• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Japonya ve Kanada'dan bile hastası var: Şehir hastanesi gururlandırıyor
Sağlık
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 - 12:29

Japonya ve Kanada'dan bile hastası var: Şehir hastanesi gururlandırıyor

Başta Trakya Bölgesi ve Balkan ülkelerine sağlık hizmeti sunan Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi 3. yılını doldururken, bu süre zarfında 4 buçuk milyon hastaya hizmet verdi. Japonya ve Kanada'dan bile hastası olan hastanede 3 bin yabancı uyruklu insanlara da hizmet verildi.

Sağlık
11 Ocak 2024 - 12:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başta Trakya Bölgesi ve Balkan ülkelerine sağlık hizmeti sunan Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi 3. yılını doldururken, bu süre zarfında 4 buçuk milyon hastaya hizmet verdi. Japonya ve Kanada'dan bile hastası olan hastanede 3 bin yabancı uyruklu insanlara da hizmet verildi.

Balkanların sağlık üssü haline gelen Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi 3. yılını doldurarak başarılarına başarı katıyor. Uzman kadrosuyla kısa sürede bölgedeki sağlık turizmini üzerine çeken şehir hastanesi, kurulduğu günden bu yana 4 milyon 587 bin hastaya hizmet verdi. 651 adet sismik izolatörleriyle güvenli bir şekilde hizmet veren hastanede bugüne kadar 3 binin üzerinde de yabancı hastaya hizmet verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak, "2020 yılı sonlarında hasta kabulüne başlayan Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi, 3 yılda, 1 Milyon 50 Bini acil olmak üzere 4 Milyon 587 Bin hastaya hizmet verdi. Hastanede 130 Bin cerrahi işlem gerçekleştirildi. 14 Bini yoğun bakım olmak üzere, yaklaşık 72 Bin hastaya yataklı servislerde sağlık hizmeti sunuldu. Anestezi altında gerçekleştirilen günlük ortalama cerrahi işlem sayısı 130-140 arasında. Milletimizin hayali olan Şehir Hastaneleri, Tekirdağ örneğinde de farkını göstermeye devam ediyor" demişti.

13 bin 500 civarında kalp işlemi

Gazetecilere açıklamada bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan; "1 milyon 50 bini acil başvurusu olmak üzere toplamda 4 milyon 587 bin hasta ayakta poliklinik hizmeti almıştır. 11 bini yoğun bakımda yatmak üzere 71 bin hastamız yatarak tedavi hizmeti almışlardır, 10 binin üzerinde A grubu toplamda 129 bin cerrahi işlem gerçekleştirilerek hastalarımız şifalarına kavuşturulmuşlardır. Hastanemizde özellikle kardiyoloji ve kalp cerrahisi alanında nitelikli tıbbi işlemler gerçekleştirilmiştir. 13 bin 500 civarında anjio, anjioplasti ve kalp pili işlemleri gerçekleştirilmiştir. Binin üzerinde bypass cerrahisi 80 aort diseksiyonu, 20 trans aortik kapak implantasyonu işlemi gerçekleştirilmiştir gene 400'ün üzerinde cerrahi kapak işlemi, kardiyovasküler cerrahi birimlerimizle gerçekleştirilmiştir'' dedi.

Bölgenin sağlık üssü

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde nitelikli tıbbi hizmet sunulduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Kalkan, "Hastanemiz son derece fiziki donanımları, nitelikli tıbbi hizmetleriyle bölgemizin sağlık üssü konumundadır. Gerçek anlamda da değerli tıbbi hizmetler sunumu gerçekleştirmektedir. Burada özellikle 39 bin civarında acil ambulanslarımız ile hastanemiz acil servislerine hasta kabulü gerçekleşmiş bunların 4 bin 587'si il dışından sevklerdir. 17 bin civarında ki bir sevk ise sağlık kurullarımızdan hastanemize olan sevkler halindedir. Bölgemizde bu nitelikli tıbbi hizmetlerin sunumu her yıl aşağı yukarı il dışına 5 bin ila 7 bin civarında hastamızın burada kalarak hiçbir yere sevk edilmeden tüm tıbbi işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile hastalarımız sıhhatli bir şekilde hastanemizden taburcu edilmişlerdir" diye konuştu.

Japonya, Kanada'dan hasta geldi

Sağlık turizmi ile ilgili çok fazla ilgi olduğunu, tedavi gören hastaların geri dönüşlerinden anlaşılacağı üzere bu ivmenin daha da yukarılara çıkacağını belirten İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, "Özellikle sağlık turizminde 3 bin hastaya tedavi imkanı sunulmuştur. Gelen hastalar başta Balkan ülkeleri olmak üzere Kanada'dan, Japonya'dan, Asya'dan tüm Türki Cumhuriyetlerimiz olmak üzere inanılmaz bir şekilde farklı coğrafyalardan hastanemize tedavi olmak üzere yabancı hastalarımızda bulunmaktadır. Onların gözlemleri, izlemleri bize geri dönüş bilgileri de bu ivmenin artarak devam edeceğini bize göstermektedir. Hastanemiz aynı zamanda kendine mahsus donatı sistemlerine sahiptir. 6 bin 500 metrekarelik güneş paneli, 11 tonluk yağmur suyu depolama alanları, ve yine 450 tonluk yakıt tankı rezervi, 90 bin litrelik oksijen rezerviyle herhangi bir olası afet durumunda da hizmetini yüzde 75 kapasitesinde sürdürmesi halinde 90 gün hiçbir yerden ilave katkı almadan sağlık hizmetini sürdürebilecek bir kapasitedir. Ayrıca 651 kolonunda sismik deprem izolatörleri ile güçlendirilmiş bir yapıyı bünyesinde barındırmaktadır. Esnek fiber optik yapılarıyla da genel hizmet sunumlarında hastanemiz bir çevre dostu hastane konumunda hizmetini sürdürmektedir" diye konuştu.

Kalkan açıklamasını, "Hastanemizin onkolojik hizmetlerde öne çıkan bir durumu vardır. Pet-CT, tanı işlemlerinde, kansere yönelik hizmetlerde ön alıcı, işlemleri hızlandırıcı tanısal ve yine radyolojik onkoloji hizmetlerimizle de süreci hızlandıran bir yapı arz etmektedir" diyerek noktaladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Sağlıkta sahte imza iddiasını Genç Sağlık Sendikası yargıya taşıdı
Sağlıkta sahte imza iddiasını Genç Sağlık Sendikası yargıya taşıdı
Son Haberler
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını...
Ankara'da bir buçuk ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi
Ankara'da bir buçuk ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Sakarya'da jandarma ekiplerince 2 günde 12 şüpheli yakalandı
Sakarya'da jandarma ekiplerince 2 günde 12 şüpheli yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi