıkaracaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmamış olsa da çok üzüldüm, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, büyük bir şevk ve zevkle kendisini alkışlayan bu ülkenin vatandaşlarına yuhalattı. Bu yeni seçilmiş, hemen seçilmiş, oylar daha sandıktan yeni sayılan bir Cumhurbaşkanı'na yakışmaz. 'Halbuki nerede kalmıştık' deyip herkesin, hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı, makulde buluşmayı, artık dertlerin üzerinden konuşmayı kendisine yol edinir, rehber edinir diye ummuştuk. İnşallah bu sondur. Bu ayıplı davranış. Çok ayıpladım, çok üzüldüm. İnşallah sondur. Umarım seçilmiş olduğu bu son döneminde tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğunu bu defa hatırlar ve görevini de bu doğrultuda sürdürme ferasetini gösterebilir. Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür."

- "Bu bir süreç, bu bir proses"

Akşener, bir gazetecinin, "Yürüyüşünüz beraber devam edecek mi, İYİ Parti müstakil olarak mı devam edecek?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İki mesaj var burada. Birisi İYİ Parti'ye verilen bir mesaj var. 2018'deki oyumuzu ve milletvekili sayımızı tekrarladık. Yani ne aşağı düştük ne yukarı çıktık. Bununla ilgili bir mesaj var. Bu mesajı bütün arkadaşlarımızla beraberce okuyacağız, anlayacağız, anlamaya çalışacağız. İkinci adımı ise Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci turunda ortaya çıkan tablo. Önce İYİ Parti'nin oyları üzerinden ne anlamamız gerektiğini çözeceğiz, ona bakacağız, derslerimizi çıkaracağız. 'Yani Millet İttifakı nedir, ne değildir?' mevzusu daha sonraki bir mesele. Bugün saat 22.30'da Sayın Kılıçdaroğlu'nun davetiyle bizler CHP Genel Merkezi'ne gidiyoruz, orada da bir değerlendirme yapacağız demektir. Yani bu konuyu bir dakikayla veya tek kelimeyle anlatmak mümkün değil. Bu bir süreç, bu bir proses. Onun için bilmiyorum şu anda ne olacağını. Çünkü masayı, altı genel başkanı, altı partiyi davet edip, bir araya toplayan Sayın Kılıçdaroğlu'ydu. Onun neticesinde de kendisini aday olarak destekledik ve çalıştık."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Son Haberler
Onikişubat'ta kurban satış ve kesim noktaları açıklandı
Onikişubat'ta kurban satış ve kesim noktaları açıklandı
Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı
Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam...
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can...
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Dünya Müslüman Alimler ve Filistin Alimler birliklerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
Dünya Müslüman Alimler ve Filistin Alimler birliklerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi