• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir'de 74 yaşındaki yayaya çarparak ölümüne neden olan sürücü hakim karşısında
Genel
Yayınlanma: 02 Mayıs 2023 - 15:07

İzmir'de 74 yaşındaki yayaya çarparak ölümüne neden olan sürücü hakim karşısında

İzmir'in Çiğli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 74 yaşındaki kadına otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücünün yargılanmasına başlandı

Genel
02 Mayıs 2023 - 15:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'in Çiğli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 74 yaşındaki kadına otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücünün yargılanmasına başlandı.

Karşıyaka 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık S.Ç, kazada ölen Zinnete Gezici'nin yakınları ile taraf avukatları katıldı.

S.Ç, olay günü aracıyla Çiğli'deki bir alışveriş merkezine gitmek için yola çıktığını belirtti.

Yaklaşık 60-65 kilometre hızla sol şeritte giderken birden bire önüne hayatını kaybeden Gezici'nin çıktığını öne süren S.Ç, "Fark edince frene bastım. Hemen durdum. Bayan şahıs önüme çıkana kadar fark etmemiştim. Olayda kusurum yoktur. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Zinnete Gezici'nin avukat kızı Gülşen Gezici, sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde sanığın telefonuyla ilgilendiğinin görüldüğünü kaydeden Gezici, "Hatta sanık araçtan indikten sonra yerde yatan annemi değil de aracını kontrol etmiştir. Tutukluluk veya adli kontrol şartının ağırlaştırılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gezici'nin diğer yakınları da sanığın hızının söylediğinden daha fazla olduğunu düşündüklerini belirterek sanıktan şikayetçi oldu.

Soru üzerine sanık, "Ben telefon veya başka bir şeyle ilgilenmiyordum. Sürekli yola bakıyordum ancak dediğim gibi bayan şahsı fark etmemiştim." yanıtını verdi.

Müşteki avukatlarından Aykut Dikencik, sanığın savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu savunarak sanığın tutuklanmasını talep etti.

Sanık avukatı Metin İnan ise hayatını kaybeden Zinnete Gezici'nin olay yerinin yakınında üst geçit olmasına rağmen kullanmadığını öne sürerek, "Görüntülerde başka araçların da geçiş halinde olduğu görülmektedir. Bu da müvekkilime yeşil ışık yandığını göstermektedir. Kazada kusuru yoktur." dedi.

Hakim, sanığın yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrolünün kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- "Üst geçidin asansörü hiçbir zaman çalışmıyor"

AK Parti İzmir milletvekili adayı da olan Gülşen Gezici, AA muhabirine, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Annesinin dizinde protez bulunduğunu ifade eden Gezici, "Oradaki üst geçidin yürüyen merdiveni ve asansörü hiçbir zaman çalışmıyor. Bu nedenle annemin üst geçidi kullanma şansı da yoktu." ifadelerini kullandı.

Çiğli ilçesinde 27 Şubat'ta Anadolu Caddesi'nin Maltepe trafik ışıkları yakınında yolun karşısına geçmeye çalışan 74 yaşındaki Zinnete Gezici, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Sürücü S.Ç. gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra arkadan çarpma sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra...
Uganda Çalışma Bakanı Engola koruması tarafından öldürüldü
Uganda Çalışma Bakanı Engola koruması tarafından öldürüldü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi