• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. İzinsiz zirai dron kullananlara idari ve hukuki yaptırım uygulanacak
Asayiş
Yayınlanma: 29 Ağustos 2023 - 17:17
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 - 17:18

İzinsiz zirai dron kullananlara idari ve hukuki yaptırım uygulanacak

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, insansız hava araçlarının (İHA-dron) bitki koruma ürünü (BKÜ) çerçevesinde izinsiz kullanılmasında idari ve hukuki yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Asayiş
29 Ağustos 2023 - 17:17
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 - 17:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, insansız hava araçlarının (İHA-dron) bitki koruma ürünü (BKÜ) çerçevesinde izinsiz kullanılmasında idari ve hukuki yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

İnsansız hava aracı sistemlerinin (İHA) bitki koruma ürünü (BKÜ) uygulamalarında kullanılması, "İnsansız Hava Aracı Sistemlerinin Zirai Mücadele Kapsamında Bitki Koruma Ürünü Uygulamalarında Kullanılmasına İlişkin Yönerge" hükümlerine göre yürütülüyor. İHA sistemlerinin BKÜ uygulamalarında kullanılmasına yönelik çeltikte çeltik yanıklığı hastalığı ile ilgili 'Standart İlaç Deneme Metotları' çalışmaları tamamlanmış ve bu çalışmalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan Kimyasalları Havadan Uygulama, Takip ve Denetim Kurulu tarafından uygun bulundu. Buna göre, sadece çeltik yanıklığı hastalığına karşı İHA sistemleri ile BKÜ uygulaması yapılabilecek.

"İzinsiz kullanıma hukuki ve idari yaptırım uygulanacak"

Konu ile ilgili açıklama yapan İbrahim Sağlam, "İlimizde çeltik yanıklığı hastalığına karşı yapılacak İHA sistemleri ile BKÜ uygulamalarında öncelikle il müdürlüğümüzden izin alınması gerekmektedir. Şimdiye kadar il müdürlüğümüze izin almak için hiç bir başvuru olmamıştır. İzinsiz yapılacak olan İHA sistemleri ile BKÜ uygulamaları için il müdürlüğümüzce izin almayan kişi ve kuruluşlara idari ve hukuki yaptırımlar uygulanacaktır" dedi.

Gerekli izinler için bilgi de veren Sağlam, "Çeltik yanıklığı hastalığına karşı İHA sistemleri ile BKÜ uygulamalarında Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat süresi devam eden İHA'lar kullanılmalıdır. Uygulama yapacak kişilerin, İHA sistemlerine ilişkin mevzuat kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortamda oluşturulan kayıt sistemine kaydolması ve bunu belgelendirmesi gerekmektedir. Bu kişilerin aynı zamanda BKÜ uygulama belgesi sahibi olmamaları durumunda, uygulamada BKÜ uygulama belgesi sahibi bir kişinin de bulunması gerekmektedir. Çeltik yanıklığı hastalığı dışında, İHA sistemleri ile BKÜ uygulamasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek; aksi durum tespit edilmesi halinde, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında çıkarılan Zirai Mücadele Alet ve Makineleri Hakkında Yönetmelik ve Sivil Havacılık Alanındaki Mevzuatta belirtilen hükümlere göre yaptırım uygulanacaktır" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
İngiltere, dünyada ilk kez 7 dakikada uygulanan kanser aşısını kullanıma sundu
İngiltere, dünyada ilk kez 7 dakikada uygulanan kanser aşısını kullanıma sundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi