• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kaba yem üretimi için 55 dönümlük arazi üreticilere tahsis edildi
Genel
Yayınlanma: 24 Ocak 2023 - 15:08
Güncelleme: 24 Ocak 2023 - 15:10

Kaba yem üretimi için 55 dönümlük arazi üreticilere tahsis edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerde çiftçilerin en büyük girdi maliyetleri arasında yer alan kaba yem üretimi için protokol imzalandı. Protokolde konuşan Başkan Gürün, "Arazilerimizi köylümüzün hizmetine sunmak istiyoruz. Elimizdeki uygun yapıdaki tüm arazileri köylülerimiz için kullanacağız. Üreticimizin masraflarını azaltmaya çalışıyoruz"

Genel
24 Ocak 2023 - 15:08
Güncelleme: 24 Ocak 2023 - 15:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerde çiftçilerin en büyük girdi maliyetleri arasında yer alan kaba yem üretimi için protokol imzalandı. Protokolde konuşan Başkan Gürün, "Arazilerimizi köylümüzün hizmetine sunmak istiyoruz. Elimizdeki uygun yapıdaki tüm arazileri köylülerimiz için kullanacağız. Üreticimizin masraflarını azaltmaya çalışıyoruz" dedi.

"Arazilerimizi köylümüzün hizmetine sunacağız"

Protokol çerçevesinde, Seydikemer Koru bükü ve İzzettin Mahallelerindeki 33 bin 543 metrekare ve 21 bin 707 metrekare araziye yem bitkisi ekimi yapılacak. 55 dönümlük araziye ekimi yapılacak yem bitkisi ile süt ve süt ürünleri üretimi yapan çiftçilerin en büyük girdi maliyetleri arasında yer alan kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Geldiğimiz noktada, Milas'ta başladığımız 350 dönümlük arazinin ekimini yaptık ve o bölgedeki besicilere bunları dağıttık. Burada da 55 dönümlük alanda bu çalışmayı yapacağız. Arazilerimizi köylümüzün hizmetine sunmak istiyoruz. Elimizdeki uygun yapıdaki tüm arazileri köylülerimiz için kullanacağız. Yem üretimi için arazilerimizi sizlere açıyoruz. Üreticimizin masraflarını azaltmaya çalışıyoruz. 2014 yılında toprağınızı ve hayvanınızı satmayın, direnin demiştik. Şuan çalışmalarımızı tamamladık ve kooperatifleşmeyle Muğla'da ürünümüzü en yüksek fiyatla pazarlayacağız. Sonunda Muğla'da bu birleşmeyi gerçekleştirdik. Tarımda yaptığımız çalışmalarla gençlerimizin köyüne, toprağına dönmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Üreticilerimize bedelsiz dağıtacağız"

2 bin 650 üyesi olan Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, "Büyükşehir Belediyemiz ile yem üretimi konusunda çalışma yaptık. Belediyeye ait araziler birliğimize tahsis edilecek. Sezonda iki ürün almayı planlıyoruz. Üreticilerimize bunları bedelsiz olarak vereceğiz. Kaba yem maliyetleri çok yükseldi. Bu proje bizler için çok önemli" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis engeli: 2 tutuklama
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis...
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Bodrum'da, "Sadece Mandalin Festivali 2023" hafta sonu yapılacak
Bodrum'da, "Sadece Mandalin Festivali 2023" hafta sonu yapılacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi