• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. İzmir'de 2 kişinin can verdiği noktada bilirkişi incelemesi
Asayiş
Yayınlanma: 18 Temmuz 2024 - 10:51
Güncelleme: 18 Temmuz 2024 - 10:52

İzmir'de 2 kişinin can verdiği noktada bilirkişi incelemesi

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde geçtiğimiz günlerde 2 kişinin elektrik akımına kapılarak can verdiği noktada mahkemece görevlendirilen bilirkişi heyeti tarafından inceleme ve keşif yapıldı. Öte yandan, olayla ilgili gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş
18 Temmuz 2024 - 10:51
Güncelleme: 18 Temmuz 2024 - 10:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde geçtiğimiz günlerde 2 kişinin elektrik akımına kapılarak can verdiği noktada mahkemece görevlendirilen bilirkişi heyeti tarafından inceleme ve keşif yapıldı. Öte yandan, olayla ilgili gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde geçtiğimiz günlerde kentte etkili olan şiddetli yağış cadde ve sokakları göle çevirmiş, bu sırada Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) yağmura yakalanmıştı. Yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isteyen İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Özge Ceren Deniz ve arkadaşı İnanç Öktemay, suda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Bilirkişi heyeti inceleme yaptı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında mahkemece görevlendirilen bilirkişi heyeti, olayın yaşandığı noktada inceleme ve keşif yapıtı. İzmir Barosu avukatları da 2 kişinin hayatını kaybettiği noktaya gelerek incelemeleri takip etti.

"Mahkeme heyeti ve bilirkişi incelemelerini yaptı"

Gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Barosu avukatlarından Murat Fatih Ülkü, "Biz bu olayın yaşanmasından hemen sonra olaydaki sorumlu kurumların hata ve ihmallerinin, denetim eksiklerinin neler olduğunu ve bunun giderilmesi için neler yapılması gerektiğini tespitini istedik. Savcılık dosyası devam ediyor. Orada bireysel bazda sorumlu kişilerin ceza hukuku anlamında açılacak kamu davasında yargılanmaları için bir soruşturma yapılıyor. Ve bir bilirkişi raporu düzenlendi medyadan da öğrendiğimiz kadarıyla. Sorumlu kurumların hata ve ihmallerin ne olduğunu, denetim eksikliğinin ne olduğunu ve en önemlisi de bunların giderilmesi için neler yapılması gerektiğini tespitini istedik. Burada 6-7 aydır esnafın yine medyadan öğrendiğimiz kadarıyla, son derece önemli bir feryadı var. Burada sorun var, yağmurlarda duman çıkıyor. Burada bir elektrik kaçağı bildirimleri var ve sorun giderilmemiş. Dolayısıyla burada en önemli konulardan biri de belki bu yaşanan korkunç olaydan sonra bunun yinelenmemesi gerektiği. Buradaki sorun izolasyon hatasından mı kaynaklanıyor? Kabloların yeterli derinlikte olmamasından mı kaynaklanıyor? Trafo bağlantılarından mı kaynaklanıyor? Ve yakın çevrede devam mı ediyor? Bunun nasıl giderileceğinin ortaya çıkması lazım ki kurumlara yol gösterilsin. Şu anda mahkeme heyeti ve bilirkişi incelemelerini yaptı. Bilirkişi savcılık dosyasında burası açıldığındaki tespitleri inceleyerek yeterli olup olmadığına bakacak. Eğer yeterli değil derse biz buranın yeniden açılmasını talep edebiliriz" dedi.

27 şüpheli adliyeye sevk edildi

Öte yandan, olayla ilgili başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen kişi sayısı 35'e yükselmişti. Şüphelilerden 33'ü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yakalanan şahıslardan 6'sı ifade sonrası savcı talimatıyla serbest bırakılmıştı. 2 şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenilmişti. Emniyette işlemleri tamamlanan 27 şahıs bugün adliyeye sevk edildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Cehaletin böylesi: Fethiye'de meyhane açılışını duayla yaptılar
Cehaletin böylesi: Fethiye'de meyhane açılışını duayla yaptılar
Elazığ'da 'Türkiye Yüzyılında Ulaştırma Vizyonu' programı gerçekleştirildi
Elazığ'da 'Türkiye Yüzyılında Ulaştırma Vizyonu' programı...
Köpekler kolunu parçaladı, gözleri açık gitti
Köpekler kolunu parçaladı, gözleri açık gitti
Ödemiş'te öğrencilerin 'Yeşilfest' heyecanı: Sağlıklı yarınlar için buluştular
Ödemiş'te öğrencilerin 'Yeşilfest' heyecanı: Sağlıklı...
Nazilli Belediyesi'nden Güzelköy'de yenileme çalışması
Nazilli Belediyesi'nden Güzelköy'de yenileme çalışması
Dicle Üniversitesi eğitimde başarı sıralamasını 12 basamak düşürdü
Dicle Üniversitesi eğitimde başarı sıralamasını 12 basamak düşürdü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi